Hövding 2.0 - Uppblåsbar cykelhjälm med airbag | SmartaSaker
Favoriter
100% klimatkompenserad frakt!
Frakt 39 kr  60 dagar öppet köp Fri frakt från 499 kr

Hövding

Cykelhjälm med airbag
Storlek: 
Antal: 
Du måste vara inloggad för att kunna spara favoriter.
Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
  • Frakt 39 kr
  • Öppet köp i 60 dagar
  • Fri frakt från 499 kr
Innovatör:
Anna Haupt & Terese Alstin
  • Ger 8x bättre skydd än traditionella cykelhjälmar
  • Blåser upp sig på 0.1 sekunder
  • CE-märkt och godkänd av SP

Hövding 2.0 är en patenterad svensk cykelhjälm och den första i världen med airbagteknologi. Hövding har utvecklats under många års forskning och har tre gånger bättre stötupptagning och åtta gånger bättre skydd mot hjärnskakningar än traditionella cykelhjälmar. På 70-talet erbjöds airbagen som ett tillbehör till bilen, idag är det standardutrustning. Hövding är framtidens cykelhjälm, detta kan vi slå fast redan här och nu. 

Hövding bärs som en krage runt halsen med dragkedjan fram. Runt om sitter det en spricksöm som vid olycksfall släpper ut den inbyggda airbagen. De inbyggda sensorerna registrerar dina rörelser 200 gånger i sekunden och via avancerade algoritmer skiljer de normalt cyklande från en olycka. Vid minsta rörelseavvikelse från det normala löser airbagen ut sig på 0.1 sekund och skyddar både nacke, hjässa och panna.

Airbagen är gjord i slitstark nylon och tål att skrapas mot grus och asfalt. Till skillnad från vanliga hjälmar som är byggda att gå sönder efter den initiala kollisionen, behåller hövding sitt maximala tryck i ytterligare ca 6 sekunder och ger därmed ett bättre skydd mot ytterligare smällar.

Säkerhet
I Folksams test från 2012 visade sig Hövding vara tre gånger bättre gällandes stötupptagningsförmåga och hyllas av forskare på Stanford University (2016) för att ha åtta gånger bättre skydd mot hjärnskador och hjärnskakningar än alla andra hjälmar på marknaden.

Hövding är CE-märkt och godkänd av SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) vilket intygar att den uppfyller EU-direktiven på de krav som ställs för personlig skyddsutrustning. CE-märkningen är ett krav för att en cykelhjälm skall få säljas inom Europa.

Hövding har ett uppladdningsbart batteri och laddas via en medföljande USB-sladd, antingen i datorn* eller med en adapter i vägguttaget. LED-indikatorerna på ON/OFF knappen visar aktuell batterinivå. Hövding MÅSTE vara laddad för att fungera. Ett fulladdat batteri räcker till ca 10 timmars cykling. Hövding aktiveras när man knäpper ON/OFF knappen och ger då i från sig ett ljud för att bekräfta att den har slagits på.
*Hövding avråder från att ladda Hövding 1.0 samt Hövding 2.0 via laptop då det i mjukvaran i Windows finns inbyggda batterisparfunktioner som försöker begränsa strömanvändandet för anslutna USB enheter såsom Hövding. Därmed fungerar inte laddning från Windows tillfredställande utan all laddning av Hövding 1.0 samt Hövding 2.0, bör ske via godkänd USB laddare i eluttag.

Viktigt att tänka på
Läs manualen innan användning.
Ladda Hövding.
Knäpp- eller knäpp upp ON/OFF knappen för att slå på/av Hövding när du sitter på cykeln.

OBS! Hövding kan jämföras med säkerhetsbältet i en bil och ON/OFF knappen skall endast vara påslagen när du sitter på cykeln! Går du av cykeln måste Hövding stängas av.

Hövding är endast avsedd för stads- och landsvägscykling. Ej BMX, Mountainbike, enhjulingar, tandem- och trickcyklar mm.

Hur väljer jag rätt storlek?
En uppblåst hövding är lika stor i storlek S, M och L och passar huvudstorlekar mellan 52-59 cm. Mät runt huvudet ungefär i mitten av pannan där huvudet är som bredast.

För att Hövding inte skall kännas för tight eller lös runt halsen väljer man storlek enligt nedan:
S: Halsmått mindre än 36 cm
M: Halsmått mellan 34-42 cm
L: Halsmått mellan 38-45 cm

Åldersgräns 15 år.

Tillbehör: Trygghetspaket via Solid Försäkringar
Råkar du ut för en olycka ersätter Solid dig för självriskkostnaden under förutsättning att ditt hemförsäkringsbolag lämnar ersättning för en ny Hövding. Försäkringen kostar 249kr/år och finns att köpa som tillval. Försäkringen ska tecknas i samband med köpet.

Har du varit med om en olycka?
Kontakta ditt försäkringsbolag och betala självrisken, i dagsläget ersätter de största försäkringsbolagen i Sverige dig för en ny Hövding. Kontakta ditt försäkringsbolag och säkerställ detta.
Om du har valt att teckna produktförsäkring via Solid, kontakta dem för ersättning av självrisken.

I Hövding sitter en motsvarighet till "svarta lådan" som sparar data i ca 10-15 sekunder innan olyckan. Spara din uppblåsta Hövding, råkar du ut för en incident kan det vara av produktutvecklingsintresse att ta in och analysera datan.

Klädsel, frisyrer och smycken
Airbagen vecklas ut runt hela huvudet från spricksömmen. Det är viktigt att den hålls fri och att inget tungt ligger över och obstruerar uppblåsningen. Du kan bära en enklare mössa, keps, glasögon, vanliga frisyrer och mindre smycken som vanligt. Tungt, stora och styva hår/frisyrer, halsdukar, slöjor och luvor skall alltid vara instoppade under hövding för att inte försvåra uppblåsningen. Stora örhängen bör tas av då de kan slås av öronen av kraften från airbagen. Kontakta oss om du är osäker kring vissa klädesplagg/huvudbonader.

Flyg
För flygresor inrikes, kontakta flygbolaget innan din resa och fråga dem om Hövding. Produktintyg och blanketter kan behövas för att få ta med Hövding på flyget. Hövding rekommenderas inte att tas med på utrikesflyg, det kan vara svårt att få med sig den hem.

Kundomdömen (1 st)
Betyg på Hövding i gruppen PRESENTTIPS / Företagspresenter hos SmartaSaker.se
Visa alla omdömen Visa färre omdömen
Andra köpte även Du har nyligen tittat på
Minilampa till jackan
Lys upp jackan, väskan, hunden!
10 kr
Pluring disktrasehållare
Fästs med stark tejp på kaklet
65 kr
Multibestick Spork
Sked, kniv och gaffel i ett
25 kr
Snörstopp
Snabblås för snören
15 kr
Påsklämma med hällfunktion
Med lock som går att återförsluta
28 kr
Vakuumpåsar för kläder, kuddar & täcken
Packa skrymmande textilier platt och lufttätt
59 kr
Hövding
Cykelhjälm med airbag
2995 kr