Fem smarta grilltips du inte kan vara utan

Den bästa tiden på året är här för alla grillälskare. Tiden då vi får maxa hänget utomhus och grilla veckans alla dagar. Med rätt förberedelser och grilltillbehör kommer du långt. Vi har samlat våra absoluta favoriter som har räddat många grillkvällar - häng med.

1. Att vara väl förberedd är a och o

För att få till en lyckad grillkväll krävs det att du har förberett dig i god tid. Först och främst behöver du planera in vad du/ni ska grilla så att du hinner köpa hem alla ingredienser. Samma dag som du ska grilla behöver du se om någon av matvarorna är i frysen och behöver tinas upp inför grillningen. Vi rekommenderar att göra det på en smart upptiningsplatta som går tre gånger snabbare och till skillnad från tining i microvågsugn blir maten jämnt tinad. Dessutom är det både hälsosamt och miljösmart!

Därefter är det dags att lägga grillmaten i en god marinad. Välj mellan att köpa en färdig eller blanda en egen och hälla upp på smarta flaskor. Dessa är lätta att ställa in i kylen och använda även dagen därpå. Ett annat tips är att lägga maten i en vakuumlåda, perfekt för spontana grillkvällar om du är ute i sista minuten med marinaden. Vakuumet får porerna att absorbera marinaden snabbare och maten att smaka bättre.

Se till att tända grillen i tid så att maten hinner bli klar strax efter att gästerna har anlänt. Vill du göra det enkelt och miljösmart så använder du grilltändaren Looftlighter som tänder grillen till perfekt glöd på bara några minuter. Ingen tändvätska behövs heller, vilket är bra för både miljö och smak då maten smakar godare när man inte använder tändvätska.
Tänd grillen utan tändvätska.

Snabb upptining av fryst mat

2. Enkla och goda tillbehör

När det kommer till grilltillbehör – tänk enkelhet. Det räcker gott med en stor fräsch sallad och klyftpotatis i ugn. Ett par såser blir gott som tillbehör, oavsett om du köper färdiga eller vill göra egna. Klart!

3. Rätt verktyg förhöjer grillningen


För den som vill grilla med finess så finns det mängder av produkter som gör grillningen både enklare och lyxigare! Tänk till exempel att under kvällsgrillningen kunna se om köttet på grillen är klart med en grillspatel med lampa, genialt va?

Om du grillar både hemmavid och i skog och mark kan en hopfällbar grilltång vara lösningen.

En storfavorit hos oss på SmartaSaker är våra grillspettskorgar. Passar perfekt när du ska grilla grönsaker, skaldjur, korvar och mindre köttbitar. Att vaska halloumi och grönsaker till elden är numera ett minne blott!

Passar när du ska grilla grönsaker, skaldjur, korvar och mindre köttbitar.

Jakten på perfekta burgare startar med en hamburgerpress. Alla burgarna blir lika stora (om man väger köttfärsbollen först) och det går snabbt att göra!

Korvsnittaren är ett måste för dig som älskar att grilla korv. Ytan blir mumsig och krispig och det går mycket snabbare att få korven färdig. Ett plus är att de ser proffsiga ut när de är klara också!

Planerar du grllspett till middagen  så har vi ett par supersmarta grillspett med avputtare på, så blir det mycket enklare att få  maten från spett till tallrik. 

Och för dig som vill kunna vara lite flexibel med var du grillar kan vi rekommendera en portabel gasolgrill, enkel att ta med till stranden eller Midsommarfesten!

Och sist men inte minst - för att veta när maten är färdig behöver du en termometer som snabbt kan visa temperaturen. Vi gillar den här hopfällbara kökstermometern som visar temperaturen på bara 7 sekunder. 

Grillspett utrustade med avputtare för enkel servering

Stor bordsgrill med hopvikbar design

4. Servera välkyld dryck hela kvällen

Ingen gillar att dricka halvljummen öl eller läsk. Se därför till att erbjuda dina gäster en välkyld dryck som är lättillgänglig hela kvällen. Varför inte investera i en dryckeshållare som samtidigt kyler ner din dryck? 

Dryckeshållare- och kylare i täljsten

5. Ladda upp med varma filtar

Om du vill att gästerna ska stanna extra länge kan du förbereda med ett par värmande filtar. För lite extra lyx och komfort kan du erbjuda en stor mysig värmefilt från Fatboy - varje frusen persons dröm!

Glöm inte bort att ha en brandsläckare nära till hands om olyckan är framme. Vårt tips är att välja en smart släckare med kolsyrepatron som inte förstör mat eller omgivningen. Trevlig grillkväll!

Stor värmefilt med värmeelement

En stor och mjuk värmefilt är skön att kura in sig i under svala sommarkvällar


Omnämnda produkter

Richard Looft Richard Looft
Looftlighter - Grill- & braständare Looftlighter - Grill- & braständare
Perfekt glöd på nolltid utan tändvätska
695 kr
Köp
Info
Ulf Lamby & Staffan Englesson Ulf Lamby & Staffan Englesson
Korvsnittare Korvsnittare
Krispig yta på korvarna
125 kr
Köp
Info
Vakuumlåda Vakuumlåda
Förläng hållbarheten eller snabbmarinera
fr. 175 kr
KöpInfo
Dryckeshållare- och kylare i täljsten Dryckeshållare- och kylare i täljsten
Dryckeskylare med långvarig kyleffekt
599 kr
Köp
Info
Uppladdningsbar värmefilt Fatboy Uppladdningsbar värmefilt Fatboy
Stor värmefilt med värmeelement
1949 kr
Köp
Info
Upptiningsplatta, ThawThat Upptiningsplatta, ThawThat
Snabb upptining av fryst mat
870 kr
Köp
Info
Grillspettkorg 2-pack Grillspettkorg 2-pack
Långsmala grillkorgar med lock
249 kr
Köp
Info
Hopfällbar kökstermometer
Snabb digital stektermometer
299 kr
Köp
Info
Portabel gasolgrill NomadiQ Portabel gasolgrill NomadiQ
Stor bordsgrill med unik, hopvikbar design
2995 kr
Köp
Info
Grillspett med avputtare 4-pack Grillspett med avputtare 4-pack
Enkel servering av grillfavoriterna
200 kr
Bevaka
Dressingflaska Dressingflaska
Praktisk flaska för olja, dressing & såser
fr. 80 kr
KöpInfo
Hopfällbar grilltång Hopfällbar grilltång
Lätt och kompakt förvaring
149 kr
Köp
Info

Se fler inlägg

Logga in
Välj land