Innovatör Malin Snäcke

Innovatör: Malin Snäcke
Innovation: AddPocket extrafickor

Malin Snäcke är 45 år och bor i Solna med sin familj. Hon har en bakgrund inom reklambranschen och driver företag tillsammans med sin man Christian sedan 10 år tillbaka. Malin har alltid känt att hon har saknat fickor och det blev extra uppenbart när hon fick  sitt första barn. Det var alltid massa prylar man behövde ha med sig och ha nära till hands, men ingenstans att stoppa dem.

– Jag har aldrig gillat att bära runt på en väska, säger Malin, och byxfickorna är oftast för få eller för trånga, om man ens ha några byxfickor.

Det dröjde dock länge innan Malin fick möjlighet att förverkliga idén om extrafickor. Det blev först 2008 när Malin med familj tog en paus från Sverige och bosatte sig på den lilla ön Koh Lanta i Thailand. I lugnet och värmen fanns äntligen tid och möjlighet att vara kreativ.

– De första extrafickorna sydde jag upp bara för egen del, berättar Malin. Men ganska snabbt så började folk komma fram till mig och fråga var jag köpt dem. Alla hade ju samma problem, att man saknade någonstans att stoppa telefon, pengar, nycklar när man gick klädd i shorts och linne dagarna i ända. Jag bestämde mig för att sy upp ett antal exemplar hos en lokal sömmerska på ön Koh Lanta och började sälja dem på ett café som jag drev tillsammans med min man. 

Ryktet spreds sig även på hemmaplan. När de som köpt extrafickorna på Koh Lanta reste hem så väckte fickorna intresse hemma i Sverige och människor hörde av sig till Malin på Koh Lanta och ville köpa!

AddPocket - extrafickor
– Jag har aldrig gillat att bära runt på en väska, säger Malin, och byxfickorna är oftast för få eller för trånga, om man ens ha några byxfickor.

Oväntat möte blev start på produktionen

När det dags för familjen att åka hem till Sverige försökte Malin hitta en fabrik i Thailand utan större framgång. De slutade med att den första stora beställningen av Addpocket hamnade i Vietnam. Fabrikens ägare träffade Malin när familjen åkte tåg genom Vietnam. På vägen från Hanoi stannade de till i den lilla fiskebyn Phan thiet som var känd för tillverkning av fisksås. 

– Som vanligt när vi reser skapas nya bekantskaper och relationer, berättar Malin. Att just denna familj blev middagssällskap under det korta besöket i Phan thiet måste ha varit meningen. På tåget mot Ho Chi Minh kunde jag konstatera att den första stora beställning av AddPocket var gjord. Den leveransen tog jag hem med båt från Vietnam till Göteborg vilket tog ca 3 månader. 


Nöjda kunder bästa marknadsföringen

Väl hemma i Sverige så rullade försäljningen sakta men säkert på. Malin drev ett annat företag vid sidan om och hade inte tid att ägna sig åt försäljningen av AddPocket utan såg det mest som en sidoverksamhet. Men med nöjda kunder så spred sig intresset för AddPocket som ringar på vattnet och återförsäljare började höra av sig. 

– I dagsläget har vi ca 50 återförsäljare, berättar Malin, och spridning i fem länder – Sverige, Norge, Danmark, Finland och Österrike. 

Den stora utmaningen har under åren varit att hitta en bra och pålitlig fabrik som kunde ta hand om produktionen. För cirka fem år sedan så tappade Malin kontakten med fabriken i Vietnam när ägaren sålde fabriken. Det tog nästan två år innan hon hittade en ny fabrik i Bangkok. 

– Det är viktigt för mig att samarbeta med en fabrik som tänker miljömässigt och som har bra arbetsvillkor för sina anställda, säger Malin. Jag är god vän med ägaren till fabriken i Bangkok och besöker fabriken regelbundet.

– AddPocket är idag en av flera produkter i sortimentet, avslutar Malin. Vi har förutom extrafickorna tagit fram praktiska midjeväskor i olika modeller för aktiva människor – joggare, hundägare, småbarnsföräldrar, friluftsmänniskor och resenärer. Jag och min man Christian jobbar kontinuerligt med att utöka sortimentet och det är inte omöjligt att fler innovationer dyker upp framöver!Läs mer om AddPocket >>>>Malins favoriter på SmartaSaker:


Reflexparaply

Reflexparaply ”Ett smart sätt att synas i mörkret när det regnar.”


Smörkniv som hänger på kanten

Smörkniv som hänger på kanten ”Så smart! Smöriga fingrar är ett minne blott.”

Överfallsalarm Safe 

Safe Överfallslarm ”Perfekt under joggingrundan nu när det blir mörkare på kvällarna.”

 

 


Omnämnda produkter

Se fler inlägg

Klara Lövberg
Klara Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Logga in
Välj land