8 måsten till årets julbak

Trippelnötsform
Julen närmar sig med stormsteg och trots att snön låter sig vänta hoppas vi att julstämningen kickar in inom kort. Något som definitivt kommer öka julfeelingen är årets julbak. Vi har allt för pepparkaksbak, lussebak och tips för dig som vill göra knäck och ischoklad.

Stor bakmatta med mått och skalor

  1. Kavla ut degen på vår bakmatta med mått och skalor. Underlägget har linjer, rutor, cirklar och vinklar. Allt för att underlätta årets julbak. Knåda ut pepparkaksdegen eller forma dina lussekatter med hjälp av rutorna. Bakmåtten finns både på svenska och med de engelska måtten.

Fönsterkaksformar Foto: @festligatips
Foto: @festligatips  

  1. När du kavlat ut pepparkaksdegen på bakmattan är det dags att använda våra fina formar. Häng upp ditt julbak i granen. Dessa fina fönsterkaksformar har hål i mitten. Fyll de med gelébjörnar eller krossade polkagrisar och häng upp kakorna i granen. Perfekt för julbak med barn.

Läs mer om fönsterkaksformarna här >>

Dekorationspenna, fönsterkaksformar. Foto: @festligatips 
Foto: @festligatips  

3. Men innan du hänger upp pepparkakorna i granen är det viktigt att du dekorerar dem. Där kommer vår dekorationspenna in, du trycker med fingrarna för att applicera och det är nu mycket lättare att dekorera pepparkakorna.


Läs mer om dekorationspennan >>

Min Receptsamling, Bakbok. Foto: @festligatips
Foto: @festligatips 

  1. För att få inspiration till årets julbak kan du kika i vår bakbok. Där hitta du tips och idéer, men bakboken är framför allt en fylla i bok. Spara ner hemliga familjerecept eller klistra in tidningsrecepten och fyll på bakboken. Du hittar fina mallar för att få plats med över 80 recept.
  1. Det behöver inte vara kladdigt att göra knäck! Med vår smarta knäckplåt i silikon är det bara att hälla ut smeten över plåten och dra en slickepott över. Knäcken lossnar lätt från formen och ger 40 fina bitar.

Läs mer om knäckplåt i silikon här >>

 
Portionstratt 

  1. Att dosera chokladen i de små formarna vid julbaket är inte lätt. Ofta blir det massor med kladd och ischokladen hamnar på hela köksbänken. Men med vår portionstratt blir julbaket roligare och det är nu lättare att dosera smet och såser. Den lilla mynningen gör det lätt att träffa små formar och det blir inget spill.
 
 
  1. Smörlådan är en svensk innovation och enligt oss en given produkt att ha med vid julbaket. Smörlådan rymmer 500 gram smör eller margarin och gör det enkelt att måtta och skära ut rätt mängd smör. Varje hack på lådan motsvarar 25 gram och det är lätt att räkna ut hur mycket du behöver.
  1. Samla vänner och familj och bjud på dina egna praliner i jul. Vår trippelnötsform i silikon gör att dina hemmagjorda praliner ser proffsgjorda ut och du kan stolt lägga upp de i en skål och bjuda dina gäster. Chokladen fastnar inte i silikonformen vilket gör det lätt att ploppa ut bitarna ur formarna så snart chokladen har svalnat.

Omnämnda produkter

Se fler inlägg

Logga in
Välj land