Ann-Sofie Hermansson

 

Innovatör: Ann-Sofie Hermansson 

Innovation: Reflexer med fokus på säkerhet och design 

 

Idén om att skapa snygga reflexer av högsta kvalitet föddes för 11 år sedan under mammaledighetens oändliga barnvagnspromenader. Idag driver entreprenören och innovatören Ann-Sofie Hermansson företaget smart in the dark som hon startade 2014. Företaget, som tillverkar reflexer med hög kvalitet och snygg design, går som tåget. I och med den senaste lanseringen har de dessutom utökat målgruppen till våra fyrbenta vänner och börjat sälja reflexer för hundar. 

 

– Under mammaledigheten gick jag ofta ner till centrum för att gå in i affärer och tyckte att det var så tråkigt att behöva välja mellan att klä mig snyggt eller säkert. Då började jag fundera på att utveckla fina reflexer som fungerar som accessoarer snarare än trista måsten. 

 
Reflexband till armar och ben

Hade ingenting att erbjuda  

 

Vägen till företagets framgångar har dock inte varit en spikrak resa. Mycket slit och envishet ligger bakom smart in the dark. Det tog tre år från dess att idén om produkterna kläcktes till att det första exemplaret var på plats. Enligt Ann-Sofie låg de största utmaningarna i att lita på rätt folk, få produktionsprocessen på plats och att få rätt människor att tro på idén.

– Det var en stor risk för investerarna att gå in i bolaget. Jag hade ingenting att erbjuda. Inga kunder, ingen omsättning. Längs vägen sprang jag på många nitar och hamnade på fel stigar, men det var lärorikt. Jag fick ta ett steg i taget och varje gång jag kom fel lärde jag mig något som hjälpte mig att fortsätta framåt. 

Säljare sedan barnsben 

Redan som barn var hon en säljare ut i fingerspetsarna och sålde i princip allt hon kom över. Idag är hon säker på att det var en bra skola inför rollen som entreprenör.

– Än idag känner mamma att hon måste köpa av barnen i området där hon bor, eftersom hon vet att jag var runt överallt och sålde.

 Reflexbältet


Vill lära ut vad en bra reflex är 

 

Idag är en stor del av Ann-Sofies roll som vd för smart in the dark att utbilda människor i vad en bra reflex är. Enligt henne är många reflexer gjorda av mindre bra material som påverkar människors säkerhet.  

 

– Det kan ge förödande konsekvenser att använda reflexer av sämre material, eftersom att det kan göra att man inte syns i mörkret. Den som tar på sig en reflex utgår från att den syns och gör man inte det uppstår det givetvis en stor risk för att bli påkörd. Jag har sett till att jobba med världens bästa reflexmaterial, med våra produkter syns man ordentligt i mörkret. 

 

Som grundare av smart in the dark har Ann-Sofie fått höra många positiva röster kring verksamheten. Kunderna är glada för att det äntligen är möjligt att klä sig snyggt och samtidigt vara rädda om sig. Särskilt nöjd blir hon när en viss skara kunder ger tummen upp. 

 

– Föräldrar brukar tacka mig för att jag fått deras tonåringar att bära reflexer. Det känns riktigt bra i mage och hjärta.


Klicka för att se Ann-Sofies alla produkter >>Ann-Sofies tre favoriter i SmartaSakers sortiment:

Knäckplåt i silikon 

Knäckplåt i silikon är behändigt att ha lagom till julen. 


Portionstratt
Portionstratten
till knäckbaket är
också riktigt smart.

Bakgaller 3 våningar
Bakgaller 3 våningar blir en favorit. Det är alltid svårt få fram tillräckligt med yta att ställa alla plåtar på när man storbakar 

 


Omnämnda produkter

Ann-Sofie Hermansson Ann-Sofie Hermansson
Reflexband till väskan Reflexband till väskan
Praktisk reflex för väskan, ryggsäcken eller barnvagnen
150 kr
KöpInfo
Ann-Sofie Hermansson Ann-Sofie Hermansson
Långt reflexband Långt reflexband
Avlång reflex till väskan eller hundkopplet
225 kr
Bevaka
Ann-Sofie Hermansson Ann-Sofie Hermansson
Reflexbälte Reflexbälte
Reflekterande bälte för både fest och vardag
525 kr
KöpInfo
Ann-Sofie Hermansson Ann-Sofie Hermansson
Rynkad armreflex Rynkad armreflex
Snygg reflexaccessoar med insydda stretchresår
235 kr
KöpInfo
Ann-Sofie Hermansson Ann-Sofie Hermansson
Reflexband till armar och ben Reflexband till armar och ben
Högreflekterande personreflex som får dig att synas
225 kr
KöpInfo

Se fler inlägg

Klara Alwert Lövberg
Klara Alwert Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Logga in
Välj land