Dennis Eriksson - Månadens innovatör i Juni 2016
Innovatör: Dennis Eriksson
Innovation: Butlerhook & Swedhook universalkrok


Efter att ha sett ett program om svenska uppfinnare blev Dennis Eriksson inspirerad att lösa problemet med ständigt blöta badrumsgolv hemma. Av bara farten tog han även fram en multikrok för alla tillfällen


Lång erfarenhet av bild och form

– Under hela mitt liv har jag varit intresserad av bild, design och formgivning, säger Dennis. Jag har gjort allt från memoryspel, örhängen, vykort, fotat för olika tidningar samt jobbat inom möbelbranschen som montör, chaufför, fotograf och säljare. Jag har alltid varit en nyfiken person som gillat äventyr, nya utmaningar och alltid följt mina drömmar. Har jag väl bestämt mig för att göra något, då gör jag det fullt ut.Lösningen för blöta badrumsgolv

En kväll år 2013 satt Dennis hemma i Stockholm och tittade på tv-programmet ”Uppfinnarna”. Som alla andra hemma i tv-soffan tänkte han; "Vad är det jag irriterar mig mest på?".

– Jag gick runt i lägenheten, säger Dennis, och kliade mig i huvudet och då kom jag på det, blöta badrumsgolv! Jag tittade runt i badrummet och sedan på mitt duschdraperi, då slog tanken mig. Tänk om man kunde hänga upp sin handduk precis utanför så det är lätt att nå den. Jag satte mig ner och började skissa på massa olika lösningar. Till slut hittade jag formen som gjorde det möjligt att applicera kroken på de i marknaden flest förekommande duschdraperikrokar. Butlerhook kan hängas upp både på ut-/insidan av duschdraperiet för t.ex. skrubbsvampar, borstar, fotfil, handspegel, smycken, morgonrock, underkläder, byxor, keps osv... 


Butlerhook


Multifunktionell krok

En idé föder många nya och utav bara farten designade Dennis även den multifunktionella kroken, Swedhook.

– Jag funderade även på om man kunde designa en krok som man kunde använda sig av dagligen t.ex. i skolan, på träningen, vid utflykter, camping, resor, i bilen och hemmet. Den ska vara behjälplig vart du än befinner dig och lätt att bära med sig. Idag har jag alltid 1-3 st universalkrokar med mig i fickan och den gör faktiskt vardagen mycket enklare och roligare.

– Varje dag ser jag människor som skulle behöva Swedhook. Det roliga med produkten är att användningsområdena aldrig tar slut. Formen är framtagen för att den ska kunna hängas på så många ställen som möjligt t.ex. barnvagnar, hatthyllor, klädstänger, bilnackstöd, i byxor, bord, stolar, parasoll, klädskåp för omklädningsrum, garderober, båträcken, hyllplan och på olika element. Endast fantasin begränsar användningsområdet.


Swedhook har många användningsområden


Tagit hjälp från flera olika källor

– Mitt första steg i utvecklingsprocessen är att söka efter min idé på nätet, om det finns någon liknande på marknaden. Därefter skissar jag fram formen på ett papper som görs om till en 3D-modell i datorn. Sedan skrivs modellen ut på en 3D-printer, så jag får fram en prototyp. Efter det får mina vänner och bekanta prova min idé. Tillbaka får jag feedback samt kan finslipa designen.

– Jag har även gått med i uppfinnarföreningen STIK, springer ibland på seminarier, innovationsrådgivningar hos Start-Up Stockholm som samarbetar med Almi. Kan verkligen rekommendera allihop, de är en stor del i att jag kommit så långt. Men jag får inte glömma alla nära och kära som varit bollplank och stöttepelare. Var inte rädd att be om hjälp!


Att tro på sig själv

– Starten var enklast, då har man mest energi och nyfikenhet att göra marknadsundersökningar, hitta testpersoner och springa på roliga seminarier med intressanta föreläsare och deltagare.
Det svåra är att verkligen bestämma sig, så som val av material, form, förpackningsdesign, utpris till kund etc. och sedan kommer verkligheten i kapp med ekonomi, logistik, marknadsföring, bolagsform och så vidare. Men jag har tagit en sak i taget och satt upp många delmål. Viktigast är att tro på sin produkt och sig själv till 110 %.

När produkten nu är färdigställd är det självklart jätteroligt när beställningarna kommer från ens återförsäljare. Då vet man att marknaden uppskattar det man tagit fram!

Swedhook universalkrok, svarta & vita

Delmålen leder framåt

Swedhook och Butlerhook är Dennis första 2 produkter som nyligen lanserats. Han kom även till finalen i 2016 års Jakten på storsäljaren. I framtiden kommer de i nya färger om efterfrågan finns.

– Sedan ligger några produkter på idéstadiet som jag verkligen tror på. Jag håller mig dock efter mina delmål... men har självklart stora visioner!Dennis favoriter hos SmartaSaker

Pluring disktrasehållare
- Pluring använder jag dagligen, disktrasan torkar snabbt och är alltid nära till hands. 


CableCup Hide döljer uttaget

- Jag har två stycken CableCup Hide hemma, de är snygga, enkla att montera och döljer fula uttag i taket.


Dammsugargaller
- Som småbarnsförälder är Dammsugargallret ett måste hemma. Inga småsaker försvinner och alla sonens legobitar, playmobildelar och pärlor etc finns kvar även efter storstädning.
Omnämnda produkter

Se fler inlägg

Jörgen & Majvor Johansson
Jörgen & Majvor Johansson
Klara Lövberg
Klara Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Logga in
Välj land