Startkit Bokashi 2.0 Ocean - Smart kökskompostering | SmartaSaker
100% klimatkompenserad frakt!
Leverans 1-2 dagar 60 dagar öppet köp Fri frakt fr 499kr

Varukorg

Logga in

Skriv in din epost och lösenord för att logga in och se dina tidigare ordrar och dina sparade uppgifter.

Ny kund hos oss? Skapa konto

Glömt lösenord?

Startkit Bokashi 2.0 Ocean
Startkit Bokashi 2.0 Ocean
Startkit Bokashi 2.0 Ocean
Startkit Bokashi 2.0 Ocean
Startkit Bokashi 2.0 Ocean
Startkit Bokashi 2.0 Ocean
Startkit Bokashi 2.0 Ocean

Startkit Bokashi 2.0 Ocean

Bokashihinkar av återvunna fisknät
1695 kr
Antal: 
Du måste vara inloggad för att kunna spara favoriter.
  • Leveranstid 1-2 dagar
  • Öppet köp i 60 dagar
  • Fri frakt från 499 kr
Innovatör:
  • Tillverkad av återvunna fisknät
  • Ger näringsrik jordförbättring
  • Komplett startkit


Startkitet Bokashi 2.0 Ocean är ett komplett kökskomposterings-kit som omvandlar dina matrester till näringsrik jordförbättring att gräva ner i rabatten. Du använder Bokashi-hinkarna på samma sätt som övriga modeller, men det som gör modellen Ocean unik är att minst 30% av plasten består av återvunna fisknät som är insamlade från havet.

Startkitet består av två svarta Bokashihinkar med lock, 1 kg svenskt Bokashiströ samt 1 liten påse med svenskt Biokol. Du får även med två innerhinkar med dräneringshål, en doseringsskopa till Bokashiströet samt två lufttäta innerlock som även fungerar som skrapa och tillplattare.

Hinken har ett praktiskt handtag som gör den enkel att bära. Processen är luktfri och hinkarnas snygga design gör dem till en fin detalj i köket. Om det mot förmodan börjar lukta kan det betyda att hinken är för blöt. Töm lakvattnet och strö på mer Bokashiströ så kommer lukten att försvinna.

Så här använder du Bokashi 2.0
Lägg dina matrester i hinken, strö över lite Bokashiströ (ca 20 ml) och tryck ihop matresterna med det lufttäta innerlocket. Tryck ner innerlocket hela vägen så att det sitter precis ovanför matresterna och sätt på det vanliga locket. Tips! Samla ihop dina matrester från dagen i en liten burk vid sidan av. Fermenteringsprocessen går snabbare om du bara öppnar hinken en gång per dag.

Innerlocket är enkelt att ta bort när du ska fylla på med nya matrester och allteftersom du fyller på hinken med nya matrester använder du locket för att trycka ihop innehållet på nytt. Använd den lilla kranen på framsidan för att tömma hinken på lakvattnet som samlas i botten av hinken. Hur ofta du behöver tömma beror på vilken typ av matrester du lägger i hinken, grönsaker och frukter genererar till exempel mer vätska än köttrester.

Lakvatten
Späd ut det näringsrika lakvattnet med vatten och använd det som växtnäring när du vattnar dina blommor och rabatter. Lakvattnet är mycket koncentrerat och du behöver späd ut det minst 1:100 i vatten (1 dl till 10 liter vatten eller till och med 1:1000 för mindre och mer känsliga växter).

Låt innehållet vila
När hinken är full låter du innehållet vila i ca 2-3 veckor innan du gräver ner de näringsrika matresterna i jorden. Matresterna bör grävas ner minst ca 30 cm så att inga fåglar eller andra djur kommer åt dem. Då matresterna redan har en påbörjad fermenteringsprocess från sin tid i hinken, kommer de snabbt att brytas ner och bli till ny jord efter att de grävts ner.

Vad kan jag kompostera?
Du kan kompostera matrester och andra organiska avfall, så som grönsaker, frukter, kaffesump, kött, fisk, skaldjur, ost, lökskal och ben. Om du komposterar flytande matavfall behöver du kompensera med torra matrester (t.ex bröd), tidningspapper eller lägga i mer Bokashiströ. Skär även bort mögel från gamla matrester innan du kastar det i hinken.

Specifikation
Volym: 9,6 liter
Höjd: 34 cm
Diameter: 24 cm
Vikt: 2,8 kg

Material: Minst 30% (600 gram) av plasten kommer från återvunna fisknät. Resterande plast består av återvunnen PP-plast.

För varje såld Bokashi 2.0 Ocean går 2 Euro till den icke vinstdrivande organisationen Ocean Voyages Institute. Ocean Voyages Institute har funnits sedan 1979 och verkar bland annat för att rensa haven från plast.

+ Visa mer - Visa mindre
Kundomdömen (3 st)
Betyg på Startkit Bokashi 2.0 Ocean i gruppen HEM & TRÄDGÅRD / Kökssaker hos SmartaSaker.se
Visa alla omdömen Visa färre omdömen
Andra köpte även Du har nyligen tittat på
Vakuumpåsar för kläder, kuddar & täcken
Spara plats och packa platta paket
fr. 59 kr
Repfri skrubbduk
Tar bort de svåraste fläckarna
35 kr
Biokol
Använd i Bokashihinken för långvarig jordförbättring
119 kr
Räddningsfilt
Snabb hjälp för att undvika nedkylning
42 kr
Fuktabsorberande kassett för kylen
Minskar kondens och dålig lukt
159 kr
Fuktabsorberande kassett för frysen
Gör din frys ännu bättre
159 kr
Växtkulor
Vatten och stöd till dina växter
27 kr
DiskaLätt
Spara diskmedel med smart dosering
56 kr
Startkit Bokashi 2.0 Ocean
Bokashihinkar av återvunna fisknät
1695 kr
DI Gasellföretag 2021Certifikat: Trygg e-handel Medlem i Hållbar e-handel