Nappflaska av barnmatsburk KeepJar
100% klimatkompenserad frakt!
Leverans 1-2 dagar 60 dagar öppet köp Fri frakt fr 499kr

Varukorg

Logga in

Skriv in din epost och lösenord för att logga in och se dina tidigare ordrar och dina sparade uppgifter.

Ny kund hos oss? Skapa konto

Glömt lösenord?

Nappflaska av barnmatsburk
Annamaja Segtnan

Nappflaska av barnmatsburk

KeepJar omvandlar barnmatsburken till en nappflaska
Färg: 
Antal: 
Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
Innovatör:
  • Minskar resursslöseri genom återanvändning. Ekonomisk, trygg och miljösmart
  • 100 % livsmedelsgodkänt och barnvänligt material
  • Passar barnmatsburkar mellan 1 dl - 2,6 dl

Glas är det bästa materialet att förvara mat och dryck i. Det är fräscht, giftfritt och kan återanvändas oändligt många gånger om det hanteras varsamt. Naturskyddsföreningen avråder helt från användning av plastnappflaskor då hormonstörande ämnen som vi inte vet effekten av idag läcker ut till vätskan från plasten, särskilt i kontakt med värme. En nappflaska i plast behöver inte fara fri från farliga ämnen för att det är fri från BPA.

Nappflaskan KeepJar låter dig ta vara på använda glasburkar från barnmatsburkar och omvandlar dem till en nappflaska.

KeepJar-paketet består av alla tillbehör till nappflaskan; silikonfodral, dinapp, lock, nappring samt en extra nappring. Allt som behövs är en använd och urdiskad barnmatsburk i glas och på några sekunder har den gjorts om till en smart nappflaska för välling och andra trögflytande vätskor.

Dinappen träs in genom nappringen och nappringen trycks ner över barnmatsburkens kanter (skruvas ej). Sätt ner glasburken i det skyddande silikonfodralet och sätt på locket. Nappflaskan är nu monterad och kan tas med överallt.

Nappflaskans nappring och silikonfodral passar barnmatsburkar mellan 1 dl - 2,6 dl och bäst passform på höjden nås med barnmatsburkar på en vikt mellan 190-220 gram (2 dl). KeepJar är kompatibel med de flesta standardmärken av barnmatsburkar, så som: Holle™, Änglamark™ och Nestlé™. Barnmatsburkar från Semper™ passar tyvärr inte.

Dinappen skall kokas i 5 minuter innan användning. Silikonfodralet, Nappringen och locket handdiskas kan diskas i diskmaskinen tillsammans med glasburken. Önskas kokning av nappringen och locket: koka upp vattnet för att sedan lägga i nappringen och locket. Koka i max 2 minuter för att sedan kyla med kallvatten.

Den flerfaldigt prisbelönta innovatören Annamaja Segtnan med produkten KeepJar vann Årets Nyhet år 2013.
Årets Nyhet delas ut av Branchorganisationen Barn och Baby och motiverades bland annat med att: .."Keepjar skapar multifunktionalitet och främjar återanvändningen. Årets Nyhet ligger helt rätt i tiden för den medvetne föräldern."

Information om nappflaskans olika delar

KeepJar uppfyller de högt ställda kraven i EU-nappflaskestandarden: EN 143 50.

Napphållare och lock är tillverkade av livsmedelsgodkänd polyeten.

Dinappen (från 6 månader+) är tillverkad av naturgummi. Napparna är testade mot nitrosaminer samt uppfyller standarderna: EN 71-3, EN 143 50-2 och EN 1400. Dinappen skall inte användas av barn med latexallergi och bör bytas ut efter 1-2 månader för att bibehålla god hygien. Dinappar köps i matvarubutiker och märken som Mam™ och Bambino™ passar bra till KeepJar.

Silikonfodralet är gjort av 100% livsmedelsgodkänd silikon.

Leverantören av bomullsnätspåsen uppfyller kraven i Global Organic Textile Standard (G.O.T.S).

Kundomdömen (1 st)
Betyg på Nappflaska av barnmatsburk i gruppen Utgått hos SmartaSaker.se
Visa alla omdömen Visa färre omdömen
Medlem i Hållbar e-handel