Månadens innovatör Linda Nydenmo

Innovatör: Linda Nydenmo

Innovation: Skräpsilen badkar


Uppsalabon Linda Nydenmo vet hur man undviker tråkiga saker som stopp i avloppet. Det var när hon köpte ett badkar och insåg problemet med ett stort avloppshål, i kombination med sitt långa hår, som idén till skräpsilen föddes.

Lina Nydenmo är van vid att lösa vardagliga utmaningar och tvekar inte att tillverka det hon behöver. Oavsett om det är en bokhylla för pocketböcker eller en lampskärm. Skräpsilen till badkaret var en enkel lösning på problemet med stopp i avloppet och blev också starten på det egna företaget Fröken Smart.

- Jag hade egentligen tagit ledigt från mitt lärarjobb för att skriva en bok, berättar Linda. Men så hade jag en uppfinning som en vän tyckte att jag skulle visa Almi. När Almi dessutom uppmuntrade mig att gå vidare med produkten började jag fundera på andra smarta saker som man kunde uppfinna, och snart hade jag startat ett företag istället för att skriva den där boken.

- Innan jag började kontaktade jag en vän som är ekonom, fortsätter Linda. Hon hjälpte mig att komma igång, och utan henne hade jag aldrig vågat starta ett företag på egen hand, för jag är först och främst en kreatör och uppfinnare.


Skräpsilen för badkar
Skräpsilen löser problemet med hår i avloppet för dig som duschar i badkaret.


"Det är det bästa jag har köpt"


Stödet från ALMI innebar mycket hjälp med produktutvecklingen. När den processen var klar tog det nästan ett år innan Skräpsilen fanns tillgänglig för försäljning, och de positiva reaktionerna lät inte vänta på sig.

- Skräpsilen har verkligen fått mycket beröm, säger Linda. Jag har hört uttalanden som 'Det är det bästa jag någonsin har köpt', 'Den är bättre än min iPhone' och 'Jag kan inte leva utan den'.

En stor utmaning för Linda var att hon inte hade någon tidigare erfarenhet av produktion och försäljning, inte hade några etablerade kontakter och var tvungen att sätta sig in i allt från ledtider till försäljningskanaler.

-Det har såklart varit ett berg att bestiga, men det har varit oerhört lärorikt, säger Linda. Roligast var att arbeta med produktutveckling och design, men även det var lite svårt när det gällde att ta fram den bästa möjliga produkten.

Skräpsilen blev starten på det egna företaget Fröken Smart, som idag har ett 10-tal egna produkter. Smarta förkläden, smutsskydd för balkongen och Collector som håller småsaker i väskan. Nya innovationer är på gång, men ännu finns inga produkter på marknaden. - Jag har en del spännande tankar om Miss Smarts framtid, säger Linda. Så vi får se vad som händer i framtiden!Läs mer om Skräpsilen >>>>>>


Lindas favoriter på SmartaSaker:

Rivröret - gömmer under hushållspappret
Rivröret "Rullar med hushållspapper på köksbänken eller bordet är något av det fulaste jag vet. Jag förvarar mina i en plåtburk, men det här är mer praktiskt."Matlåda med kyllock
Frozzypack, matlåda med kyllock. "Inbyggd kylklamp i matlådan som håller maten sval i flera timmar. Så smart!"Händerna fria med Bärbältet
Bärbältet "Det ser ut som Miss Smarts smarta förkläde. Smart för att få händerna fria när du behöver bära något och vill använda händerna samtidigt."

 

 

 

 


Omnämnda produkter

Se fler inlägg

Klara Lövberg
Klara Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Logga in
Välj land