Innovatör: Christina Nordin Cumtell | SmartaSaker
100% klimatkompenserad frakt!
Leverans 1-2 dagar 60 dagar öppet köp Fri frakt fr 499kr

Varukorg

Logga in

Skriv in din epost och lösenord för att logga in och se dina tidigare ordrar och dina sparade uppgifter.

Ny kund hos oss? Skapa konto

Glömt lösenord?Innovatör: Christina Nordin Cumtell

Innovationer: Kylväska till bag-in-box vin, Travelbag, ÖlflaksväskaDet var en skön sommardag, jag var ute och cyklade på Hven och hade med mig en vitvinsbox. Vinet blev förstås varmt på en gång och då föddes idén: Finns det verkligen ingen kylväska till boxvin? Jag började klippa och klistra och resultatet blev den första kylväskan för bag-in-box vin.

Christina är utbildad sommelier som år 2004 utvecklade en ny kylväska för bag-in-box vin, en produkt som blev startskottet till firman BOXinBAG som specialiserat sig på just vintillbehör.

– Tur är att vi har mönsterskyddat vår produkt, snilleblixten från Hven har blivit storsäljare!– I samma veva lanserade vi transportväskan till vinglas, en väska där man kan bära med sig sina glas till vinprovningen utan att oroa sig för att de skall gå sönder. Idén föddes då alla gäster ska in i köket efter vinprovningen, diska sina glas och sen packa in dem i olika varianter av servetter, handdukar och till sist vidare ner i någon korg eller dylikt. Nu ställer de bara ner dem i väskan och tar hem glasen.

Samma tanke ligger bakom transportväskan för flaskor. I väskan som både är stilren och robust ställer du ner upp till 6st flaskor och kan enkelt bära hem dem – eller varför inte ge bort en välfylld kasse till en jubilar?

transportväska-för-flaskor_530

– Jag har även designat ett transportskydd till vinflaskan – Travel bag. När jag besöker vingårdar vill jag kunna köpa med mig en flaska hem utan att den ska gå sönder i resväskan. Det är dock inte alltid man köper med sig en flaska, så jag ville inte att transportskyddet skulle ta någon onödig plats i väskan. Lösningen blev en uppblåsbart skydd som håller flaskan hel och säker hela vägen hem.

Travelbag+ölflaksmontage


– Ett återkommande problem med att bära med sig ett flak öl är att det är tungt, otympligt att bära och att handtaget på flaket lätt går sönder. Tanken på en smidig Ölflaksväska föddes när jag släpade tungt hem från en av färjorna i Helsingborg och numera har jag alltid med mig en ölflaksväska, som med fördel bärs på ryggen och som kan användas till det mesta.


Andra innovationer
jag gillar hos Smartasaker:
Nötknäpparen Drosselmeyer – Öppnar nötter även för den med svaga händer.
Frozzy pack – Smidig och genial matlåda med frysklamp i locket, samt Stirr – rör om och ger dig fria händer i köket.


Drosselmeyer_svart Frozzypack_alla_farger Stirr

 

Medlem i Hållbar e-handel