Ronnie Olsen
Innovatör: Ronnie Olsen
Innovation: Hållare för eltandborste


Med hjälp av en 3D-skrivare har Ronnie utvecklat en egen portabel hållare för familjens eltandborste och alla personliga tandborsthuvuden. Nu behöver de inte längre gå mellan badrummet som saknar eluttag och rummet där laddningsstationen står för att hämta och byta tandborsthuvud. 


Smart idé som förenklat vardagen

– Problemet i vårt badrum är att vi inte har några eluttag, berättar Ronnie. Han bor tillsammans med sin fru Marie och deras två barn i Stockholm och hela familjen är flitiga användare av deras gemensamma eltandborste. Men då laddningsstationen behöver vara i ett annat rum har det medfört vissa komplikationer då tänderna skall borstas.

– De flesta hållare på dagens marknad sitter ihop med basstationen, så det har varit lite lätt omständligt ha laddningsstationen i ett annat rum och det har medfört ett väldigt springande till och från badrummet när vi skall byta borste på tandborsten. Idén låg först och grodde ett tag, men till slut tog jag tag i det och började skissa upp en egen portabel tandborsthållare i ett CAD-program på datorn. 

Eltandborsthållare

Med bakgrund som egen företagare i 15 år med inriktning på försäljning och produktionsteknik till svenska verkstadsbolag, har Ronnie Olsen en mångårig erfarenhet av tekniska innovationer och med sin 3D-skrivare kunde han skriva ut modellerna han ritat upp i programmet. 

– Jag gjorde ett antal modeller tills jag fick fram en som nästan ser ut som den gör idag. Det blev direkt en succé hemma! Vi slapp ränna mellan badrummet och laddningsstationen för att byta tandborsthuvud och eltandborsten står stadigt på handfatet tillsammans med upp till fem tandborsthuvuden.

Hållare för eltandborste

Tillmötesgående producent stor hjälp på vägen

– Efter att vi hade använt hållaren ett tag insåg vi att det förmodligen finns fler familjer med liknande problem. Jag började då undersöka möjliga tillverkningsmetoder för att kunna ta fram större volymer och fick kontakt med ett företag i Sverige som sysslade med formsprutning och som dessutom var väldigt hjälpsamma. De hjälpte mig att ta fram ett formverktyg för formsprutning och när jag hade fått kostnaden klar för mig tog jag kontakt med SmartaSaker för att höra om det var möjligt att sälja via dem. Och det gick ju bra! Efter det beskedet beställde jag formverktyget och tillverkningen kunde börja. All produktion av hållaren sker i Sverige vilket jag tycker känns extra kul!

Mer produktutveckling framöver

– Det här sättet att arbeta passar mig väldigt bra och jag kommer försöka driva mitt bolag till att börja produktutveckla mer och tillverka produkter som vi tror att det finns en marknad för. Jag hoppas på att fler produkter från oss hamnar på SmartaSaker i framtiden!


Ronnies favoriter hos SmartaSaker

”Frozzypack och Vedspänten skulle jag ha mycket nytta av och Swedhook tycker jag verkar mycket praktisk!”

Frozzypack, matlåda med kylande lock
Frozzypack håller maten kyld i timmar!

Universalkroken Swedhook
Swedhook - multikroken som kan användas överallt

Vedspänten
Vedspänten gör det enkelt att klyva vedträn.
Omnämnda produkter

Se fler inlägg

Jörgen & Majvor Johansson
Jörgen & Majvor Johansson
Klara Lövberg
Klara Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Logga in
Välj land