Pollennät

Pollen ska inte förstöra vårkänslorna!Vilka olika pollenallergier finns och hur ser årets pollenprognos ut? Vi kommer med lösningar till dig som vill prova något annat än olika pollenmediciner. Vi listar vanliga pollen symptom och ger dig som pollenallergiker smarta tips på hur du kan njuta av våren, utan att pollensäsongen förstör.

  

Pollenallergi? – sov med öppet fönster ändå 

Under en varm vår eller sommarkväll är det skönt att sova med fönstret öppet. Det ska gå även om du är pollenallergier. Med vårt svarta pollennät kan du det. Nätet gör att pollenpartiklarna minskar och insektsnätet skyddar även mot mygg och getingar. 

PollennätLäs mer om pollennät till fönster här>> 

Pollennät

Vårt vita nät kan du också använda när du vill ha fönstret öppet under pollensäsongen. Det är svårt att se igenom och nätet har samma funktioner som det svarta nätet. Skillnaden är att detta pollennät bör bytas ut efter en säsong. 

 Läs mer om vitt pollennät till fönster här>>


Näsfilter

Andas pollenfri luft med hjälp av vårt näsfilter. Det diskreta engångsskyddet fångar upp till 99% av de luftburna partiklar vi utsätts för i hemmet eller i offentliga miljöer. Filtret är effektivt mot pollen, avgaser, luftföroreningar, damm, bakterier och virus. 

Läs mer om näsfilter >>

Näsdukshållare med bomullsnäsdukar
Rinnig näsa är ett vanligt tecken på pollenallergi. Då kan det vara smart att alltid ha med sig näsdukar. Vår näsdukshållaren är perfekt att alltid ha med sig i fickan eller i väskan. Du får med sex stycken näsdukar i ekologisk bomull som ligger förpackade i asken. Servetterna kan maskintvättas och kan därmed användas flera gånger. 

Läs mer näsdukshållaren >>

Hur sprids pollen? 

Pollen sprids framför allt med hjälp av vind och insekter. Flera växter kan även sprida pollen.

 

Vilka träd har pollen?

Några exempel är hassel, björk, al, ek och alm.

 

När börjar pollen spridas 2024?

Pollensäsongen kan starta redan i februari och hålla på till september. Perioden är lång då de olika pollentyperna blommar vid olika tidpunkter. I pollenrapporten på pollenrapporten.se kan du läsa mer om pollenprognos 2024 och om pollenspridningen där du bor.  

Vilken typ av pollen kommer först på året?

Hassel, al och björk blommar först enligt pollenkalendern.

 

Vanliga pollen symptom:

1. Rinnande och kliande ögon
2. Snuvig
3. Trötthet
4. Huvudvärk
5. Hosta
 

Hur vet jag vilken pollen jag är allergisk emot?

 Vilken månad du känner symptom är avgörande för vilken pollentyp du är allergisk mot. Kolla upp vilket pollen som är aktiv när du är allergisk.


Omnämnda produkter

Se fler inlägg

Logga in
Välj land