Månadens innovatör - Emma Phil


Innovatör: Emma Phil

Innovation: Hållningsselen Posture
När Emma Pihl väntade barn märkte hon att hennes hållning blev sämre och hon fick även vänliga påminnelser från sina välvilliga föräldrar om att sträcka på sig. Tävlingsinriktad som hon var började hon lägga märke till sin egen hållning i jämförelse med andras. Hon insåg att dagens sittande livsstil tillsammans med för lite rörelse skapar otaliga krummande ryggar och Ipad-nackar i alla åldrar. 

Dålig hållning ett utbrett problem


Emma Pihl är född och uppvuxen i Stockholm och bor med sin familj i Nacka. Hon har haft en parallell karriär som föreläsare och författare av böcker inom ledarskap och personlig utveckling.

– I min roll som utbildare och föreläsare, säger Emma har jag haft 1000-tals människor sittande framför mig, så jag har haft möjlighet att lägg märke till hur människor sitter och insåg då att hållning till vardags är ett enormt utbrett globalt problem. Hukande, slokande ryggar, gamnackar och ostbågeliknande, stillasittande kroppar behöver vi råda bot på. 

 

Posture hållningssele
Det viktigaste med Posture är påminnelsen, bandet sträcker bara när du tappar hållningen.

Ett brutet nyckelben blev starten till en ny produkt


Emmas man bröt nyckelbenet när de åkte snowboard och fick då en rehablösning för axlarna för att nyckelbenet skulle läka bra.

– Rehablösningen förändrade hans hållning berättar Emma. En nyansskillnad på ett par centimeter mellan bröstbenets och axlarnas position som gjorde honom så snygg i en enkel vardagsskjorta.

Emma modifierade rehablösningen och gjorde den användarvänlig, justerbar och elastisk och plötsligt fanns världens bästa produkt på marknaden som smidigt förbättrar hållningen hos vardagsmotionären, idrottaren och kontorsarbetaren. Det viktigaste med produkten är påminnelsen, bandet sträcker bara när du tappar hållningen och du slappnar av i magen och överkroppen åker framåt. Med selen på blir det bekvämare att sträcka på sig och vara upprätt än att sjunka ihop. 

– Att sträcka på sig medför massor med fantastiska fördelar såsom att det sänker stressnivån, det gör andningen djupare, det gör oss starkare i bålmuskulaturen samt minskar risk för skador och ont i ryggen, säger Emma.

Idag finns Posture i 15 länder

Kontinuerligt har Emma med kollegor sedan utvecklat ett produktutbud för rörelse, aktivitet och bättre hållning i vardagen. Visionen är att man ska använda musklerna som stärker hållningen medan man gör annat. Idag säljer de produkterna i 15 länder, människor från Dubai till Kanada kan dra nytta av den goda hållningens effekter.

– Min egen hållning som nu för övrigt är riktigt bra, har jag dock ett ständigt arbete med att hålla så. Vardagsträning, påminnelser om hållningen är ett kontinuerligt arbete att hålla hållningen bra i vår sittande, framåtlutade, fysisk inaktiva samhälle, avslutar Emma. 
Emmas favoriter på SmartaSaker:

Stöldskyddad ryggsäck ”Jag älskar den stöldskyddade ryggsäcken, framförallt för att den är så snygg.” 

Stöldskyddad ryggsäck

Hövding cykelhjälm ”Hövdinghjälmen är så cool” 

Hövding - airbag för cyklister


Prylhittaren: "Smart sak!”

Prylhittare

Omnämnda produkter

Se fler inlägg

Jörgen & Majvor Johansson
Jörgen & Majvor Johansson
Klara Lövberg
Klara Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Logga in
Välj land