Sportstrumpor mot skavsår - För löpning och vandring | SmartaSaker
Favoriter
100% klimatkompenserad frakt!
Frakt 39 kr  60 dagar öppet köp Fri frakt från 499 kr

Sportstrumpor mot skavsår

Perfekt för träning, vandring och långdistanslöpning
Storlek: 
Antal: 
Du måste vara inloggad för att kunna spara favoriter.
Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
  • Frakt 39 kr
  • Öppet köp i 60 dagar
  • Fri frakt från 499 kr
Innovatör:
  • Fungerar som en andra hud
  • Motverkar skavsår och blåsor
  • Utvecklade i Australien


Med de här smarta sportstrumporna från ArmaSkin på fötterna kommer du att slippa skavsår och blåsor på fötterna. Strumporna är utvecklade i Australien där de har tagits fram efter flera års forskning och används av långdistanslöpare, extremsportare, militärer, gångtävlande, hikers, och långdistansvandrare. Strumporna fungerar som en andra hud och den glatta utsidan skyddar foten mot friktionen som kan uppstå i skon vid träning, långa vandringar och långdistanslopp.

Sportstrumporna bärs närmst huden under strumpan. Utsidan är tillverkat av ett blankt material som tar bort friktionen mellan fot och strumpa och strumpa och sko. Det gör att om du vandrar eller springer långa distanser kommer strumporna skydda foten mot skavsår som annars lätt kan uppstå av kombinationen friktion, fukt och värme.

Insidan har ett tunt lager av silikonväv som ser till att strumpan hålls på plats. Silikonet ser till att foten andas och tvingar bort fukt från foten. Väven hämmar även tillväxten av bakterier, vilket gör att du kan ha på dig strumporna flera dagar i rad utan att de behöver tvättas (även om tvättning varje dag är rekommenderat för att få bort eventuell smuts och sand).

I och med att silikonet har en viss klibbighet, ska strumporna rullas på foten. Se till att silikonväven hamnar mot huden och att sömmarna och det glatta materialet är på utsidan. Enklast är att rulla upp strumpan så att den nästan är ut och in. Sätt sedan in tårna och rulla tillbaka strumpan över foten. Se till att sockan är jämnslät både över foten och ankeln. Räta ut eventuella rynkor och se till att sömmarna i hälen sitter som de ska.

Var noga med att sätta rätt strumpa på rätt fot. Du ser enkelt vilken som är höger- och vänsterstrumpa genom att lokalisera den lilla lappen längst upp på strumpan. Lappen ska vara på benens insida och med hjälp av lappen kan du även känna efter vilken strumpa som är höger/vänster om du klär på dig när det är mörkt.

Sätt sedan på dig din vanliga strumpa över aktivitetsstrumpan och sätt på dig skorna som vanligt. OBS! Då strumpan är tillverkad för att motverka friktion kan skorna verka lösare än normalt. Du kan då dra åt snörningen lite mer, men dra inte åt för hårt.

Strumporna kan tvättas med dina vanliga kläder i tvättmaskinen men undvik blekmedel och sköljmedel. Om du tvättar strumporna för hand, var försiktig när du tvättar insidan. Hårt gnuggande på insidan kan få silikonet att slitas snabbare. Strumporna torkar i regel över natten och med god omsorg kommer strumporna att hålla för minst 400-500 km användning. Ej Kemtvätt.

Storleksguide:
Small: Storlek 35-40
Medium: Storlek 38-44
Large: Storlek 42-46

Om du är du osäker på vilket storlek du ska välja, ta den större storleken.

Material: Polyester, spandex och silikon.


Kundomdömen (0 st)
Betyg på Sportstrumpor mot skavsår i gruppen FRITID & RESA / Friluftsliv hos SmartaSaker.se
Visa alla omdömen Visa färre omdömen
Andra köpte även Du har nyligen tittat på
Skräpsilen badkar
Skräp- och hårfritt avlopp
75 kr
RFID-skydd för plånboken
Skyddar dina kort mot skimming
150 kr
Självbevattning för PET-flaska
Vattnar växterna när du är borta
75 kr
ZipHolder, gylfhållare
Håller gylfen uppe
39 kr
Bondic - flytande plast som härdar
Laga, klistra, svetsa. Härdar på 4 sek
299 kr
Diskställ DryDock
Snabbtorkande underlägg till disken
185 kr
Spagettiskärare för långa grönsaker
Gör egen grönsaksspagetti
299 kr
249 kr
Universalkrok 3-pack
Den portabla universalkroken
49 kr
Handdukshängare med sugpropp
Enkel montering i badrummet
89 kr
Sportstrumpor mot skavsår
Perfekt för träning, vandring och långdistanslöpning
385 kr