Snigelbaren 5-pack - Bli av med mördarsniglar | SmartaSaker
100% klimatkompenserad frakt!
Leverans 1-2 dagar 60 dagar öppet köp Fri frakt fr 499kr

Varukorg

Logga in

Skriv in din epost och lösenord för att logga in och se dina tidigare ordrar och dina sparade uppgifter.

Ny kund hos oss? Skapa konto

Glömt lösenord?

Snigelbaren 5-pack
Lars-Erik Staffas
Snigelbaren 5-pack
Snigelbaren 5-pack

Snigelbaren 5-pack

Miljösmart bekämpning av mördarsniglar
175 kr
Antal: 
Du måste vara inloggad för att kunna spara favoriter.
  • Leveranstid 1-2 dagar
  • Öppet köp i 60 dagar
  • Fri frakt från 499 kr
Innovatör:
Lars-Erik Staffas
  • Smart bekämpning från mars till oktober
  • Använd mindre mängd snigelmedel
  • Skyddar gräsmattan mot snigelmedlet


Snigelbaren är en riktigt smart innovation som hjälper dig att bli av med mördarsniglarna i trädgården. Genom att regelbundet lägga snigelmedel i snigelbaren utfodrar du sniglarna med medel som gör att de kryper iväg och gömmer sig och sedan dör efter någon dag.

Snigelbaren är perfekt att använda vid tomtgränsen in till trädgården, vid rabatten och pallkragen, under en stor buske där sniglarna tar skydd under dagen eller på komposten. Förpackningen innehåller 5 st snigelbarer som i regel täcker behovet för en medelstor radhustomt. Behovet kan dock variera beroende på hur många sniglarna är, hur lång tomtgräns du har, eller hur många växter du har som lockar till sig sniglar.

Att stoppa en snigelinvasion kan ta lång tid men med snigelbaren bekämpar du sniglarna dygnet runt. Snigelbarerna kan sättas ut i trädgården när temperaturen överstiger ca 5-6 grader och kan stå ute i trädgården hela sommaren. Du behöver först ta in dem på hösten när temperaturen sjunker under 5-6 grader. På vintern när det är under 4 grader varmt vilar sniglarna och är inget problem.

Lägg lite snigelmedel i snigelbaren och ställ ut den i trädgården. Ungefär en tesked med 15-20 pellets brukar räcka då botten inte ska täckas helt. I och med att du endast använder lite snigelmedel åt gången så kommer en förpackning med snigelmedel att räcka länge. Snigelbaren hindrar även det järnfosfatrika och försurande bekämpningsmedlet att sjunka in i gräsmattan.

När snigelmedlet blir fuktigt på natten lockar doftämnet till sig sniglar på några meters avstånd. En snigelbar har en upptagningsradie på ca 2-3 meter, så ett tips är att ställa snigelbaren där du har mest problem med sniglarna, till exempel bredvid rabatten, längs med tomtgränsen eller vid pallkragen.

Om du kontrollerar snigelbarerna dagligen märker du snart vilka av barerna som sniglarna har besökt. Antingen genom att de har ätit mycket av snigelmedlet eller om du hittar slemmiga spår efter sniglarna. Om någon snigelbar har färre besökare är det bara att flytta på den och ställa den någon annan stans i trädgården. Tips! Gå ut på natten och se var snigelstråken går. Placera fällorna på de ställen där du upptäcker flest sniglar.

OBS! använd endast för Sverige godkänt och Ecocertierat bekämpningsmedel d.v.s järnfostat med doftmedel. Snigelmedlet gör att sniglarna får en överväldigande mättnadskänsla och efter att de ätit några pellets kryper de tillbaka ner i sina gömslen. Efter någon dag så dör de i sitt gömställe och gör att du slipper rensa snigelbaren. Järnfosfat förekommer naturligt i naturen och bryts ner till järn och fosfat som blir till fin växtnäring.

Viktigt att tänka på: Snigelmedlet ska hållas torrt, så ställ snigelbaren så att den inte hamnar i en sänka eller vattenpöl. Lägg även en sten på snigelbaren så att inte fåglar kan peta bort locket och komma åt medlet. Medlet är visserligen ofarligt för andra djur, husdjur och människor, men fåglar kan ibland missta snigelmedlet för mat, vilket gör att det kan ta slut snabbare.

Snigelbaren tillverkas i Sverige och är gjord av PET-plast.
Snigelmedel ingår ej.

Antal per förpackning: 5 st snigelbarer
Mått: 10,5 cm x 9 cm x 3 cm
Öppning: 8 cm x 1,5 cm


+ Visa mer - Visa mindre
Kundomdömen (6 st)
Betyg på Snigelbaren 5-pack i gruppen HEM & TRÄDGÅRD / Trädgård hos SmartaSaker.se
Visa alla omdömen Visa färre omdömen
Andra köpte även Du har nyligen tittat på
Vakuumpåsar för kläder, kuddar & täcken
Spara plats och packa platta paket
fr. 59 kr
Snigelmedel
Ekocertifierat bekämpningsmedel mot mördarsniglar
235 kr
Minilampa till jackan
Lys upp jackan, väskan eller hundkopplet
10 kr
Hårfälla till golvbrunnen
Fångar upp håret i duschen
55 kr
Påsklämma med hällfunktion
Med lock som går att återförsluta
32 kr
Ekerreflexer
Cykla säkert i regn och rusk
99 kr
Svampväska
Hopvikbar svampkorg som får plats i jackfickan
255 kr
Premium LED värmeljus
Ser äkta ut på bara några meters avstånd
135 kr
Solcellsladdad glaslykta
Tänds automatiskt när det skymmer
149 kr
Snigelbaren 5-pack
Miljösmart bekämpning av mördarsniglar
175 kr
DI Gasellföretag 2021Certifikat: Trygg e-handel Medlem i Hållbar e-handel