Innovatör: Berit & Lars-Erik Staffas
Berit & Lars-Erik Staffas

Snigelbaren 5-pack

Miljösmart bekämpning av mördarsniglar
Spara
Du måste vara inloggad för att kunna spara favoriter.
175 kr
Antal: 
Lägg i varukorgen

Tillbehör

 • Produktinfo
 • Specifikationer
 • Om innovatören
 • Frågor och svar
  • Smart bekämpning från mars till oktober
  • Använd mindre mängder snigelmedel
  • Skyddar gräsmattan mot snigelmedlet


  Snigelbaren är en riktigt smart innovation som hjälper dig att bli av med mördarsniglarna i trädgården. Genom att regelbundet lägga snigelmedel i snigelbaren utfodrar du sniglarna med medel som gör att de kryper iväg och gömmer sig, för att sedan dö efter någon dag.

  Snigelbaren är perfekt att använda vid tomtgränsen in till trädgården, vid rabatten och pallkragen, under en stor buske där sniglarna tar skydd under dagen eller på komposten. Förpackningen innehåller 5 st snigelbarer som i regel täcker behovet för en medelstor radhustomt. Behovet kan dock variera beroende på hur många sniglarna är, hur lång tomtgräns du har, och hur många växter du har som lockar till sig sniglar.

  Att stoppa en snigelinvasion kan ta lång tid men med snigelbaren bekämpar du sniglarna dygnet runt. Snigelbarerna kan sättas ut i trädgården när temperaturen överstiger ca 5-6 grader och kan stå ute i trädgården hela sommaren. Du behöver inte ta in dem förrän på hösten när temperaturen sjunker under 5-6 grader. På vintern när det är under 4 grader varmt vilar sniglarna och är inget problem.

  Lägg lite snigelmedel i snigelbaren och ställ ut den i trädgården. Ungefär en tesked med 15-20 pellets brukar räcka då botten inte ska täckas helt. I och med att du endast använder lite snigelmedel åt gången så kommer en förpackning med snigelmedel att räcka länge. Snigelbaren hindrar även det järnfosfatrika och försurande bekämpningsmedlet från att sjunka in i gräsmattan.

  När snigelmedlet blir fuktigt på natten lockar doftämnet till sig sniglar på några meters avstånd. Varje snigelbar har en upptagningsradie på ca 2-3 meter, så ett tips är att ställa snigelbaren där du har mest problem med sniglarna. Bra exempel är bredvid rabatten, längs med tomtgränsen eller vid pallkragen.

  Om du kontrollerar snigelbarerna dagligen märker du snart vilka av barerna som sniglarna har besökt. Antingen märker du det genom att de har ätit mycket av snigelmedlet eller så hittar du slemmiga spår efter sniglarna. Om någon snigelbar har färre besökare är det bara att flytta på den och ställa den någon annan stans i trädgården. Tips! Gå ut på natten för att se var snigelstråken går och placera fällorna på de ställen där du upptäcker flest sniglar.

  OBS! använd endast för Sverige godkänt och Ecocertierat bekämpningsmedel d.v.s järnfostat med doftmedel. Snigelmedlet gör att sniglarna får en överväldigande mättnadskänsla och efter att de ätit några pellets kryper de tillbaka ner i sina gömslen. Efter någon dag så dör de i sitt gömställe vilket gör att du slipper rensa snigelbaren. Järnfosfat förekommer naturligt i naturen och bryts ner till järn och fosfat som blir fin växtnäring.

  Viktigt att tänka på:
  Snigelmedlet ska hållas torrt, så ställ snigelbaren så att den inte hamnar i en sänka eller vattenpöl. Lägg även en sten på snigelbaren så att inte fåglar kan peta bort locket och komma åt medlet. Medlet är visserligen ofarligt för andra djur, husdjur och människor, men fåglar kan ibland missta snigelmedlet för mat, vilket gör att det kan ta slut snabbare.

  Snigelbaren tillverkas i Sverige och är gjord av PET-plast.
  Snigelmedel ingår ej.

  Antal per förpackning: 5 st snigelbarer
  Mått: 10,5 cm x 9 cm x 3 cm
  Öppning: 8 cm x 1,5 cm


 • Artnr: 13218
  Lagersaldo: 68
  Antal per förpackning: 5 st snigelbarer
  Bredd: 10,5 cm
  Djup: 9 cm
  Höjd: 3 cm
  Material: PET-plast
 • InnovatörerBerit & Lars-Erik Staffas

  Lars-Erik och Berit Staffas köper under 70-talet en villa med stor trädgård i Mölnlycke. De börjar odla sallad och plantera blommor men får snart problem med oinbjudna trädgårdsgäster. Där och då föds idén om innovationen Snigelbaren, en miljösmart bekämpningsmetod mot mördarsniglar. 

  –Jag plockade bort 300 sniglar från tomten varje kväll. Med Snigelbaren slipper jag det och sniglarna lämnar vår trädgård ifred, säger Lars-Erik.

  Läs mer >>

Vi letar hittar
och testar

Kundomdömen

Kundomdömen

Tack för din recension. Den kommer att visas snart.

Här kan du lämna ett omdöme! Betygsätt på en skala från 0-5 och skriv gärna en kommentar till det betyg du gett. Endast ditt namn kommer att visas som avsändare.


9 Kundomdömen
Anette Frank
2022-07-06
Snigelbarerna fungerar. Man sparar in på snigelmedel när man inte behöver sprida på större område. Det gäller att man laddar barerna sent på kvällen när kajorna gått till vila, men jag misstänker att även rådjuren försöker komma åt snigelmedlet. På morgonen kommer kajorna och det spelar ingen roll hur stora, stenar som ligger på. De har fått in snitsen att vicka av stenarna. Som tur är finns det inte så mycket kvar i barerna när sniglarna varit där. Det som är bra med barerna är att även de små sniglarna som jag inte ser annars hittar in i barerna. Jag upplever att antalet sniglar i trädgården blivit färre.
Malena Engberg
2022-06-16
När man väl hittat den perfekta stenen att ha ovanpå locket, funkar Snigelbaren mycket bra. Det går åt väldigt lite snigelmedel så Snigelbaren har betalat sig själv flera gånger om!Kunde varit lite kraftigare i konstruktionen, t ex tjockare plast.
Jenny
2022-06-05
Varför kan inte locket snäppas fast på något sätt så man slipper ha sten på?
Agneta
2021-10-23
Den fungerar bra ända tills något djur sprider barerna över hela trädgården. Barerna är i vår bokhållare. Varje dag får jag leta efter underdelarna och överdelarna. Jag har Ölandstenar på barerna. Dessa är lika stora som barerna. Ingenting hjälper. Har nu tagit in dem för säsongen. Får försöka komma på någon lösning till nästa år. Vissa av barerna har djuret tagit i sönder.

Kanske gillar du också

Thermacell myggskydd Thermacell myggskydd
Myggfri zon på ca 20 kvm
595 kr
KöpInfo
Spindelfångare Spindelfångare
Fånga spindeln och släpp ut den
195 kr
Köp
Info
Mus- & råttfritt Mus- & råttfritt
Skrämmer bort mössen med specialanpassat ultraljud
fr. 549 kr
KöpInfo
Klädesmalfälla Klädesmalfälla
Förebygger och stoppar malangrepp
215 kr
Köp
Info
Silverfiskfälla, 6-pack Silverfiskfälla, 6-pack
Effektiva och giftfria klisterfällor
179 kr
Köp
Info
Flug- och getingfälla
Effektiv utomhusfälla för flugor & getingar
98 kr
Köp
Info

Andra köpte även

Spindelfångare Spindelfångare
Fånga spindeln och släpp ut den
195 kr
Köp
Info
Solcellsladdad fasadlampa Solcellsladdad fasadlampa
Fasadbelysning med rörelsesensor och två ljusstyrkor
570 kr
Köp
Info
Litet växthus för krukväxter Litet växthus för krukväxter
Hopfällbart och lättmonterat skydd
195 kr
Köp
Info
Äppelskalare Äppelskalare
Hjälper dig med äppelskörden
189 kr
KöpInfo
Sale 25%
Handledsvärmare Handledsvärmare
Värmer händerna på kontoret och promenaden
111.75 kr
149 kr
KöpInfo
LED-Glödlampa till växter och odling LED-Glödlampa till växter och odling
Trivselbelysning för dina blommor
85 kr
Köp
Info
Kruktassar 4-pack Kruktassar 4-pack
Små fötter till krukor och lådor
fr. 135 kr
KöpInfo
Hängande odlingsbag
Odla smart och spara plats
285 kr
KöpInfo
Solcellsblomma på spett, Hortensia Solcellsblomma på spett, Hortensia
Pryder sin plats både på dagen och när det är mörkt
325 kr
KöpInfo
Mina Trädgårdsväxter Mina Trädgårdsväxter
Trädgårdsboken för dina egna växter och blommor
275 kr
Köp
Info

Du har nyligen tittat på

Berit & Lars-Erik Staffas Berit & Lars-Erik Staffas
Snigelbaren 5-pack Snigelbaren 5-pack
Miljösmart bekämpning av mördarsniglar
175 kr
Köp
Info
Logga in
Välj land