Anna Strömbert är månadens innovatör i februari 2016

Innovatör: Anna Strömbert
Innovation: Hyllan Carl - förvaringshylla för boll och saker


Anna Strömbert är uppvuxen i Stockholm i en kreativ och skapande familj. Att sy och snickra var tidigt ett stort intresse. Sin första symaskin fick hon när hon var 7 år och på landet fanns en snickarbod där det var fritt fram att bygga saker.
– Jag är otroligt intresserad av inredning och olika kominationer av material  berättar Anna. Jag har bland annat byggt egna bord, lampor och sängar.

Val av utbildning var självklar – Innovation och produktdesign med inriktning materialteknik på Mälardalens Högskola. En utbildning där man även går igenom alla moment för att ta fram en egen produkt.
– Det är verkligen spännade och kul, säger Anna, att jag nu står här med en helt egen produkt!

Idén till hyllan Carl kom till efter att Anna återigen snubblat över sonens fotboll i hallen. Efter att ha snickrat ihop och testat olika prototyper och modeller så fanns en lösning som kändes optimal. En hylla där fotbollen ligger stadigt still men som även har plats för jackor, vantar, mössa och benskydd. Hyllan är liten och smidig och designad för att få plats i såväl liten som stor hall.Hyllan Carl finns i både vit och svart färg


Med sin idé till hylla blev Anna en av tio vinnare i Sörmex designtävling 2014. En tävling som vill uppmärksamma innovatörer och egenföretagare i Sörmland. Som vinnare får man en plats på Formex samt möjligheten att jobba med sin produktidé tillsammans med en affärsrådgivare.
– Det har alltid varit en dröm att få vara med på Formex, berättar Anna. Genom Sörmex fick jag mycket hjälp och pepp att ta fram produkten. Jag fick också en superbra handledare som bland annat hjälpte mig att hitta en leverantör för produktionen.

Två år tog hela processen från idé till färdig produkt.
– Det svåraste, säger Anna, är att kombinera designen med tillverkningen. Det går inte alltid att designa som man vill då en viss vinkel kan kosta 10 gånger så mycket som en annan vinkel.

Lite längre fram vill Anna satsa på fler produkter – två produkter finns redan på idéstadiet.
– I allt jag gör och ser omkring mig tänker jag att det här kan man kanske förändra, förbättra, göra snyggare eller smartare, avslutar Anna.
Bollen har fått sin egen plats i hallenGosedjuret trivs bra i den medföljande innerpåsen
Några av Annas favoriter hos SmartaSaker:

Skotork
Skotork - Torkar dina skor och fräschar upp dem efter en dags användning.


Ljusvässare från SmartaSaker.se

Ljusvässare - Vässar ljuset till optimal passform för ljusstaken. 


Schampohållare från SmartaSaker.se

Schampohållare 2 pack - Supersmart hållare för schampoflaskor i duschen


Omnämnda produkter

Se fler inlägg

Klara Lövberg
Klara Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Logga in
Välj land