Läkemedelsreducerande WC-block pCure | SmartaSaker
100% klimatkompenserad frakt!
Leverans 1-2 dagar 60 dagar öppet köp Fri frakt fr 499kr

Varukorg

Logga in

Skriv in din epost och lösenord för att logga in och se dina tidigare ordrar och dina sparade uppgifter.

Ny kund hos oss? Skapa konto

Glömt lösenord?

Läkemedelsreducerande WC-block pCure
Pharem Biotech
Läkemedelsreducerande WC-block pCure
Läkemedelsreducerande WC-block pCure
Läkemedelsreducerande WC-block pCure
Läkemedelsreducerande WC-block pCure
Läkemedelsreducerande WC-block pCure

Läkemedelsreducerande WC-block pCure

Reducerar mängden läkemedelsrester i naturen
68 kr
Antal: 
Du måste vara inloggad för att kunna spara favoriter.
  • Leveranstid 1-2 dagar
  • Öppet köp i 60 dagar
  • Fri frakt från 499 kr
Innovatör:
Pharem Biotech
  • Reducerar mängden läkemedel som når naturen
  • Innehåller naturliga och biologiskt nedbrytbara enzymer
  • Fräsch doft av blommor och kanel


pCure är ett patenterat och svenskutvecklat WC-block med naturliga enzymer som bryter ner läkemedelsrester som hamnar i avloppet när vi går på toaletten. pCure lämnar en fräsch doft efter sig när du spolar och gör det enkelt för vanliga hushåll att reducera mängden läkemedelsrester som når naturen.

pCure innehåller en patenterad mix av naturliga och biologiskt nedbrytbara enzymer. Enzymerna är speciellt utvalda för deras förmåga att gå till angrepp och bryta ner specifika medicinska substanser som hamnar i avloppsvattnet. Varje gång du spolar, frigörs enzymer från toalettblocket som går till angrepp mot läkemedelsresterna.

Bevisad effekt
Paracetamol och Diclofenac är exempel på välkända substanser som finns i många smärtstillande läkemedel och är bland annat två av substanserna som pCure har bevisad effekt mot. I och med att enzymerna fungerar mot själva ämnet, innebär det i sin tur att pCure är effektiv mot alla mediciner vars effektiva substans är Paracetamol eller Diclofenac.

Hittills har pCure bevisad effekt mot 12 skadliga ämnen som finns representerade i över 1350 olika läkemedelsprodukter. Bland annat hittar du dessa ämnen i antibiotika, antidepressiva läkemedel, hormonella preparat och blodtryckssänkande läkemedel.

Alla effekter är verifierade enligt ETV/ISO 14034. På pCure’s egna lab-sida kan du lära dig mer om vilka mediciner och farmaceutiska ingredienser som pCure har en effekt mot. Läs mer om det här-> (nytt fönster)

pCure är enkelt att använda och hängs på insidan toaletten precis som ett vanligt toalettblock. Du behöver inte ta bort den nedbrytbara "plasten" som sitter för blocket utan kan börja använda pCure direkt. pCure har en doft av Blommor och Kanel. Den genomsnittliga livslängden på pCure är ca 130 spolningar.

Om medicinsk nedsmutsning
Enligt Naturvårdsverket är avloppsvattnet den största spridningsvägen för läkemedelsrester till miljön. Den mänskliga kroppen tar upp ca 30%-90% av medicinen, resterande del kommer ut i avloppsvattnet när vi går på toaletten. Reningsverken är inte byggda för att rena läkemedelsresterna vilket innebär att de hamnar i naturen istället.

Forskning har visat att vattenkällor som innehåller läkemedelsrester kan skapa allvarliga problem både för djur och människor. Till exempel anser WHO att antibiotika-resistens är en av mänsklighetens största utmaningar. Och djur som får i sig hormoner, smärtstillande och antidepressiva läkemedelsrester riskerar att förändra djurens beteenden samt riskerar att minska både population och mångfald.

Om pCure och Pharem Biotech
Bakom pCure står det svenska företaget Pharem Biotech som är grundades i Uppsala och numera har bas i Södertälje. pCure är fylld med teknologi och varje detalj är utvecklad med miljön i åtanke. Med pCure kan varje hushåll bidra till en bättre värld med renare vattentäkter. Det du gör lokalt, bidrar globalt.

Priser och samarbeten
pCure är patenterad är och har blivit erkänd med flera priser, så som Sustainable Healthcare Innovation of the Year 2017. pCure har dessutom ett partnerskap med WaterAid. För varje såld pCure skänker pCure en del av vinsten till WaterAid och deras kamp för rent vatten till folk i nöd.

Om Enzymer
Naturliga enzymer är en del av alla levande organismer och har diverse funktioner i naturen. Allt från att skapa näring från mat till att fungera som byggnadsblock i våra celler. Enzymerna i pCure är speciellt bra på att bryta ner föroreningar.

+ Visa mer - Visa mindre
Kundomdömen (4 st)
Betyg på Läkemedelsreducerande WC-block pCure i gruppen HEM & TRÄDGÅRD / Badrum hos SmartaSaker.se
Visa alla omdömen Visa färre omdömen
Andra köpte även Du har nyligen tittat på
Vakuumpåsar för kläder, kuddar & täcken
Spara plats och packa platta paket
fr. 59 kr
Vakuumpåse för galgade plagg
Få mer plats i garderoben
89 kr
Nedbrytbar avfallspåse, 20 liter
20-pack 100% nedbrytbara påsar
34 kr
Lapiglove sminkborttagning
Rengör grundligt med enbart vatten
185 kr
Värmeljus med timer, 2pack
Varmvit mysbelysning
49 kr
Matöverdrag
Förvara dina rester på ett miljösmart sätt
45 kr
Yoghurthållare
Tar vara på allt och minskar matsvinn
35 kr
Ljusvässare
Få en perfekt passform på ljuset
49 kr
Antihalkmatta för brickor
För en glidfri yta
145 kr
Repfri skrubbduk
Tar bort de svåraste fläckarna
35 kr
Läkemedelsreducerande WC-block pCure
Reducerar mängden läkemedelsrester i naturen
68 kr
DI Gasellföretag 2021Certifikat: Trygg e-handel Medlem i Hållbar e-handel