15
Innovatör: Måns Bengtsson
Måns Bengtsson

Elmotor till cykel, Zipforce One

Förvandlar din vanliga cykel till en elcykel
Spara
Du måste vara inloggad för att kunna spara favoriter.
6490 kr / 5515 kr
Antal: 
 • Produktinfo
 • Specifikationer
 • Om innovatören
 • Frågor och svar
   • Lätt att ta loss och sätta fast på cykeln
   • Elmotorn gör det enklare att trampa
   • Passar de flesta cyklar


   Zipforce One är en svensktillverkad och portabel elmotor som gör att du kan bygga om din vanliga cykel till en elcykel. Elmotorn Zipforce är vattentålig och klarar regn bra. Elmotorn är enkel att ta loss och sätta fast, vilket gör att du själv kan bestämma när du vill cykla med vanlig kraft och när du vill få lite hjälp på vägen.

   Lätt att ta med sig
   När du monterat fästet är själva elmotorn enkel att sätta på eller ta loss när du behöver den. Det gör det möjligt att kunna ta med elmotorn upp i lägenheten eller ta av elmotorn när du ställer din cykel utanför affären.

   Hur fungerar Zipforce?
   Trampsensorn känner av när du trampar på pedalerna och drar då igång motorn. Elmotorn driver ett gummihjul som rullar mot cykeldäcket och driver cykeln framåt. Zipforce hjälper till att driva cykeln upp till 25 km/h, vilket är den tillåtna maxhastigheten för elcyklar. Vid högre hastigheter slutar elmotorn att driva cykeln, men du kan fortfarande cykla snabbare med egen benkraft.

   Zipforce har en justerbar assistansnivå. Det gör att du kan ställa in hur mycket du vill att elmotorn ska hjälpa till att driva cykeln. Assistansnivån går att justera med ett reglage på motorn eller via Zipforce mobilapp.

   Vad ingår när jag köper Zipforce?
   Zipforce levereras i ett komplett paket innehållandes elmotor, batteri, laddare, trampsensor och cykelfäste. Allt du behöver för att bygga om din vanliga cykel till en elcykel. Fästet är framtaget för att passa så många cyklar som möjligt. Även om elmotorn passar de flesta cyklar kan vissa modeller kräva lite mer modifiering än andra cyklar.

   Att cykla med Zipforce
   Med Zipforce blir det enklare att cykla på din vanliga cykel. Den justerbara kraftnivån gör att du enkelt kan ställa in hur mycket hjälp du får av elmotorn. Zipforce låter mer än vanliga elcyklar, men ligger inom rimliga nivåer även när du cyklar snabbt.

   Montering
   Det är vanligt att fästet monteras på framhjulet då stänkskärm och pakethållare oftast är i vägen för montering på bakhjulet. Fästet går dock att montera på bakhjulet, glöm då inte att ställa om till ”Reverse Mode” i appen så att elmotorn driver åt rätt håll när du har installerat den på bakhjulet.

   Elmotorns drivande gummihjul fungerar bäst mot slätare däck som är avsedda för cykling på väg. Elmotorn kan dock fungera med grövre mönstrade däck där däckcentrumet är likformigt över hela däcket, se bild nedan.
   Kompatibla Däck

   App
   I Zipforce app Zipforce kan du både se statistik och göra inställningar direkt i appen. Appen är gratis för både Android och iOS användare.

   Kraftfullt batteri
   Ett fulladdat batteri räcker till ca 30 km normal cykling med full assistans från elmotorn. Om du har mindre kraft och cyklar utan hjälp kan batteriet räcka upp till ca 50 km. Zipforce använder sig även av regenerativ bromsning som laddar batteriet via en lätt motorbroms.

   Hur länge måste jag ladda Zipforce?
   Ett urladdat batteri tar ca 4 timmar att ladda upp med den medföljande laddaren. Li-ion batteriet från Samsung ska enligt tillverkaren klara av ca 1000 laddningar.

   Svensk tillverkning
   Zipforce tillverkas i Småland och har 1 års garanti. Kontakta Zipforce kundtjänst för eventuella reservdelar och för batteribyte.

   Genomgått flera tester
   Zipforce har genomgått omfattande tester och är CE-märkt enligt EU's elcykeldirektiv från 2017 (EN 15194:2017). Zipforce uppfyller samtliga krav i elcykeldirektivet som är applicerbara för elmotor, batteri, styrelektronik, laddning, hastighet, assistans, EMC (elektromagnetisk kompabilitet) med mera.

   Zipforce är vattentålig och klarar regn bra.

   Ansvar
   Viktigt att poängtera är att det är ägaren och användarens ansvar att säkerställa att cykeln i övrigt uppfyller de lagkrav som gäller för en elcykel, att den är fullt trafiksäker och tillräckligt robust. Tänk på att cykelns snitthastighet höjs och att det därför är mycket viktigt med kraftfulla och välfungerande fram- och bakbromsar.

   Om Zipforce
   Det svenska företaget Zipforce grundades 2016 av innovatören Måns Bengtsson. Måns fick idén till en portabel elmotor när han fick en längre pendlingsväg till jobbet. I stället för att köpa en helt ny elcykel, började han klura på en mer hållbar lösning som gjorde att han fortfarande kunde pendla på sin gamla trotjänare till cykel.

   Målet var att kombinera en stark motor med ett kraftigt batteri. Samtidigt skulle den portabla elmotorn vara så pass liten och smidig så att den enkelt skulle kunna gå att tas av cykeln för att minska stöldrisken. Måns började skissa på en prototyp och fyra år senare började Zipforce att säljas i Sverige.


  • Artnr: 13581
   Lagersaldo: 0
   Pdf: Zipforce Manual
   Vikt: Totalvikt ca 4,4 kg. Motorvikt ca 2,8 kg
  • InnovatörMåns Bengtsson

   Måns Bengtsson bestämmer sig för att börja cykla till jobbet när hans kontor omlokaliserar. Då får han idéen till sin innovation, en portabel elmotor som går att fästa på ens nuvarande cykel. Han vill ställa cykeln vid busstationen och cykla den sista sträckan.

   –Zipforce är till för dig som parkerar din cykel vid tåget eller bussen och vill cykla därifrån. Du kan välja om du vill trampa med egen benkraft eller koppla på den portabla elmotorn.

   Läs mer här>>

  Vi letar hittar
  och testar

  Kundomdömen

  Kundomdömen

  Tack för din recension. Den kommer att visas snart.

  Här kan du lämna ett omdöme! Betygsätt på en skala från 0-5 och skriv gärna en kommentar till det betyg du gett. Endast ditt namn kommer att visas som avsändare.


  2 Kundomdömen
  Peter
  2022-02-14
  Vilken fantastisk hjälp och service. Har frågat en del och bestämde mig att handla. Min cykel skall stå i kallgarage året om och då blir detta perfekt då jag tar in ''paketet'' i värmen. Gillar även att man kan behålla sin bekväma cykel och börja jobbpendla med den. Toppenbra....
  Amanda
  2021-09-01
  Verkligen en toppen pryl! Nu kan jag smidigt cykla till jobbet utan att bli allt för svettig. Väldigt nöjd med att jag kunde behålla min fina Stålhästen men ändå ha funktionerna som en elcykel har

  Kanske gillar du också

  Anna Haupt & Terese Alstin Anna Haupt & Terese Alstin
  Hövding 3 Hövding 3
  Världens säkraste cykelhjälm med airbag
  3499 kr
  Köp
  Info
  Vikbart cykellås Vikbart cykellås
  Smidigt cykellås av högsta säkerhetsklass


   

  1595 kr
  Köp
  Info
  Stöldskyddsmärkning till cykel Stöldskyddsmärkning till cykel
  Internationellt spårbar stöldmärkning
  395 kr
  Köp
  Info
  GPS tracker till cykel, Bikefinder GPS tracker till cykel, Bikefinder
  Spåra cykeln i din telefon
  1390 kr
  Köp
  Info
  New New
  Måns Bengtsson Måns Bengtsson
  Zipforce - elmotor till cykeln Zipforce - elmotor till cykeln
  Löstagbar elmotor till din vanliga cykel
  fr. 5990 kr
  KöpInfo

  Andra köpte även

  Sale 30%
  Kerstin Gunnarsson Kerstin Gunnarsson
  Svampväska Svampväska
  Hopvikbar svampkorg som får plats i jackfickan
  178.50 kr
  255 kr
  Köp
  Info
  Vakuumpåsar för kläder, kuddar & täcken Vakuumpåsar för kläder, kuddar & täcken
  Spara plats och packa platta paket
  fr. 59 kr
  KöpInfo
  Hänglås med vajer och kod Hänglås med vajer och kod
  Smidigt lås med lång vajer
  195 kr
  Köp
  Info
  Sale 33%
  RFID-skydd för plånboken RFID-skydd för plånboken
  Skyddar dina kort mot skimming
  100 kr
  150 kr
  Köp
  Info
  Klackspararen Klackspararen
  Alla klackars bästa vän
  fr. 78 kr
  KöpInfo
  Svampkniv Svampkniv
  Hopfällbar svampkniv med borstar
  95 kr
  Köp
  Info
  Skosnöre som knyter sig själv Skosnöre som knyter sig själv
  Praktiskt när du har svårt att knyta själv
  49 kr
  KöpInfo
  Bevattningssnöre 5-pack Bevattningssnöre 5-pack
  Vattnar blommorna när du är på semester
  49 kr
  Köp
  Info
  Sven & Jens Leveau Sven & Jens Leveau
  ZlideOn - löpare till dragkedjan ZlideOn - löpare till dragkedjan
  Laga din trasiga dragkedja
  fr. 80 kr
  KöpInfo

  Du har nyligen tittat på

  Logga in

  Are you in the right place?

  Välj land