Köp den miljösmarta tvättpåsen Guppyfriend | SmartaSaker
100% klimatkompenserad frakt!
Leverans 1-2 dagar 60 dagar öppet köp Fri frakt fr 499kr

Varukorg

Logga in

Skriv in din epost och lösenord för att logga in och se dina tidigare ordrar och dina sparade uppgifter.

Ny kund hos oss? Skapa konto

Glömt lösenord?

Miljösmart tvättpåse
Miljösmart tvättpåse
Miljösmart tvättpåse Guppyfriend
Miljösmart tvättpåse Guppyfriend
Miljösmart tvättpåse Guppyfriend
Miljösmart tvättpåse Guppyfriend

Miljösmart tvättpåse

Minskar utsläpp av mikroplaster
299 kr
Antal: 
Du måste vara inloggad för att kunna spara favoriter.
  • Leveranstid 1-2 dagar
  • Öppet köp i 60 dagar
  • Fri frakt från 499 kr
Innovatör:
  • Fångar upp mikroplaster
  • Färre fibrer lossnar från kläder
  • Förlänger klädernas livslängd


Den här unika tvättpåsen är ett smart filter som fångar upp små plastfibrer, även kallade mikroplaster som lossnar från kläderna i tvätten. De mikrofibrer som lossnar från plaggen fångas till 99% upp av tvättpåsen och kan enkelt plockas bort efter tvätten istället för att flyta med tvättvattnet ut i naturen.

Vad är mikroplaster?
Mikroplaster är benämningen på små, små plastpartiklar som idag finns i många vardagsobjekt och har blivit ett av våra stora miljöproblem. Mikroplasterna undgår de flesta filter och hamnar i slutändan på ett eller annat sätt i våra åar, sjöar och hav och påverkar det marina livet.

En stor del av utsläppet kommer från avloppsvattnet från våra tvättmaskiner vid tvätt av kläder gjorda delvis- eller till 100 % av syntetmaterial. Vid tvätt av till exempel nylon, akryl, polyester och fleece lossnar det upp till 1000-tals fibrer från plagget som fram till nu har varit svåra att fånga upp och filtrera bort.

Skonsam mot kläderna
En stor del av påsens funktion är den mjuka insidan. Tvättpåsen är skonsam mot kläderna och motverkar att fibrerna från början lossnar från plaggen. Tvättpåsen förlänger därmed även hållbarheten på kläderna då ca 75% – 86% färre fibrer lossnar under en tvätt. Det går naturligtvis utmärkt att tvätta kläder av 100% organiska material i tvättpåsen för att även förlänga hållbarheten på dessa klädesplagg.

Det lossnar olika mycket fibrer beroende på plaggets material och slitage och flertalet mikroplaster är transparenta. Det är därmed helt naturligt att med blotta ögat inte kunna se alla mikrofibrer från början. Men med tiden blir de fler och fler och samlas ofta upp i påsens hörn och sömmar.

Så här använder du tvättpåsen
Fyll tvättpåsen med (syntet)plaggen. Som mest skall tvättpåsen lastas halvfull och fyll än mindre då kläderna är riktigt smutsiga. Kläderna skall fritt kunna tumla runt i påsen för att bli rena och skall tvättas tillsammans med liknande färger. Stäng tvättpåsen och tvätta som vanligt. När tvätten är klar tas de blöta kläderna ut ur påsen och kvar förblir mikrofibrerna som enkelt kan plockas bort och slängas i papperskorgen.

Tillverkad av hållbara material
Tvättpåsen är självrengörande och mycket hållbar. Tvättpåsen är tillverkad av specialsydd polyester (PET) och släpper inte ifrån sig mikrofiber. Då tvättpåsen inte innehåller giftiga UV-skydd skall den förvaras mörkt när den inte används. Tvättpåsen skall ej sköljas under rinnande vatten och får ej strykas, en skrynklig yta är helt normalt. Får ej tvättas över 95°C och skall ej torktumlas.

Om innovatören
Innovatörerna bakom tvättpåsen Guppyfriend skänker all vinst från försäljningen till organisationen Stop! Micro Waste. Organisationen Stop! Micro Waste utbildar barn och företag om mikroplaster samt arbetar med att ta fram olika lösningar för att stoppa plastutsläppen i hav och natur.

Snabbfakta om mikroplaster
Mikroplaster är benämningen på plastpartiklar mindre än 5 mm och är en av de största andelarna skräp i hav och sjöar. Mikroplasterna utgör ett stort hot mot den marina miljön och i vardagen frigörs mikroplaster från t. ex. bottenfärg från båtar, kläder, nedskräpning och bildäck vid slitage eller tvätt.

Plasterna leds ut i sjöar och hav bland annat via våra avlopp, dagvatten och snöröjning. Enligt naturvårdsverket frigörs mellan 8-950 ton mikroplaster (syntetfibrer) från tvätt av kläder varje år.

+ Visa mer - Visa mindre
Kundomdömen (6 st)
Betyg på Miljösmart tvättpåse i gruppen HEM & TRÄDGÅRD / Kläd- & skovård hos SmartaSaker.se
Visa alla omdömen Visa färre omdömen
Andra köpte även Du har nyligen tittat på
Hårfälla till golvbrunnen
Fångar upp håret i duschen
55 kr
Vakuumpåsar för kläder, kuddar & täcken
Spara plats och packa platta paket
fr. 59 kr
Bakplåtsduk
Återanvändningsbart och lättdiskat bakplåtspapper
65 kr
Blockljus med skymningssensor
Fina ljus för utomhusbruk
fr. 125 kr
Trosskydd i tyg 3-pack
Återanvändbara trosskydd i ekologiskt bomullstyg
179 kr
Tvättbara bomullspads, 10-pack
Ekologiska och återanvändbara bomullsrondeller
129 kr
Nedbrytbara hundpåsar 50-pack
Miljösmart alternativ för hundägare
39 kr
Avfrostningsduk, 2-pack
Absorberar vattnet när du frostar av frysen
110 kr
Vindskydd för mobilheadset
Minimerar bakgrundsljud och störande blåst
49 kr
Ombytesponcho
Skyddar och värmer
fr. 465 kr
Miljösmart tvättpåse
Minskar utsläpp av mikroplaster
299 kr
DI Gasellföretag 2021Certifikat: Trygg e-handel Medlem i Hållbar e-handel