Elmotor till cykel - Köp Zipforce cykelmotor | SmartaSaker
100% klimatkompenserad frakt!
Leverans 1-2 dagar 60 dagar öppet köp Fri frakt fr 499kr

Varukorg

Logga in

Skriv in din epost och lösenord för att logga in och se dina tidigare ordrar och dina sparade uppgifter.

Ny kund hos oss? Skapa konto

Glömt lösenord?

Elmotor till cykel, Zipforce
Måns Bengtsson
Elmotor till cykel, Zipforce
Elmotor till cykel, Zipforce
Elmotor till cykel, Zipforce
Elmotor till cykel, Zipforce
Elmotor till cykel, Zipforce
Elmotor till cykel, Zipforce
Elmotor till cykel, Zipforce
Elmotor till cykel, Zipforce
Elmotor till cykel, Zipforce
Elmotor till cykel, Zipforce

Elmotor till cykel, Zipforce

Förvandlar din vanliga cykel till en elcykel
5990 kr
Antal: 
Du måste vara inloggad för att kunna spara favoriter.
 • Leveranstid 1-2 dagar
 • Öppet köp i 60 dagar
 • Fri frakt från 499 kr
Innovatör:
Måns Bengtsson
  • Lätt att ta loss och sätta fast på cykeln
  • Gör det enklare att trampa
  • Passar de flesta cyklar


  Zipforce One är en svensktillverkad och portabel elmotor som gör att du kan bygga om din vanliga cykel till en elcykel. Zipforce är vattentålig och klarar regn bra. Motorn är enkel att ta loss och sätta fast, vilket gör att du själv kan bestämma när du vill cykla med vanlig kraft och när du vill få lite hjälp på vägen. 

  Lätt att ta med sig
  När du monterat fästet är själva elmotorn enkel att sätta på eller ta loss när du behöver den. Det gör det möjligt att kunna ta med dig motorn upp i lägenheten eller ta av motorn när du ställer din cykel utanför affären.

  Hur fungerar Zipforce?
  Trampsensorn känner av när du trampar på pedalerna och drar då igång motorn. Motorn driver ett gummihjul som rullar mot cykeldäcket och driver cykeln framåt. Zipforce hjälper till att driva cykeln upp till 25 km/h, vilket är den tillåtna maxhastigheten för elcyklar. Vid högre hastigheter slutar motorn att driva cykeln, men du kan fortfarande cykla snabbare med egen benkraft.

  Zipforce har en justerbar assistansnivå. Det gör att du kan ställa in hur mycket du vill att motorn ska hjälpa till att driva cykeln. Assistansnivån går att justera med ett reglage på motorn eller via Zipforce mobilapp.

  Vad ingår när jag köper Zipforce?
  Zipforce levereras i ett komplett paket innehållandes motor, batteri, laddare, trampsensor och cykelfäste. Allt du behöver för att bygga om din vanliga cykel till en elcykel. Fästet är framtaget för att passa så många cyklar som möjligt. Även om motorn passar de flesta cyklar kan vissa modeller kräva lite mer modifiering än andra cyklar.

  Att cykla med Zipforce
  Med Zipforce blir det enklare att cykla på din vanliga cykel. Den justerbara kraftnivån gör att du enkelt kan ställa in hur mycket hjälp du får av motorn. Zipforce låter mer än vanliga elcyklar, men ligger inom rimliga nivåer även när du cyklar snabbt.

  Montering
  Det är vanligt att fästet monteras på framhjulet då stänkskärm och pakethållare oftast är i vägen för montering på bakhjulet. Fästet går dock att montera på bakhjulet, glöm då inte att ställa om till ”Reverse Mode” i appen så att motorn driver åt rätt håll när du har installerat den på bakhjulet.

  Motorns drivande gummihjul fungerar bäst mot slätare däck som är avsedda för cykling på väg. Motorn kan dock fungera med grövre mönstrade däck där däckcentrumet är likformigt över hela däcket, se bild nedan.
  Kompatibla Däck

  App
  I Zipforce app Zipforce kan du både se statistik och göra inställningar direkt i appen. Appen är gratis för både Android och iOS användare.

  Kraftfullt batteri
  Ett fulladdat batteri räcker till ca 30 km normal cykling med full assistans från motorn. Om du har mindre kraft och cyklar utan hjälp kan batteriet räcka upp till ca 50 km. Zipforce använder sig även av regenerativ bromsning som laddar batteriet via en lätt motorbroms.

  Hur länge måste jag ladda Zipforce?
  Ett urladdat batteri tar ca 4 timmar att ladda upp med den medföljande laddaren. Li-ion batteriet från Samsung ska enligt tillverkaren klara av ca 1000 laddningar.

  Svensk tillverkning
  Zipforce tillverkas i Småland och har 1 års garanti. Kontakta Zipforce kundtjänst för eventuella reservdelar och för batteribyte.

  Genomgått flera tester
  Zipforce har genomgått omfattande tester och är CE-märkt enligt EU's elcykeldirektiv från 2017 (EN 15194:2017). Zipforce uppfyller samtliga krav i elcykeldirektivet som är applicerbara för motor, batteri, styrelektronik, laddning, hastighet, assistans, EMC (elektromagnetisk kompabilitet) med mera.

  Zipforce är vattentålig och klarar regn bra.

  Ansvar
  Viktigt att poängtera är att det är ägaren och användarens ansvar att säkerställa att cykeln i övrigt uppfyller de lagkrav som gäller för en elcykel, att den är fullt trafiksäker och tillräckligt robust. Tänk på att cykelns snitthastighet höjs och att det därför är mycket viktigt med kraftfulla och välfungerande fram- och bakbromsar.

  Om Zipforce
  Det svenska företaget Zipforce grundades 2016 av innovatören Måns Bengtsson. Måns fick idén till en portabel motor då han fick en längre pendlingsväg till jobbet. Men i stället för att köpa en helt ny elcykel, började han klura på en mer hållbar lösning som gjorde att han fortfarande kunde pendla på sin gamla trotjänare till cykel.

  Målet var att kombinera en stark motor med ett kraftigt batteri. Samtidigt skulle den portabla elmotorn vara så pass liten och smidig så att den enkelt skulle kunna gå att tas av cykeln för att minska stöldrisken. Måns började skissa på en prototyp och fyra år senare började Zipforce att säljas i Sverige. 
   


  + Visa mer - Visa mindre
  Kundomdömen (1 st)
  Betyg på Elmotor till cykel, Zipforce i gruppen TEKNIK & SÄKERHET / Cykeltillbehör hos SmartaSaker.se
  Visa alla omdömen Visa färre omdömen
  Innovatör

  Måns Bengtsson bestämmer sig för att börja cykla till jobbet när hans kontor omlokaliserar. Då får han idéen till sin innovation, en portabel elmotor som går att fästa på ens nuvarande cykel. Han vill ställa cykeln vid busstationen och cykla den sista sträckan.

  –Zipforce är till för dig som parkerar din cykel vid tåget eller bussen och vill cykla därifrån. Du kan välja om du vill trampa med egen benkraft eller koppla på den portabla elmotorn.

  Läs mer här>>
  Andra köpte även Du har nyligen tittat på
  Batteridriven julstjärna 3D för utomhusbruk
  Vit adventsstjärna med timerfunktion
  369 kr
  259 kr
  Hänglås med vajer och kod
  Smidigt lås med lång vajer
  195 kr
  Vakuumpåsar för kläder, kuddar & täcken
  Spara plats och packa platta paket
  fr. 59 kr
  Brelock, lock med smörkniv
  Alltid en smörkniv nära till hands
  79 kr
  RFID-skydd för plånboken
  Skyddar dina kort mot skimming
  150 kr
  Ljusvässare
  Få en perfekt passform på ljuset
  49 kr
  ZlideOn - löpare till dragkedjan
  Laga din trasiga dragkedja
  fr. 80 kr
  Tubklämma, 2-pack
  Kläm ut det sista ur tuben
  40 kr
  Skosnöre som knyter sig själv
  Praktiskt när du har svårt att knyta själv
  40 kr
  Elmotor till cykel, Zipforce
  Förvandlar din vanliga cykel till en elcykel
  5990 kr
  DI Gasellföretag 2021Certifikat: Trygg e-handel Medlem i Hållbar e-handel