Innovatörer - Möt uppfinnaren bakom produkten | SmartaSaker
100% klimatkompenserad frakt!
Leverans 1-2 dagar 60 dagar öppet köp Fri frakt fr 499kr

Varukorg

Logga in

Skriv in din epost och lösenord för att logga in och se dina tidigare ordrar och dina sparade uppgifter.

Ny kund hos oss? Skapa konto

Glömt lösenord?

Innovatörer

Anders Ingemarsson
Månadens innovatör är Anders Ingemarsson och hans innovation hjälper dig att inte snooza bort hela januari utan ser till att du lättare tar dig upp på morgonen. Innovationen, väckarklocka för svårväckta är en alarmklocka med extra starkt ljud och kraftiga vibrationer.
LÄS MER >>
Emelie Nilsson
Emelie Nilsson är idag formgivare och VD för företaget Våges. Hennes innovation, ljusstake med tving, är från början inspirerad av hennes farfar men familjens intresse för smide sträcker sig längre än så. Historien börjar redan 1875.
LÄS MER >>
Måns Bengtsson
Måns Bengtsson bestämmer sig för att börja cykla till jobbet när hans kontor omlokaliserar. Då får han idéen till sin innovation, en portabel elmotor som går att fästa på ens nuvarande cykel. Han vill ställa cykeln vid busstationen och cykla den sista sträckan.
LÄS MER >>
Jacob och Victor Eriksson
Bröderna Jacob och Victor Eriksson brinner båda för sport och motion, idag säljs deras innovation Boxbollen världen över. Boxbollen är inte bara ett roligt sätt att få hela familjen i rörelse. Den har blivit viktigare än så. Ett samarbete med Bröstcancerförbundet ger 40 kronor till organisationen för varje såld rosa boll, och ytterligare 10 kronor om du är med i Boxbollens tävling. I år är målet att nå upp till 1 miljon kronor till forskningen.
LÄS MER >>
Stephanie Spindler Jonsson
Stephanie är en småländsk entreprenör från Älmhult och grundar sitt bolag MyPauze år 2019. Men allt börjar egentligen när hon publicerar sin krönika i Facebookgruppen Hejalivet. I sin krönika delar hon med sig av sina erfarenheter kring sitt mobilanvändande och hur en vanlig dag ser ut. Hennes berättelse blir väldigt uppmärksammad och många känner igen sig och upplever samma problem. Stephanie förstår att hon inte är ensam utan att detta är ett samhällsproblem som de flesta av oss tampas med.
LÄS MER >>
Maria Liljekvist
Den svenska sommaren är underbar och Maria Liljekvist har med sitt insektnät till parasollet sett till att sommaren blir ännu härligare. Maria blev under sin tid i Florida inspirerad av alla verandor av nät, vilket ledde till att hon tog fram sin innovation. Airhouse är ett uterum av tunt myggnät som ser till att du kan njuta av sommarkvällen utan att störas av insekter.
LÄS MER >>
Joanna Holmgren
En dag när Joanna Holmgren plockar vinbär på sin kolonilott får hon ont i ryggen av allt böjande. Ryggsmärtan får Joanna att ta fram en lösning på problemet. Det var starten på innovationen Bärbältet. Idag används den inte bara av bärplockare utan har flera smarta användningsområden.
LÄS MER >>
Olle Mattsson
Båtentusiasten Olle Mattsson är innovatören bakom den smarta innovationen Kastankaret. Genom att ge dig en fast punkt på land underlättar Kastankaret tilläggningen i naturhamnen och gör att du inte behöver hoppa i land med tampen. Historien om kastankaret börjar en dag när Olle Mattsson och hustrun Lena är ute och seglar. Allt är precis som vanligt. Men när Lena ska hoppa i land för att förtöja båten halkar hon till på de hala stenarna och blodet rinner då hon biter sig i kinden. Även om skadan är lindrig börjar Olle att fundera på hur man kan undvika att detta händer igen.
LÄS MER >>
Claes Österlin
Claes Österlin och hans fru Barbro är och vandrar i norskafjällen när de blir erbjudna att köpa upp det lilla norska förtaget Stikkan, och år 2009 flyttar de all produktion till Forshaga i Värmland. Idag säljer företaget en av Claes egna innovationer, brasverktyget Flamman, en smart uppdatering från det traditionella setet med skyffel och borste som inte tar onödig plats vid kaminen. Flamman säljs runt om Europa men är även omtyckt i USA och Canada.
LÄS MER >>
Martin Enkler & Ove Hammarberg
Martin Enkler grundar Svea Redskap år 2002 och några år senare blir även Ove Hammarberg en nyckelperson i företaget. Ergonomiska trädgårdsredskap som minskar belastningsskador är något de båda tycker är viktigt. Deras produkter, den ergonomiska planteringsspaden och ogräsrensaren, säljs inte bara på hemmaplan i Knutby utan är eftertraktade runt om Europa.
LÄS MER >>
En tillbakablick på SmartaSakers resa
År 2006 grundas SmartaSaker och i april 2021 firar företaget 15 år. Men SmartaSaker har inte bara åldrats, de växer så det knakar. Deras lager i Morgongåva, fler anställda, över 1000 artiklar i sortimentet, trogna kunder och en marknad i Norge, är bara några tecken på att den unika affärsidén fungerar. 
Jennifer Welde
I januari 2018 arbetar Jennifer som sjukgymnast och har precis förlovat sig. Som de flesta nyförlovade vill hon stolt visa upp sin förlovningsring. Eftersom hon arbetar inom vården finns det en hel del hygienregler att ta hänsyn till och Jennifer kan därför inte bära sin ring på arbetstid. "Det var såklart tråkigt att inte få visa upp min ring. Det var då jag kom på Ringholder."
LÄS MER >>
Christian Carlsson
På nittiotalet la Christian grunden för en bärrem som togs emot med öppna armar på skidmarknaden. År 2020 vidareutvecklar han produkten och börjar använda sin prototyp i skidbacken. "Det var vanligt att folk kom fram och frågade vart jag hade köpte den". Christian förstår att efterfrågan är stor och att detta är en produkt som efterlängtas hos skidåkare.
LÄS MER >>
Ann-Sofie Hermansson
Idén om att skapa snygga reflexer av högsta kvalitet föddes för 11 år sedan under mammaledighetens oändliga barnvagnspromenader. Idag driver entreprenören och innovatören Ann-Sofie Hermansson företaget smart in the dark som hon startade 2014. Företaget, som tillverkar reflexer med hög kvalitet och snygg design, går som tåget.
LÄS MER >>
Stig Hanssen
Stig Hanssen fick idén till bärhandtaget i det ögonblick han hade behövt det som mest. Med armarna runt det uthämtade postpaketet kämpade han sig ut, förbi köande människor och genom stängda dörrar bara för att upptäcka att bilnyckeln självklart ligger i byxfickan. Det var då som Stig insåg att han saknade något att bära paketet med, något som skulle ge honom en ledig hand.
Ulle Svenson
Verktygsmakaren och teknikläraren, tillika jägaren, Ulle Svenson växte upp och bor kvar på Gotland i hemstaden Visby. Resan som innovatör började med att Ulles fru brukade klippa isär tandkrämstuber för att få ut den sista krämen, men Ulle hade inga problem att snabbt tänka ut en bättre lösning!
Åsa Magnusson
Att livrädda en annan person i vatten är oerhört tungt och farligt. Det upptäckte Åsa Magnusson när hon skulle utbilda sig till badvakt. Det blev också starten till hennes innovativa räddningsbälte som blåser upp sig automatiskt.
LÄS MER >>
Celina Saffar
Allt startade när Celina gick på mammaträning och lade märke till hur mycket babystrumpor som låg utspritt på golvet. Hon förstod att det inte bara var hennes bebis som tappar sina strumpor. Redan i bilen på väg hem började hon fundera ut en lösning!
Annika och Niclas Öhberg
Allt började när sonen Carl skulle dricka en festis. När han klämde till om den mjuka förpackningen rann saften ut och det blev massor av spill och kladd. Problemet löstes med en smart hållare för små tetraförpackningar som i sin tur blev startskottet till eget företag. Idag har Annika och Niclas utvecklat ett 15-tal produkter för barn och föräldrar på språng.
LÄS MER >>
Märit Zollner & Tommy Johansen
Märit Zollner och Tommy Johansen är två idérika och lösningsorienterade personer som gillar att arbeta tillsammans. Med smarta Fladderstoppet har de utvecklat en finurlig produkt som håller fast pappret när det blåser.
LÄS MER >>
Linda Nydenmo
Uppsalabon Linda Nydenmo vet hur man undviker tråkiga saker som att rensa avloppet. Med Skräpsilen har hon löst problemet med hår i avloppet för alla som duschar i badkaret.
LÄS MER >>
Louise Peterson
Louise Peterson är nog inte den enda som råka kapa elsladden när häcken ska klippas. För Louise del blev missödet starten till en ny produkt, en kabelhållare som ser till att elsladden inte kommer i vägen.
LÄS MER >>
Barbro Holmström
Om man inte vill offra bänkyta eller väggyta till hushållspappret, vad gör man då? Barbro Holmströms smarta lösning är Rivröret som gömmer undan pappersrullen i köksskåpet!
Dan Näslund
Alla som har provat att fiska vet hur lätt det är att krokarna fastnar i allt möjligt. Dan Näslund har löst problemet på ett fiffigt sätt med sin innovation Lurep - en hållare för fiskedrag.
Emma Hällström
Att det är en smart uppvärmd sittdyna som Emma Hällström utvecklat är ingen tillfällighet. Har man som Emma en uretritdiagnos är värme något som både lindrar och hjälper preventivt!
Göran Ewerlöf
Som obotlig seglare har Göran Ewerlöf förlorat otaliga handdukar och badkläder som slitit sig och hamnat i vattnet. Ur frustrationen föddes en idé om en stormsäker klädnypa!
Johan Hedengran
Med sin finurliga hylla har Johan Hedengran gjort det möjligt att ta tillvara outnyttjade förvaringsutrymmen. Under ett skåp eller en trappa, på väggen eller på en bordsyta.
Chafic Aschberg Dallé
Det var när Chafic anlitades som instruktör i självförsvarskurser som han insåg hur många det är som känner sig otrygga. Med sina smarta överfallslarm vill han bidra till att fler att vågar jogga eller promenera under kvällstid.
Malin Snäcke
Malin Snäcke har alltid känt att hon har saknat fickor. Eftersom hon inte gillar att bära runt på väskor funderade hon ut en egen lösning ? smarta extrafickor!
Andreas Westberg
Börjar det brinna är det förstås en enorm fördel om alla hemma redan övat sig på att använda brandsläckaren. Precis vad som är möjligt med Andreas Westbergs innovativa kolsyresläckare!
Carolina Sundberg
Det var när dottern vägrade ta med kylväska och kylklamp som idén föddes om en matlåda med kyllock. Tre år senare lanserades Frozzypack, en matlåda som håller kyla upp till 7 timmar!
Anette Larsson
Att sitta på stranden eller i parken kan vara rätt obekvämt utan ryggstöd. Anette Larsson har löst problemet med ett smart utformat ryggstöd som både är bekvämt och lätt att ta med.
Ulrika Nordenstam
För Ulrika började allt med en portabel och flexibel sadelhängare. Idag har hon utvecklat flera smarta produkter för att hänga upp och låsa fast prylar.
Sven-Olof Nordin
Under många år irriterade sig Sven-Olof på hur svårt det är att få överblick över kryddorna och var frustrerad över dubbletter och utgångna datum på kryddburkar som stått gömda. I samband med pension tog han chansen att utveckla sin idé om ett flyttbart och lättplacerat kryddställ.
Krister Ruth
Som inbiten längdskidåkare har Krister testat alla möjliga bärredskap utan att vara riktigt nöjd. Nog måste det finnas ett bättre sätt att bära sina skidor på tänkte han och utvecklade FastGrip - ett handtag som man fäster i bindningen!
Jens Leveau
En trasig dragkedja gör snabbt jackan eller väskan oanvändbar. Som tur är satsade Jens Leveau på att utveckla ZlideOn som med ett enkelt handgrepp ersätter den trasiga löparen.
Anna-Lena Engman
En nackskada fick Anna-Lena att fundera på hur hon enklare skulle hålla hals och nacke varm. Resultatet blev en multifunktionell krage i finaste merinoull.
Tezha Moahjeri
Med ryggsäcken Firefly har Tezha Moahjeri sett till att göra det säkrare i trafiken för cyklister, mopedister och skolbarn.
Mia Ekblad
De växande miljöproblemen med plast i havet fick Mia Ekblad att sätta igång med en idé hon hade haft länge. Nämligen återanvändbara frukt- och grönsakspåsar.
Maria Crum
Allt började med en önskan att kunna återvinna enklare utan kladd och stök. Resultat blev en smart väska som samlar all återvinning på ett och samma ställe.
Robert Kraft, David Griff, Jennie Hagman, Jonas Venström
Allt började med ett husmorstips om att plocka kottar och sedan doppa dem i stearin för att göra braständare. Efter ett antal experiment och ett lyckat samarbete fyra entrepenörer emellan finns nu Braskotten ? en effektiv och miljövänlig braständare.
Elin Mårtensson & Johan Lindsgård
Elin och Johan hade svårt att hitta en pappershållare som höll måttet och utvecklade istället en egen. Resultatet blev GluGo, en hållare där men enkelt river av pappret med en hand.
Ulla Edsköld Ramstedt
Efter att ha retat sig på halvfulla nagellacksflaskor där man inte kommer åt innehållet fick Ulla en snilleblixt ? förlängningsbar pensel!
Karin Brandin Samuelsson
Hur långt är det kvar? Den frågan har nog många småbarnsföräldrar fått under långa bilfärder. För Karin Brandin Samuelsson ledde allt frågande till smart resvägvisare som pedagogiskt visar var på resvägen man befinner sig.
Emma Pihl
En dålig hållning, en tjatandes förälder och ett brutet nyckelben fick Emma Phil att utveckla Posture - en hållningssele som påminner om att sträcka på ryggen.
Kjell Rilbe
En familj som gillar att spela spel och ett intresse för att bygga geometriska figurer lade grunden för Korso. Ett utmanande och roligt korsordsspel där varje tärning har 20 sidor!
Jan Åkerlind
Visst är det irriterande att inte få ut det sista ur yoghurtförpackningen? Tålamodet räcker oftast inte till att stå och vänta på att yoghurten skall rinna ner i skålen vilket resulterar i att vi slänger mycket av yoghurten i onödan. Jan Åkerlind är innovatören som med många års erfarenhet av att utveckla nya produkter tog sig an utmaningen.
Anna Hägerstedt
Som nybliven mamma var det barnmat som stod i fokus och de numera populära frysformarna för barnmat blev Annas första produkt. Idag driver hon eget företag med fler än 15 produkter i sortimentet.
LÄS MER >>
Erik Tutzauer
Tänk om man kunde se elektrisk ström. Då skulle man se när det är dags att stänga av sånt som drar ström i onödan. Det skulle bli lika självklart som att stänga av vattnet när man har borstat tänderna. Den tanken fick Erik Tutzauer hoppa av ett tryggt, spännande jobb i försäkringsbranschen för att satsa på innovationen The Pac.
LÄS MER >>
Madeleine Wejlerud & Christer Kihlström
Den smarta avputtargaffeln är resultatet av ett lyckat samarbete mellan två innovatörer som träffades första gången på en tävling.
Mattias Andersson
Umgås med människor som kan hjälpa dig på vägen och var beredd att omvärdera den initiala tanken och idén. Så resonerar Mattias Andersson som har utvecklat flera produkter senaste åren och fortfarande ser att det finns en massa små och större vardagsproblem som saknar lösningar!
Erik von Schoultz
Erik von Schoultz är designer och uppfinnare som verkar efter mottot "om jag inte kan göra något som är bättre än det som redan finns så gör jag det inte alls". Detta har bland annat lett till en unikt utformad nötknäppare och en innovativ tesil i form av en skopa med skjutlock!
LÄS MER >>
Anders Olsson, Jörgen Sandell, Sergio Tenconi och Johan Ekhagen
Efter att en granne svurit över legobitar som sugits upp av dammsugaren, satte tankeprocessen igång hos innovatörerna och ett galler till dammsugaren började ta form.
LÄS MER >>
Ronnie Olsen
Ett badrum utan eluttag medför vissa komplikationer då eltandborstens laddningsstation måste vara i ett annat rum. Men med hjälp av en 3D printer kunde Ronnie Olsen börja laborera fram och formge en egen portabel hållare med plats för eltandborsten och hela familjens tandborsthuvuden!
LÄS MER >>
Niclas & Elisa Wilhelmsson
Efter några år som åretruntboende på Öland där vattenbristen främst på sommaren är tydlig, funderade Niclas och Elisa på hur det skulle vara möjligt att hålla familjens bilar rena utan att behöva vända sig till bensinstationernas tvättanläggningar. Resultatet blev VattenFri - den vattenfria fordonstvätten.
LÄS MER >>
Richard Looft
Efter att den grillade kycklingen tagit smak och blivit förstörd av tändvätska bestämde sig Richard för att hitta ett nytt sätt att tända grillen. Resultatet blev en revolutionerande grilltändare.
LÄS MER >>
Dennis Eriksson
Efter att ha sett ett program om svenska uppfinnare blev Dennis Eriksson inspirerad att lösa problemet hemma med ständigt blöta badrumsgolv. Av bara farten tog han även fram en multikrok för alla tillfällen.
LÄS MER >>
Viviann Ekdahl & Ingalill Lyrén
När man jobbar som frisör får man höra både ett och annat, men efter att ha blivit varse om vänner och bekantas problem med stölder ur ryggsäckar började tvillingarna Viviann och Ingalill klura ut en lösning.
LÄS MER >>
Åke Asplund
Åke Asplund har länge gått och funderat på problemet som uppstår när man hänger saker på samma krok. Det första som hängs in är det sista som kan tas ut. Men en morgon fick han en snilleblixt och med sin smarta hängare har han lyckats vända på begreppet till ?Först in ? Först ut?.
LÄS MER >>
Nina Ottosson
När Nina Ottoson fick två barn inom loppet av ett och ett halvt år, hann hon inte med sina hundar på samma sätt som tidigare. Hennes dåliga samvete gjorde att hon började fundera på hur hon kunde aktivera hundarna. Idag säljs hennes hundleksaker och spel i mer än 20 länder! LÄS MER >>
Anna Strömbert
Efter att Anna Strömberg återigen snubblat på sin sons fotbollar i hallen bestämde hon sig för att hitta en lösning. Resultatet blev efter en del snickrande en helt ny sorts hylla. LÄS MER >>
Angel Velitchkov
Det började som en estetisk fråga men Angel Velitchkov insåg snart vilka miljömässiga vinster som gick att få med ett nytt sorts värmeljus.
Lena & Eddie Dyfverman
Lena och Eddie Dyfverman är grundare till företaget FixEasy AB och det hela började med att Lena för ca 2 år sedan tappade humöret över att ljusen i adventsljusstaken inte stod rakt i ljusstaken och det var så idén till FixCandle kom till.
Bosign med designer Harald Hynell
I en gammal butikslokal på östermalm i Stockholm sitter Bosign. Ett för de flesta ganska okänt svenskt företag som utvecklar, designar och producerar produkter som löser nya och gamla problem på nya sätt. Designern Harald Hynell är mannen bakom bl.a knäbrickan och TabletPillow.
Jessica Brown & Stina Grälls
En blåsig morgon 2013 tröttnade Stina Grälls på alla ständiga klagomål över störande blåst och brus då hon pratade i sitt mobilheadset och så plötsligt kläcktes idén om ett vindskydd för just ett mobilheadset.
Karolina Adolfsson
Idén till BathBuddy kom till just inför en weekendresa till Barcelona. Jag satt och funderade på om jag skulle tejpa korken på mina duschflaskor eller lägga dem alla i en påse så att de inte skulle läcka i väskan under flygturen..
Philip Areland
När jag och en kompis var i Grekland så funderade jag på hur ensamresenärer gör när de åker på sol och badsemester. Ber de om hjälp av andra strandbesökare? Eller låter de bli att smörja in sig?
Krister Karlsson
Denna flugsmällare kom till för 18 år sedan. Vi stod då inför ett problem... och oftast är det just då man står inför ett problem som uppfinningar kommer till. Man irriterar sig på något som man vill förbättra och så börjar man fundera.
Christina Nordin Cumtell
Det var en skön sommardag, jag var ute och cyklade på Hven och hade med mig en vitvinsbox. Vinet blev förstås varmt på en gång och då föddes idén: Finns det verkligen ingen kylväska till boxvin?
Sandra Jönsson
Min produkt kom till efter ett besök på Ikea med familjen. Minsta killen som då var två år satt bak i bilen och åt på sin mjukglass. Det rann från alla håll och eftersom han även börjat äta från botten så droppade det även därifrån. Det var glass överallt. Så när jag kom hem så satte jag mig ner och började skissa på det som nu är Cillicone ? en glasstrut med droppskydd.
Billy Jacquet
Nöden är uppfinningarnas moder, eller snarare-, behoven är uppfinningarnas moder!Produkten Spänten (som gör tändved till brasan) är just en sådan produkt. Den blev till när min fru inte fick fart på brasan då vi inte hade tillräckligt med tändved.
Maria Härdig
Idén till BOB föddes en dag jag var och tränade och hade bråttom i omklädningsrummet. Jag hittade inte låset i min ryggsäck och jag hittade inte hårsnoddarna heller.
Mona Svensson
Tänk dig att du står på en återvinningsstation en regnig söndag i november. Påsen med tomma barnmats-, pesto- och tacosåsburkar som du sköljt, haft under diskbänken, plockat ner i en påse som stått i hallen några dagar och som sedan skramlat runt i bagageluckan i en vecka ska äntligen kastas i återvinningscontainern?. ett glas i taget?.
Sandra Larsson
Innovation: Easyslicer

Idén till min easyslicer fick jag när jag stod och skulle skära hasselbackspotatis. Jag använde mig av det klassiska knepet att lägga potatisen i en träslev eller en sked. Jag insåg i det ögonblicket att det inte fanns något riktigt hjälpmedel för att skära hasselbackspotatis och bestämde mig för att utveckla ett.
Carola Nilstein
När jag behövde en potta i båten och i sommarstugan fanns bara pottor för barn. De skulle stå på golvet och var inte alls bekväma för en medelålders dam. På det viset kom idén till Pipinette.
Vladka Sturesson
Idén föddes under min föräldraledighet. Vår son Felix och dotter Lea älskar att åka bil men det finns en sak som de älskar ännu mer ? att leka i lekparken, gräva i sandlådan och hoppa i vattenpölar oavsett väder. Att de sedan skulle sitta i sina bilbarnstolar med leriga skor och sparkade runt på sätet gjorde oss föräldrarna mindre glada. Vi tröttnade på att rulla en gammal handduk runt deras smutsiga skor eller sätta en ICA-kasse på dem.
Anna Ekholm
Jag älskar att springa! Men jag älskar inte skumpande fickor, skramlande nycklar och en hörlurssladd som hänger och slänger så att tummen hakar i och lurarna åker ur.Jag vill gärna ha telefonen med mig på motionsrundan för att lyssna på musik och registrera min träning men också för att kunna kalla på hjälp om olyckan skulle vara framme.
DI Gasellföretag 2021Certifikat: Trygg e-handel Medlem i Hållbar e-handel