Innovatör Dan Näslund

Innovatör: Dan Näslund
Innovation: Lurep, hållare till fiskedrag


Dan Näslund är norrlänning och uppvuxen Viksjö, en by några mil utanför Härnösand. Efter ett antal års studier hamnade Dan i Sollentuna där han sedan några år tillbaka bor med sin familj. Som inbiten fiskare var det inte oväntat att det är just en produkt för sportfiskare som Dan utvecklat.

– Jag har alltid varit intresserad av sportfiske och ofta just spinnfiske där man använder lite olika typer av beten eller drag, berättar Dan. Alla som har provat fiska någon gång vet hur lätt det är att krokar fastnar i allt möjligt. 


Fiske tillsammans med barnen blev startskottet

Idén om en produkt som skyddar draget när man inte fiskar fick Dan tidigt. När han fick familj och fiskade tillsammans med barnen blev behovet ännu större och han bestämde sig för att gå vidare med sin idé. Tanken var att kunna förvara draget skyddat men utan att behöva ta loss det.

Lösningen blev en liten smidig ask som monteras på fiskespöt med kardborreband. Draget ligger skyddat inuti asken och behöver inte krokas av när det är dags att gå till nästa fiskeställe. Asken kan också användas för att förvara ett extradrag.

Lurep - hållare för fiskedrag

Draget ligger skyddat i asken som monteras fast med kardborreband.


Processen med att utveckla produkten och fram till dess att den fanns ute på marknaden tog det cirka tre år.

– En stor del av tiden gick åt för att hitta rätt form på asken och se till att den uppfyllde den funktion som jag ville ha, säger Dan. Det blev rätt många prototyper i 3D-skrivare innan jag var nöjd. Jag fick flera tips av Start-up Stockholm under resans gång vilket var oerhört värdefullt.

Positiv respons och fler storlekar på gång

När det gäller produktionen så har Dan ett samarbete med ett företag i Nyköping som sköter själva tillverkningen. Vissa delar av själva ihopsättningen av produkten gör han själv med hjälp av några samarbetspartners i Sollentuna.

– Det är jättekul att produkten finns ute marknaden och att vi fått en sådan positiv återkoppling från många som uppskattar den, säger Dan. Just nu håller jag på och skissar på fler varianter som ska fungera för lite större storlekar på drag/beten. Något som många kunder har efterfrågat!


Läs mer om hållaren för fiskedrag >>Dans favoriter på SmartaSaker:

Multibestick Spork, Titanium

Multibestick Spork, Titanium - ”Eftersom jag gärna vistas i skog och mark vill jag ha tåliga betstick med hög kvalité vilken denna produkt är. Att det är snygg design också gör inte saken sämre.”


Tubklämma, 2-pack
Tubklämma – ”Kul, enkel produkt som ligger i tiden. Bra att försöka minska resursslöseriet om man kan på ett enkelt sätt.”


Bärbälte
Bärbältet - ”Jag använder den främst till hallonplockning på sommaren, bra att kunna ha båda händerna fria och att det även är en svensk inovation gör inte saken sämre.”


Omnämnda produkter

Se fler inlägg

Jörgen & Majvor Johansson
Jörgen & Majvor Johansson
Klara Lövberg
Klara Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Logga in
Välj land