Anna-Lena Engman


Innovatör: Anna-Lena Engman

Innovation: Halsvärmare Gos extreme


Anna-Lena Engman är uppvuxen i Hälsingland och sedan 7 år bosatt i Flarken i Västerbotten. En hästtjej med förflutet inom vården som numera arbetar som rehabiliteringsvetare. Hon har även varit ambassadör för kvinnligt företagande.

– Typiskt att jag som har en giraffhals råkar ut för en whiplashskada, berättar Anna-Lena. Efter skadan hade jag ständiga problem med stelhet i nacken och fick ofta nackspärr. Upptakten till innovationen var att jag ofta frös och blev kall om nacken. Det var ett fasligt bestyr med polotröjor och halsdukar för att undvika avkylning. Under min rehabilitering red jag för att stärka rygg och nacke så idén kläcktes på hästryggen.

Smart och multifunktionell krage 
Resultatet blev halsvärmaren, en merinoullkrage med flera smarta funktioner. Med ett enkelt handgrepp kan nackvärmarens överdel fällas upp som ett skydd för ansikte, haka, upp mot öronen eller för nacke och bakhuvud. Merinoullfibern värmer när det är kallt och andas när det är varmt. Ull har den fina egenskapen att den värmer även när den blir fuktigt. 

– Nackvärmaren blev min bästa vän och vägen tillbaka till ett mer rörligt, aktivt liv, säger Anna-Lena. Nacken är en känslig kroppsdel med ytliga blodkärl som spiller värme. Man kan säga att nacken är kroppens skorsten. Genom att hålla nacken varm minskar risken för avkylning vid utomhusaktivitet. 


 Halsvärmare GOS
Tänk dig att du har en polotröja utan tröja i fickan. En skön krage i merinoull som du med ett enkelt handgrepp tar av och på.


Miljötänk och lokal tillverkning

Anna-Lena har alltid varit klurig och tänker gärna utanför boxen. Att komma på en produkt var lätt, det svåra var att få den funktionell och anatomiskt utformad. Så Anna-Lena valde att samarbeta med Anette Jonsson – en erfaren sömmerska och formgivare. En stor utmaning har också varit att hitta leverantörer som delat hennes syn på miljövänlig tillverkning.

– Jag samarbetar med en svensk tillverkare av merinoulltrikå, säger Anna-Lena. Ullen är certifierad och mulesingfri samt färgad enligt godkänd Öko-Texcertifiering. Produkten sys upp av svenska sömmerskor. Vi har en fabrik som syr inredning till husvagnar här i Flarken med yrkesskickliga sömmerskor. Jag drömmer om att, så småningom, kunna lägga hela tillverkningen här. Snacka om lokal tillverkning!

– Giraffen är vår logotyp och symboliserar att tänka lite längre för en långsiktig hållbarhet. Att tänka med hjärtat för en schysst tillverkning från ax till limpa. Att göra medvetna val som gynnar oss själva och kommande generationer.


Läs mer om Halsvärmaren >>Anna-Lena favoriter på SmartaSaker:

 
Resekrage

Resekragen ”Perfekt sätt att slippa nackspärr.”


Flygstolsdyna

Flygstolsdyna. ”Smart produkt som underlättar flygresan med barn.”

Posture - Hållningssele

Posture ”Hållningsselen hjälper till att träna in en bra hållning.”


 

 

 

 


Omnämnda produkter

Se fler inlägg

Klara Alwert Lövberg
Klara Alwert Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Logga in
Välj land