Light My Fire - Svensktillverkade produkter för outdoor

Det svenska företaget Light My Fire grundades 1995 av Michael Odqvist. Allt startade med att Michael upptäckte MayaSticks, en kåda-rik träbit, som utvinns från speciella tallstubbar i Guatemala. MayaSticks har i urminnes tider använts av lokalinvånarna för att snabbt göra upp eld i alla väder.

Michaels fascination över MayaSticks gjorde att han reste till Guatemala och startade en mer storskalig Fair-Trade produktion tillsammans med lokalinvånarna. På så sätt hjälpte 400 av ättlingarna till Mayaindianerna att tjäna pengar så att de kunde skicka sina barn till skolan. Efter ett år i Guatemala kom Michael tillbaka till Sverige och med sig tog han MayaStick.

1996 hittade Michael den perfekta pusselbiten som kompletterade den kåda-rika träbiten. Ett tändstål i magnesium, utvecklad och använd av den svenska militären. Bitarna föll på plats och kombinationen gav ett oslagbart sätt att tända en brasa, i alla väder och på alla höjder.

Nu när första produkten var på plats tog Michael hjälp av varumärkesspecialisten Claes Andréasson, copywritern Steve Strid och hans dotter Calill Odkvist blev företagets VD. Tillsammans gjorde de Light My Fire till ett varumärkeskoncept med högkvalitativa outdoor-produkter i alla färger.

2004 flyttade Light My Fire hela sin produktion till en ledig fabrikslokal i Västervik. Den första produkten från den nya fabriken var MealKit, designad av Joachim Nordvall. Ett komplett lunchkit med allt du behöver för att äta utomhus. Det var framförallt det smarta multibesticket, Spork, som inom kort blev extremt populär och vida omtyckt i hela världen.

Sedan MealKit, och Spork introducerades på marknaden 2005, har Light My Fire sålt över 21 miljoner Spork. Det har gjort att Light My Fire har kunnat utveckla fler produkter, i bättre miljösmarta material och att deras saker idag säljs i över 50 länder.

Visa filter Dölj filter
Filtrera
Pris
I Lager
Visa
Sortera
Light My Fire Light My Fire
Måltidsset 8 delar Måltidsset 8 delar
Måltidskit för picknick, utflykt och utematlagning
375 kr
KöpInfo
Joachim Nordwall Joachim Nordwall
Multibestick Spork Multibestick Spork
Sked, kniv och gaffel i ett
fr. 39 kr
KöpInfo
Light My Fire Light My Fire
Tändstål Swedish FireSteel Tändstål Swedish FireSteel
Tändstålet du kan lita på i vått och i torrt
220 kr
KöpInfo
Light My Fire Light My Fire
Grillgaffel till pinnen, 2-pack Grillgaffel till pinnen, 2-pack
Den perfekta grillgaffeln till lägerelden
125 kr
KöpInfo
Light My Fire Light My Fire
Grillhalster Grillhalster
Grilla över öppen eld
280 kr
Köp
Info
New New
Michael Odqvist Michael Odqvist
Tändved Tändved
Underlättar braständning i regn
40 kr
Köp
Info
Joachim Nordwall Joachim Nordwall
Multibestick Spork, Titanium Multibestick Spork, Titanium
Det ultimata campingbesticket
235 kr
Köp
Info
Visar 7 av 7 artiklar
Logga in
Välj land