Hövding Hjälm 3.0 - Köp Hövding cykelhjälm | SmartaSaker
100% klimatkompenserad frakt!
Leverans 1-2 dagar 60 dagar öppet köp Fri frakt fr 499kr

Varukorg

Logga in

Skriv in din epost och lösenord för att logga in och se dina tidigare ordrar och dina sparade uppgifter.

Ny kund hos oss? Skapa konto

Glömt lösenord?

Hövding 3
Anna Haupt & Terese Alstin
Hövding 3
Hövding 3
Hövding 3
Hövding 3
Hövding 3
Hövding 3
Hövding 3
Hövding 3
Hövding 3
Hövding 3

Hövding 3

Världens säkraste cykelhjälm med airbag
3499 kr
Antal: 
Du måste vara inloggad för att kunna spara favoriter.
  • Leveranstid 1-2 dagar
  • Öppet köp i 60 dagar
  • Fri frakt från 499 kr
Innovatör:
Anna Haupt & Terese Alstin
  • 8x säkrare än en vanlig cykelhjälm
  • Blåser upp sig själv på 0,1 sekund
  • Möjlighet att själv justera storleken


Hövding 3 är den senaste modellen av den säkra cykelhjälmen med inbyggd airbag som skyddar huvudet 8x bättre än en vanlig hjälm. Hövding 3 har många nya smarta funktioner och en av nyheterna är att du själv kan justera storleken så att den sitter perfekt!

Hjälmens inbyggda rörelsesensor registrerar din rörelse 200 gånger per sekund. Vid en olycka uppfattar Hövding det avvikande rörelsemönstret och blåser upp den inbyggda airbagen på 0,1 sekund. Airbagen skyddar hela huvudet både vid själva olyckan och håller sig även maximalt uppblåst i flera sekunder därefter. Det gör att Hövding 3 fortsätter att skydda huvudet även efter den initiala krocken.

Hövding 3 har ett nytt, innovativt storlekssystem (BOA-systemet) som innebär att du själv justerar storleken på kragen. Med en ratt kan du antingen tighta till- eller vidga kragen så att din Hövding sitter perfekt oavsett om du cyklar på en varm sommardag eller har en värmande sjal under kragen på hösten. Airbagen är numera sydd i ett enda stycke vilket gör kragen lite smalare och mer flexibel. De hårda delarna på Hövding har även fått en ny design som gör att den vilar mer ergonomiskt i nacken.

Hövding 3 har en omarbetad On/Off knapp som gör det enklare att komma ihåg att aktivera hjälmen när du satt dig på cykeln. Det förbättrade batteriet ger nu ca 15 timmars aktiv cykling och Hövding 3 har också fått nya, förstärkta ljud som gör dem enklare att uppfatta även i bullriga stadsmiljöer. Till exempel varnar ljudsignalen för lågt batteri från det att det är 1 timmes batteritid kvar och sedan var 5:e minut därefter.

Nytt för Hövding 3 är även att det numera går att para ihop din hjälm med din telefon med Bluetooth. När du parkopplar din Hövding med din telefon, får du i Appen Hövding fler funktioner, snabbare service och kan dessutom uppdatera din Hövding när det släpps ny mjukvara.

På produktregistrerings-sidan kan du till exempel fota kvittot, skriva ner serienumret, inköpsdatum och inköpsställe så att du har all information samlad på ett ställe. I community-fliken ser du hur du själv, Sverige och världen cyklar och bidrar till ett grönare samhälle och i den nya SOS-funktionen kan du lägga in numret till 5 personer. Om din hövding löser ut kommer appen att skicka din plats till de förvalda kontakterna.

Hövding 3 skall användas tillsammans med skalet som följer med i förpackningen. Skalet skyddar mot fukt och smuts och går att tvätta. Kolla lite extra noga i vilken ordning du sätter på skalet så att det inte knöglar till sig när du justerar storleken. Ta av den yttre dragkedjan när du ska justera storleken med BOA-ratten.

VIKTIG INFORMATION HÖVDING 3

Åldersgräns: 15 år
Passar huvudstorlek: 52-59 cm i omkrets
Passar halsmått: upp till max 45 cm
Ska ej användas om Hövdings innertemperatur understiger -10 °C grader eller överstiger 50 °C grader. (Hövding indikerar med en varningssignal om temperaturen är för låg/hög.)
Hövding App: för Android 8 eller senare & iOS 11 iPhone SE/6S eller senare.

Hövding är CE-märkt och godkänd av SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut).

I förpackningen:
Skyddande skal (tvättbart)
Snabbstarts guide
Laddkabel USB-C

Ladda din Hövding med USB-C-kabeln som följer med i förpackningen. Hövding 3 är fulladdad efter ca 2 timmar i vägguttaget (USB-adapter köps separat). Du kan inte ta med Hövding på flyget, varken som handbagage eller incheckat bagage.

Algoritmen i Hövding 3's rörelsesensor är baserad på över 3000 olika olyckssimuleringar, gjorda med riktiga stuntpersoner. Den inbyggda ”blackboxen” registrerar rörelsemönstret utifall airbagen löses ut och kan analyseras i efterhand.

Efter att Hövding 3 blåst upp sig är hjälmen förbrukad. Kontakta ditt försäkringsbolag och fråga vilka regler som gäller för Hövding 3.

Innan du använder Hövding för första gången, läs igenom bruksanvisningen och se till att den är fulladdad.
Tänk på att inte starta din Hövding förrän du har satt dig på cykeln. Stäng alltid av din Hövding innan du kliver av cykeln.

SOLID SJÄLVRISKFÖRSÄKRING

Försäkra självrisken med Solid försäkringar.
Genom Solid försäkringar kan du för 249 kr per år försäkra dig mot självrisken som tillkommer hos de flesta försäkringsbolag när hövding blåst upp sig. Med en Solid självrisk-försäkring ersätter Solid dig för självrisk-kostnaden som brukar tillkomma när hövding blåst upp sig (ca 1500 kr).

Solids självrisk-eliminerande försäkring köps separat som ett tillbehör hos SmartaSaker. Solids självrisk-eliminerande försäkring skall köpas och registreras i samband med köpet av din Hövding cykelhjälm. Självrisk-försäkringen kan inte köpas i efterhand. Vid ditt köp av Solid självriskförsäkring kontaktar vi dig efter köpet av försäkringen för att färdigställa registreringen hos Solid försäkringar.


+ Visa mer - Visa mindre
Kundomdömen (3 st)
Betyg på Hövding 3 i gruppen TEKNIK & SÄKERHET / Cykeltillbehör hos SmartaSaker.se
Visa alla omdömen Visa färre omdömen
Andra köpte även Du har nyligen tittat på
Minilampa till jackan
Lys upp jackan, väskan eller hundkopplet
10 kr
Miljötratten
Återvinn överbliven matolja
45 kr
Ljushållare till flaskan
Gör om glasflaskan till en fin ljusstake
100 kr
Resqme, bältesskärare & fönsterkross
Ta dig snabbt ut ur bilen vid en olycka
149 kr
Diskmagnet
Inga oklarheter om maskinen är ren eller smutsig149 kr
Källsortering glas, papper, metall & plast
4 kassar för enklare sortering
199 kr
Krislåda - Röda Korset
Till förmån för Röda Korset
795 kr
Batteridrivna stearinljus i 2-pack
Får till mysbelysningen
115 kr
Vakuumpåsar för kläder, kuddar & täcken
Spara plats och packa platta paket
fr. 59 kr
Hövding 3
Världens säkraste cykelhjälm med airbag
3499 kr
DI Gasellföretag 2021Certifikat: Trygg e-handel Medlem i Hållbar e-handel