Escape Rope räddningslina
Favoriter
Snabb leverans  60 dagar öppet köp Fri frakt från 599 kr
Kundservice

Räddningslinan Escape Rope

Räddningslina med sele och friktionsbroms
Storlek: 
Antal: 
Du måste vara inloggad för att kunna spara favoriter.
Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
  • Snabb leverans
  • Öppet köp i 60 dagar
  • Fri frakt från 599 kr
Innovatör:
Peter Svedestrand
  • Smart evakueringslina med sele och broms
  • Kan användas om och om igen
  • Finns i flera olika längder

 
Räddningslinan Escape Rope är evakueringsutrustning som kan användas i nödsituationer där den vanliga utgången är blockerad av till exempel brand eller rök. Räddningslinan består av lina, sele med friktionsbroms och en karbinhake. Det ingår också en stabil skruvögla som skruvas fast i närheten av ett fönster. Räddningslinan levereras med ett väggfäste. 

Med räddningslinan kan du på ett enkelt sätt fira ned dig, antingen till ett annat våningsplan, eller ända ned till marken. Linan kan användas gång på gång och kan därför rädda flera nödställda. Räddningslinan fungerar ävenför att fira ned funktionshindrade eller medvetslösa människor. Barn bör väga minst 20 kg för att på ett säkert sätt själva kunna firas ned med Escape Rope. Räddningslinan är lätt att använda och du kan använda utrustningen om och om igen, vilket gör att du kan öva i lugn och ro.

Räddningslinan finns i tre längder:
10 meter - 1 till 3 vån
15 meter - 5 vån
25 meter - 8 vån

Räddningslina Resa, 20 m
Räddningslina för resa är en lättare version gjord för att ta med på resan (väger 1 kg). Repet med sele är 20 meter långt och fästs i fast krok eller slås runt stor möbel eller annat stadigt.

Vikt: 1 kg
Höjd: 15 cm
Diameter: ca 13 cm
Brottgräns för linan: 750 kg
Brottgräns för karbinhaken: 225 kg (kan bytas till starkare)
Brandklass: Kontaktvärme 360 grader C 5 min

 
Räddningslinan är testat och godkänt av Statens Provningsanstalt med certifikat nr 77020,22, BAM (Bundesanstalt für Materialprüfung) i Tyskland och DNV (Det Norske Veritas) i Norge. 

Visa alla omdömen Visa färre omdömen
SmartaSaker säljer smarta, funktionella, finurliga, praktiska och innovativa prylar. Här hittar du smarta problemlösare och roliga presenter till dig själv och dina nära. Saker som förenklar och förgyller vardagen! En stor del av vårt sortiment är svenska innovationer så du kommer med all säkerhet att upptäcka många nya, unika och extra smarta prylar. Välkommen!