Lena Dyfverman och Eddie Dyfverman

Innovatörer: Lena & Eddie Dyfverman
Innovation: FixCandle ljusklister - Hjälper ljuset att stå rakt


Om FixCandle


Lena och Eddie Dyfverman är grundare till företaget FixEasy AB och det hela började med att Lena för ca 2 år sedan tappade humöret över att ljusen i adventsljusstaken inte stod rakt i ljusstaken.

Det gick upp ett ljus för mig när jag, för säkert hundrade gången, försökte få ljusen att stå raka i min fina farmorsstake. Så här ska det ju inte behöva vara, tänkte jag. Inte nog med att det är fult med snedstående ljus, och enerverande att behöva fylla på staken med hushållspapper, knäckformar eller folie – det är ju farligt också. Man skulle ha något enkelt att fästa ljusen med… något kludd, berättar Lena

FixCandle ljusklister


Så började det hela och vi lanserade produkten för 2 månader sedan, den 1/10 2015 och det har verkligen blivit succé. Det är fler än vi som har haft problem med vingliga ljus verkar det som för vi säljer mycket bra nu i juletid. Vi räknar med att sälja 20 000 enheter innan årets slut, fortsätter Lena.

FixCandle är ljusklistret som går att återanvända om och om igen och med en ärtstor bit under ljuset står ljuset stadigt i ljusstaken. Ljuset kan även placeras helt fritt för sig självt och skapar helt nya inredningsmöjligheter. En inredningsdesigners dröm med andra ord!

FixCandle ljusklister

Produkten FixCandle vann Venture Cup 2015, Sveriges största affärsplanetävling, i somras med Sverige juryns motivering:
Denna enkla lösning fastnade juryn för. Och med ett starkt team som visar på ett säljfokus utan dess like ser juryn att denna lysande idé snart är ute på marknaden och i var mans hem.

Till våren lanserar vi FixCandle i sommatappning för båtliv, husvagnssemestrar och picnic. Trots att vi snart går mot ljusare tider så fortsätter vi här i norden att mysa med levande ljus under våra kyliga vårdagar och ljumma sommarkvällar och här vill vi bidra till säkerheten och innovativa ljuslösningar som skapar stämning.

FixCandle ser till att ljusen står stadigt


FixEasy utvecklar, producerar och säljer produkter som gör livet vackrare och lättare för människor. Ambitionen är att ta fram produkter med innovationshöjd men inte nödvändigtvis teknikhöjd. Enkla produkter som är lätta förstå och som när man väl har börjat använda dem ska det vara svårt att förstå hur man har klarat sig utan dem.

FixCandle blir den första produkten som lanseras av FixEasy och det går att läsa mer om samt köpa FixCandle HÄR!

 
Smarta Favoriter

En av våra favoriter på Smarta Saker är Brandvarnaren Lento då den både är cool men framför allt räddar liv.

Brandvarnaren Lento

Vår andra favorit på Smarta Saker är Cillicone glasstrut som både är smart och fin.

Glasshållare Cillicone


Omnämnda produkter

Se fler inlägg

Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Jouni & Raimo Kautto
Jouni & Raimo Kautto
Logga in
Välj land