innovatör Stig Hanssen


Innovatör: Stig Hanssen
Innovation: Bärhandtag med spännband

  

Stig Hanssen fick idén till bärhandtaget i det ögonblick han hade behövt det som mest. Med armarna runt det uthämtade postpaketet kämpade han sig ut, förbi köande människor och genom stängda dörrar bara för att upptäcka att bilnyckeln självklart ligger i byxfickan. Det var då som Stig insåg att han saknade något att bära paketet med, något som skulle ge honom en ledig hand.

Produktutveckling kräver sin tid


Stig började med att ta fram prototyper i trä för att hitta den optimala storleken som skulle ge bra balans i själva bärandet. Därefter gällde det att hitta en tillverkare. Det var viktigt att hålla produktionen i Sverige, inte minst för att förenkla kommunikationen och snabbt kunna verifiera materialval och utformning. Utmaningen låg just i utformningen av handtaget. Remmar av kvalitet tillverkades redan hos en firma i Småland.

– Totalt tog det nästan två år från produktidé till produktion, säger Stig Hanssen.

Introduktion skedde på Nolia-mässan i Umeå. Där fick Stig mycket bra återkoppling från mässbesökarna och flera förslag på användningsområden, allt från att bära målvaktens ishockeyskydd till stolpar för staketbygge. Några besökare till montern kunde även vittna om tidigare varianter av bärhjälp de hade sett genom åren.


Bärhandtag med spännband
Bärhandtaget tillsammans med spännbanden ger ett stabilt grepp runt otymliga paket.


Rustar för framtidens utmaningar


Med bland annat en rektorsutbildning i bakfickan, kombinerat med en bred arbetslivserfarenhet från tung industri till skrivbordsjobb och även slöjdlärare är Stig numera nybliven pensionär. När han inte vistas i Stockholm tillbringar han mesta tiden i Gästrikland där han är i färd med att bygga en riktig verkstad på dryga åttio kvadratmeter för framtida utmaningar. Som pensionär har Stig mycket tid att tänka på alla projekt som han har framför sig. 

– Just nu så är mitt projekt att slutföra bygget av verkstaden vad som händer sen får vi se. Det dyker alltid upp nya funderingar under livets resa, säger Stig.Omnämnda produkter

Stig Hanssen Stig Hanssen
Bärhandtag med spännband Bärhandtag med spännband
Ger dig ett handtag för otympliga paket
150 kr
Köp
Info

Se fler inlägg

Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Jouni & Raimo Kautto
Jouni & Raimo Kautto
Logga in
Välj land