Stephanie Spindler Jonsson
Innovatör: Stephanie Spindler Jonsson
Innovationer: Signalblockerande iPadväska med lås & Mobilväska med signalblockering


Hur ofta plockar du upp din mobiltelefon? Förmodligen gör du det utan att tänka, av ren reflex. När Stephanie Spindler Jonsson börjar reflektera över hur stort inflytande hennes mobil har på hennes hälsa och sociala liv, bestämmer hon sig för att utveckla en mobilväska och en Ipadväska med signalblockering.

Stephanie är en småländsk entreprenör från Älmhult och grundar sitt bolag MyPauze år 2019. Men allt börjar egentligen när hon publicerar sin krönika i Facebookgruppen Hejalivet. I sin krönika delar hon med sig av sina erfarenheter kring sitt mobilanvändande och hur en vanlig dag ser ut. Hennes berättelse blir väldigt uppmärksammad och många känner igen sig och upplever samma problem. Stephanie förstår att hon inte är ensam utan att detta är ett samhällsproblem som de flesta av oss tampas med.  

 

–Jag var trött på mitt eget scrollande. Mobilen är med överallt. Toan, soffan, sängen. Alltid på ett armlängds avstånd.

 

Stephanie berättar att tanken var att utveckla en fysisk produkt som dels hjälper användaren att bli mer medveten om sina mobilvanor, och att få mobilen att stundtals bli helt tyst.

 

–Få bort den från synfältet, minska strålning och göra det enklare att ta en paus och fokusera på nuet. Jag tänkte framför allt i klassrum, vid middagsbordet och vid möten.

Mobilväska med signalblockering 

”Tanken är att hjälpa användaren bli mer medveten om sina mobilvanor och kunna ta en paus”

 

Stephanies innovationer grundar sig i flera års erfarenhet och observering av mobilanvändning och hur det påverkar oss. 

 

–Vi ska alltid vara tillgängliga och det skapar stress. Skärmtiden tar tid från träning, relationer och från sömn. Vi missar även det sociala utbytet såsom ögonkontakt när vi har näsan i våra mobiltelefoner.

 Två kvinnor tittar på sina mobiler

Stephanie reflekterar även över den yngre generationen som växer upp med mobiltelefoner. Hur de använder den i undervisningen och hur vibrerande signaler och notiser kan bli ett störningsmoment för inlärningen.

 

–Jag besökte en skola och visade upp mina prototyper. Det var en elev där, inte mer än 10 år gammal, som bara hade sovit i 5 timmar för att hon hade kollat på TikTok.

 

Stephanie fortsätter och menar att föräldrar kanske inte alltid är medvetna om sina barns mobilvanor. Där mobilväskan eller Ipadväskan kan vara ett enkelt sätt att hjälpa barnet koncentrera sig på sömn, sociala interaktioner eller på studier.

 

–Tanken är att hjälpa användaren bli mer medveten om sina mobilvanor och kunna ta en paus.

 
En familj sitter med mobiler och surfplattor

”Jag ställer höga krav på leverantören”

 

Stephanie berättar om hennes besök på Kantonmässan i Kina. Där spenderar hon flera dagar tillsammans med en tolk och pratar med leverantörer och klämmer på produkter.  

 

Stephanie tycker att mässan var bra då hon snabbt såg vilka leverantörer som var certifierade. Dessutom besökte hon även fabrikerna på plats för att få ett eget intryck och kolla arbetsmiljön.

 

–Jag ställer höga krav på leverantören. Jag har dessutom en partner på plats i Kina som kan ha koll på fabriken och som besöker titt som tätt.

 

Men det är inte bara leverantören och fabriken som är viktigt för Stephanie. Hennes hjärta klappar lite extra för hållbarhet. Stephanie vill att hennes innovationer ska vara tillverkade av miljövänligt material.

 

–Jag betalar gärna mer för bra material, därav mitt val av veganskt läder. Idag har vi även gått över till återvunna material som är veganska. Jag ser även till att samtransportera våra produkter med andra företag. 

 

1,5 år från idé till färdig innovation

 

År 2019 skissas första prototypen upp och prover beställs från Kina. Över 20 varianter testas fram och tillbaka tills alla parter är helt nöjda. Från idé till färdig produkt tar det ett och ett halvt år innan de lanseras på marknaden.

 

–Det var en lång process att få allt klart. Teamwork är allt. Vi ville testa strålningen i labb, få det godkänt och vara helt nöjda med materialet innan vi testade de på skolor.

 Signalblockerande iPadväska med lås

Fler innovationer på ingång

 

Stephanie avslöjar att flera produkter håller på att utvecklas i denna stund. De kommer alla vara skräddarsydda till olika sammanhang.

 

Förutom månadens innovatör är Stephanie med i årets säsong av Draknästet. Där pitchar hon sin affärsidé till investerare och får feedback på hennes innovationer. Programmet sänds den andra september på SVT.


–Det var en skräckblandad förtjusning att vara med där. Men kul att få visa upp mina unika produkter.

Läs mer om den signalblockerande iPadväskan här >>
Läs mer om mobilväskan med signalblockering här>>


Omnämnda produkter

Stephanie Spindler Jonsson Stephanie Spindler Jonsson
Mobilväska med signalblockering Mobilväska med signalblockering
Ta en digital paus från mobilen
fr. 299 kr
KöpInfo
Stephanie Spindler Jonsson Stephanie Spindler Jonsson
Signalblockerande iPadväska med lås Signalblockerande iPadväska med lås
Pausa från surfandet och serietittandet
449 kr
KöpInfo

Se fler inlägg

Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Jouni & Raimo Kautto
Jouni & Raimo Kautto
Logga in
Välj land