Designer Harald Hynell


Innovatör: Bosign med designer Harald Hynell
Innovationer: Knäbricka, Travelpillow, Uppblåsbart fotbad mfl.


Om Bosign

I en gammal butikslokal på östermalm i Stockholm sitter Bosign. Ett för de flesta ganska okänt svenskt företag som utvecklar, designar och producerar produkter som löser nya och gamla problem på nya sätt. Bosign har en lång intern önskelista på produkter som vi tycker borde finnas och där varje potentiell produkt utvärderas några gånger per år. Om vi tror att vi kan få fram en produkt som har ett tillräckligt stort värde för konsumenten och som går att producera till en rimlig kostnad, drar Bosign igång ett utvecklingsprojekt.


Utvecklingsprocessen

När Bosign startar ett utvecklingsprojekt tilldelar vi projektet en huvudansvarig designer och när jag fick uppdraget att ta fram en modern knäbricka kom våra diskussioner snart att kretsa kring hur vi skulle kunna anpassa produkten efter hur man använder sin bärbara dator i hemmet. Vi ville dock inte göra en bricka som bara kunde användas som datorbricka utan som även kunde användas för andra saker som måltider i sängen eller i soffan. Eller kanske som pyssel/hobbyyta framför TVn. 

Vi kom fram till ett antal krav som vi fann viktiga för vår knäbricka:
Mångsidighet. Man har inte plats för hur många prylar som helst hemma. Brickan måste fungera för de flesta användningsområdena som för tex måltider eller datorn och både i soffa, fåtölj och säng.

Stabilitet. Brickan måste ligga stabilt i knät och vi fann den bästa lösningen i en sk bean-bag, dvs en kudde med små cellplastkulor som kan forma sig efter underlaget men som stabiliserar sig i vila.

Horisontell. Även här är en bean-bag funktionell. Den medger att brickan kan vinklas i viss mån och möjliggör en horisontell placering av brickan.

Immobilitet. Det som står på brickan skall stanna kvar på sin plats. Det löste vi med en kant som är tillräckligt hög för att stoppa saker ifrån att glida av brickan men inte så hög att kontakter som sticker ut från sidan på en laptop, som tex en USB-sladd, bryts av. För säkerhets skull tog vi fram en variant med gummerad ytan för att minimera risken att något glider av brickan.

Formen fick följa funktionen och resultatet kan ni finna bl a här hos SmartaSaker.

Knäbricka - för din bärbara dator, frukost, lunch eller middag

Knäbricka med gummerad ytaAndra Bosign-produkter hos SmartaSaker som jag också har designat:

Butter Knife Air - Smörkniv som står

Smörkniv som står

TravelPillow 2-in-1 Resekudde med läsplattehållare

Travelpillow 
TabletPillow - Tabletkudde med förvaringsficka

Tabletkudde med förvaringsficka

Uppblåsbart fotbad

Uppblåsbart fotbad


Omnämnda produkter

Harald Hynell Harald Hynell
Knäbricka pilträ Knäbricka pilträ
För din laptop, frukost eller middag
495 kr
KöpInfo

Se fler inlägg

Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Jouni & Raimo Kautto
Jouni & Raimo Kautto
Logga in
Välj land