Fuktmätare för krukväxter - Fuktighetsmätare för jord | SmartaSaker
Favoriter
100% klimatkompenserad frakt!
Frakt 39 kr  60 dagar öppet köp Fri frakt från 499 kr

Fuktmätare för krukväxter

Visar när krukväxten behöver vatten
Storlek: 
Antal: 
Du måste vara inloggad för att kunna spara favoriter.
Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
  • Frakt 39 kr
  • Öppet köp i 60 dagar
  • Fri frakt från 499 kr
Innovatör:
  • Visar om jorden är tillräckligt fuktig
  • Visar när krukväxten behöver vattnas
  • Visar de optimala förutsättningar för krukväxten


Det här är en lättanvänd fuktmätare som gör det enkelt att se när dina krukväxter behöver vattnas och när jorden är tillräckligt fuktig. Med fuktmätaren nedtryckt i jorden undviker du att rötterna torkar ut och att du övervattnar dina blommor.

Sätt fuktmätaren nära plantans stam (max 20 cm ifrån) och tryck ner den i jorden så att Ω märket inte längre syns. Vattna plantan ordentligt första gången du använder fuktmätaren så att jorden är helt fuktig. Om du nyligen vattnat växten kan du sätta ner fuktmätaren i ett glas med vatten så att mätaren blir blå innan du sätter ner den i växten.

Den patenterade tekniken mäter fuktigheten i jorden och visar blått när jorden är tillräckligt fuktig och blir sedan vit när växten behöver vattnas. Det är rekommenderat att vänta med att vattna på nytt förens mätaren blivit helt vit igen. Den vita färgen indikerar inte att jorden har blivit helt uttorkad – utan visar att det är dags att vattna igen. Det är alltså ingen fara att mätaren visar vitt.

Fuktmätaren kan användas tillsammans med princip alla vanliga krukväxter, orkidéer, suckulenter, hortensia, rosor, och örter. Den kan stickas ner i alla typer av jord som har möjlighet att hålla kvar vattnet och fungerar med vanlig blomjord, svartjord, akadama, kokosfibrer, bark, mossa och vermikulit.

Fuktmätaren finns i tre olika storlekar:
Small: Passar krukor mellan 6-10 cm i diameter och som kan lyftas med en hand.
Medium: Passar krukor mellan 10-18 cm i diameter som lyfts med två händer.
Large: Passar stora & tunga krukor mellan 18-36 cm i diameter och behöver mycket kraft för att lyftas.

Fuktmätaren är en patenterad Japansk innovation som utvecklats av Tetsutaro Nakabayashi. Produkten testas och förbättras kontinuerligt i samarbete med Jordbruksuniversitetet i Tokyo. Produkten har vunnit flera internationella priser, bland annat Red Dot Awards 2014 och Good Design Award 2015.

Om du efter några veckors användning märker att det tar längre tid än vanligt för mätaren att skifta färg eller om den inte byter alls, kan det till exempel vara jord som fastnat och täppt igen mätstickan. Sänk då ner fuktmätaren upp och ned i varmt tvålvatten och låt stå i någon timme så att det som fastnat löses upp. Låt torka efter rengöring så att mätaren blir vit igen innan du sticker ner den i krukan.

Efter ca 6-9 månader i vanlig blomjord kommer du att behöva byta ut innehållet i fuktmätaren då innehållet långsamt bryts ner. Om växten står i bark eller mossa kommer fuktmätaren att hålla längre, mellan ca 1-2 år. Öppna botten på fuktmätaren för att se om den vita tampen har brutits ner och ersätt med refilltampen till mätaren (köps separat).

OBS! Första gången du sticker ner mätaren kan det ta lite tid innan den skiftar över från vit till blå. Det beroende bland annat på hur mycket du vattnat och jordtypens förmåga att hålla kvar vattnet. Små krukor med vanlig jord kan ändras på bara några minuter, medans större krukor kan ta mellan 30 minuter till en timme.

Kundomdömen (0 st)
Betyg på Fuktmätare för krukväxter i gruppen FRITID / Trädgård hos SmartaSaker.se
Visa alla omdömen Visa färre omdömen