Philip Areland

Innovatör: Philip Areland
Innovation: Ryggsmörjaren Solo, ett verktyg för att du själv enkelt ska kunna smörja in dig på ryggen.


Idén
När jag och en kompis var i Grekland så funderade jag på hur ensamresenärer gör när de åker på sol och badsemester. Ber de om hjälp av andra strandbesökare? Eller låter de bli att smörja in sig?
När jag kom hem så började jag skissa på en idé och funderade på hur den skulle se ut. Jag ville att den skulle vara liten, smidig och att den skulle vara lätt att använda. Det dröjde inte länge förrän jag visste hur den skulle se ut, och började direkt därefter bygga en prototyp. Det jag inhandlade var en teleskopisk ryggkliare som jag tog sönder och satte dit min svamp. Jag tyckte den fungerade bra, visade för familj och vänner. Det blev först ett skratt men när de sedan tänkte efter hur de själva smörjer in ryggen så blev svaret ”Det är inte alls en dum produkt, en sån vill jag ha.”

Under våren fick jag kontakt med Smarta saker, och även de tyckte det var en rolig produkt och ville testa att sälja den åt mig. Jag beställde upp material från olika leverantörer, både över nätet och lokala kontakter. Idag sker monteringen hemma med hjälp av min familj.

Produkten
Solo är en teleskopisk pinne med en svamp på, den är smidig att ha med sig i handväskan/strandväskan då den bara är 14,5 cm hopfälld. När den är utdragen i sin fulla längd så är den 47,5 cm vilket gör det enkelt att komma åt att smörja hela ryggen. Svampen kan tas bort och rengöras, det finns även extra svampar att komplettera med.


Ryggsmörjaren Solo


Ryggsmörjaren Solo

Andra innovationer som jag gillar hos Smartasaker.se:

hamburgerpress

Hamburgerpress – Alltid perfekta burgare
spagettiskärare

Spagettiskärare - För långa grönsakerOmnämnda produkter

Se fler inlägg

Jörgen & Majvor Johansson
Jörgen & Majvor Johansson
Klara Lövberg
Klara Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Logga in
Välj land