Bokashi 2.0 startkit - Bokashihinkar & Bokashiströ | SmartaSaker
Favoriter
100% klimatkompenserad frakt!
Frakt 39 kr  60 dagar öppet köp Fri frakt från 499 kr

Bokashi 2.0 startkit

Startkit för kompostering med Bokashi-metoden
1950 kr
Antal: 
Du måste vara inloggad för att kunna spara favoriter.
  • Frakt 39 kr
  • Öppet köp i 60 dagar
  • Fri frakt från 499 kr
Innovatör:
  • Ny praktisk design
  • Två Bokashi hinkar
  • 1 kg Bokashi kompostströ


Bokashihinken har fått en ny design med nya smidigare funktioner som gör den enkelt att kökskompostera med Bokashi-metoden! Bokashi 2.0 startkit innehåller allt du behöver för att snabbt komma igång att kompostera och den nya snygga designen gör att du kan ha Bokashihinken ståendes framme i köket.

Bokashi 2.0 startkit består som vanligt av 1 kg kompostströ och två hinkar med avtappningsventil. Det som är nytt med 2.0 versionen märks först på designen men ännu mer när du öppnar locket och tittar inuti hinken.

Hinkarna har ett invändigt tillplattningslock som trycker ihop maten på ett mer effektivt sätt samtidigt som det suger fast i sidorna och skapar en lufttät förslutning i höjd med maten. Det gör att du får ut mer av det eftertraktade lakvattnet samtidigt som fermenteringsprocessen blir mer effektiv då det kommer att finnas mindre syre bland matresterna. Maten blir även torrare vilket innebär att risken för att det ska lukta minskar avsevärt.

Varje hink består av en ytterhink och en innerhink. Innerhinken har dräneringshål i botten som lakvattnet kan rinna igenom. Innerhinken är enkel att ta loss när du ska tömma innehåller och när du vill rengöra hinken. Lakvattnet dräneras ut genom en ventil i ytterhinken. Ventilen öppnas med ett skruvlock så att du kan enkelt kan tippa hinken och tömma ut det näringsrika vattnet som du kan använda som blomsternäring.

Själva fermenteringsprocessen fungerar likadant i Bokashi 2.0 och du fyller på hinken med dina matrester och ströar kompostströt som vanligt. När hinken är full får den stå och vila i ca 2-3 veckor för att få igång fermenteringsprocessen ordentligt. Töm lakvattnet lite då och då. Efter det kan du gräva ner matresterna i jorden eller vinterförvara dem i en hink eller sopsäck utomhus till dess att de går att gräva ner i jorden igen.

Det översta locket är enkelt att lyfta av och du kan använda det lufttäta tillplattningslocket som en matskrapa genom att pressa ihop det till en halvcirkel. Tillplattningslocket är format efter hinken och går att diska i diskmaskinen efter att du tömt hinken. Hinken har även ett mjukt handtag som gör det enkelt att bära med sig hinken.

Hinkarna rymmer 9,6 liter och är tillverkade av PP-plast.
Höjd: 34 cm
Diameter: 24 cm
Vikt: 2,8 kg

Bokashi kompostströ ska förvaras i rumstemperatur men kan även förvaras i minusgrader. Bokashi ska inte förvaras i temperaturer över 38 grader. Förvara ej i direkt solljus.

Kundomdömen (0 st)
Betyg på Bokashi 2.0 startkit i gruppen AKTUELLT / Miljösmart hos SmartaSaker.se
Visa alla omdömen Visa färre omdömen
Andra köpte även Du har nyligen tittat på
Vakuumpåsar för kläder, kuddar & täcken
Packa skrymmande textilier platt och lufttätt
fr. 59 kr
Hänglås med vajer och kod
Smidigt lås med lång vajer
175 kr
Påsar till frukt och grönt
Ersätter plastpåsarna i mataffären
69 kr
RFID-skydd för plånboken
Skyddar dina kort mot skimming
150 kr
ZlideOn - löpare till dragkedjan
Laga din trasiga dragkedja
fr. 80 kr
Reflexknappar
Snygg reflex som syns på långt håll
149 kr
Premium LED värmeljus
Realistiskt värmeljus med lång batteritid
126 kr
Kryddställ
Passar i skåp & låda, kan stå framme eller hängas upp
129 kr
Batteridrivna stearinljus i 2-pack
Vackert, brandsäkert och lätt att tända
105 kr
Tubklämma, 2-pack
Kläm ut det sista ur tuben
40 kr
Bokashi 2.0 startkit
Startkit för kompostering med Bokashi-metoden
1950 kr