- Njut av grillad korv efter bastun
- Ger knaprig utsida, saftig insida
- Tillverkad i värmetålig täljsten
Med Hukka Designs korvrör i värmetålig täljsten kan du grilla korv direkt på bastuaggregatet. Att laga bastukorv är en gammal finsk tradition och den nygrillade bastukorven åtnjuts gärna med senap och en kall dryck efter bastun.
Tillagning av bastukorv
Lägg en korv i korvröret och lägg sedan korvröret på bastuaggregatet. Grillkorven tillagas inuti korvröret och efter ca 15-20 minuter får du en saftig korv med krispig utsida. Ett tips är att förvärma korvröret på aggregatet. När korvröret redan är varmt är tillagningstiden kortare, ungefär 10-15 minuter.När bastukorven är klar
Lyft av korvröret med grytvantar och lägg det på ett värmetåligt underlag. Slitsen mot ena kortsidan är till för att du enklare ska kunna dra ut korven, till exempel med en gaffel. Stoppa in en ny korv i röret och lägg tillbaka korvröret på aggregatet. Se till att öppningen pekar uppåt så slipper du att fett från korven rinner ner på aggregatet.Finsk design
Korvröret är tillverkat av HUKKA Design som har specialiserat sig på att tillverka produkter i täljsten. Täljstenen hämtas från Karelen och är ett lättskött material som tål höga och låga temperaturer. Korvröret är godkänt för kontakt med livsmedel.Kovröret kan diskas i diskmaskin
Korvröret är enkelt att rengöra och kan diskas i diskmaskinen. Diska korvröret innan första användning.Specifikationer
Material: Täljsten från KarelenYttermått: ø 5,7 cm x 16 cm
Innermått: ø 4,3 cm x 15 cm
Vikt: ca 500 gram
Slits: 6,5 cm x 0,6 cm
Antal per förpackning: 1 st korvrör