Christian Carlsson
Innovatör: Christian Carlsson

Innovation: Axelrem pro för skidor

Christian Carlssons hjärta har alltid klappat lite extra för vintersporter. Han är född och uppvuxen i Uppsala men bor idag med familjen i Österrike.

–Närmsta skidbacke ligger tjugofem minuter från husknuten, det är underbart!

Sportkillen Christian prioriterar hellre hockey än läxor under sin ungdom. Det var därför inte självklart att han skulle hamna i de akademiska kretsarna. Däremot läser han något som förändrar hans intresse för skolan, en tidningsannons om entreprenörsutbildningar! Flera år senare är Christian innovatör med flera spännande projekt på gång.

Axelrem pro för skidor

Uppvuxen med passion för skidåkning

Att Christian skulle lära sig åka skidor var en självklarhet inom familjen. Under loven åker familjen iväg till olika skidorter.

–Jag kommer ifrån generationen som hade Borg och Stenmark som idoler.

Som ung har Christian många idrottshjältar att se upp till. Det sporrar honom till att tävla.

–Mitt första minne från skidbacken är när jag ställde upp i Kalle Anka cup i Sunnerstabacken.

Även om Christian inte vann den dagen ger tävlingsmänniskan i honom aldrig upp. Intresset för sporten hänger med in i vuxenålder och passionen för skidåkning delas nu även med dottern Stella.

Idén bakom innovationen

På nittiotalet la Christian grunden för en bärrem som togs emot med öppna armar på skidmarknaden. År 2020 vidareutvecklar han produkten och börjar använda sin prototyp i skidbacken.

–Det var vanligt att folk kom fram och frågade vart jag hade köpte den.

Christian förstår att efterfrågan är stor och att detta är en produkt som efterlängtas hos skidåkare. Christian lägger ner mycket tid på sina prototyper och det tar honom åtta försök innan han känner sig nöjd med resultatet.

–Det var viktigt för mig att välja slitstarka remmar med lång hållbarhet. Jag beställer de från Utah och det är helt enkelt bäst.

Gummiremmarna man spänner runt skidorna är tillverkade i slitstark och UV-resistent polyuretan. Däremot är självaste spännet tillverkat av hård nylon. Christian berättar att han diskuterar materialval, design och kvalitet direkt med fabrikerna. Han vill ta del av alla steg i processen.

Axelrem Pro för skidor

"Produkten ger trygghet och säkerhet i utförsåkningen"

Många friåkare har ryggsäck på sig, den är ofta tänkt att användas som skydd eller som airbag vid olyckor. Christian förklarar att hans produkt ger trygghet och säkerhet i utförsåkningen. Han ser ett problem när många skidåkare är tvungna att ta av sig ryggsäcken för att kunna koppla av och på skidorna.

–Jag vill att ryggsäcken ska vara på hela tiden, det är säkrare! Därför är min produkt smidig då axelremmen inte hänger i vägen för ryggsäcken.

Axelrem Pro för skidor

Passar för hela familjen

Axelrem pro ger inte bara säkerhet för proffsen. Ånej, Christian menar att det är skönt för alla skidåkare att ha händerna fria. Slippa kånka på stavar och skidor.

–Från början var tanken att axelremmen skulle vara för friåkare. Men den fungerar lika bra för hela familjen.

Axelrem Pro för skidor

"Hoppa inte in i något halvhjärtat!"

Christian berättar att yrket som innovatör är tufft. Om man ska lyckas måste man vara medveten om att det kräver mycket tid.

–Det suger mycket kraft och energi, därför ska du göra något som känns jäkligt kul och spännande. Hoppa inte in i något halvhjärtat.

Att kombinera en hobby som med tiden blir till jobb ser Christian som den bästa kombinationen. Christian tycker också att det är viktigt att försöka göra mycket själv. Testa sig fram.

–När du kör fast ska du våga be om hjälp. Det är alltid någon som kan ge dig råd.

Han berättar att han själv haft stor nytta av flera Facebook forum i sin karriär.

–Det är kul att inte bara jag uppskattar min produkt.

Läs mer om Axelrem Pro för skidor >>

Omnämnda produkter

Christian Carlsson Christian Carlsson
Axelrem Pro för skidor Axelrem Pro för skidor
Svenskutvecklad bärrem för alla typer av skidor
498 kr
Köp
Info

Se fler inlägg

Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Jouni & Raimo Kautto
Jouni & Raimo Kautto
Logga in
Välj land