Köpvillkor hos SmartaSaker
Favoriter
Beställ före kl 12 så skickas din order samma dag!
Snabb leverans  60 dagar öppet köp Fri frakt från 599 kr
Kundservice

Köpvillkor

Snabb leverans! Beställ före 12 så skickas din order samma dag!

60 dagars öppet köp!

Låg fraktkostnad! Normalpaket kostar endast 49 kr

Fri frakt vid köp över 599 kr!

Fri retur i butiken på Sankt Eriksplan 11 i Stockholm!


Våra produkter och priser

Alla priser i butiken, på websidan och i annonser är i SEK och inklusive moms (25%). Vi reserverar oss mot eventuella felaktigheter som kan finnas både i text och pris. Skulle något fel upptäckas är vi mycket tacksamma för information från dig om detta. 

Samtliga produkter kan användas i Sverige och i de fall det behövs en bruksanvisning medföljer detta. 

För att handla hos oss måste du vara över 18 år.
När du lägger en order i vår webbutik (smartasaker.se) godkänner du också våra köpvillkor.

Vill du beställa någon produkt i större kvantiteter, t.ex som företagsgåvor, är du välkommen att höra av dig till oss för en offert.
Ring oss på telefon 08-736 09 99 eller skriv till: info@smartasaker.se 

Betalsätt

Snabbkassa Klarna Checkout, privatperson
Handla snabbt och säkert som privatperson med Klarna Checkout.
I Klarna Checkout kan du betala mot:
- Faktura, betala inom 14 dagar (0 kr i avgift)
- Kortbetalning med Visa, Mastercard och American Express.
- Direktbetalning via din internetbank (Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken)
- Klarna Direkt, betala med mobilt BankID.

Vid köp mot faktura kan beställningen endast skickas till fakturamottagaren.
Vid köp till någon annan än dig själv, var god välj kortbetalning eller direktbetalning via din internetbank som betalsätt samt ange rätt mottagare, adress, e-post och mobilnummer för avisering.

Snabbkassa Klarna Checkout, företag
Handla som företag med kort eller mot faktura.
För avvikande leveransadress, kontakta oss på info@smartasaker.se eller 08-736 099 99.

Övriga betalsätt: Förskottsbetalning samt PayPal

- Förskottsbetalning till vårt Bankgiro: 5903-2599

Gå in på din internetbank och genomför betalningen enligt din orderbekräftelse.
1) Betala det bekräftade beloppet till vårt Bg: 5903-2599
2) Som referens anger du ditt ordernummer.
3) När vi mottagit din betalning skickas varorna till dig inom 1 dag. Tänk på att det tar 2-3 bankdagar för betalningen att nå fram till oss.

- Betala via ditt PayPal-konto


Villkor Klarna Faktura:

En order beställd mot faktura, kan av säkerhetsskäl endast levereras till samma person som fakturan är utställd på. Vill du skicka en beställning som gåva ber vi dig välja ett annat betalsätt.


Kontroll görs av kreditvärdighet och folkbokföringsadress, en sk enkel kreditupplysning som inte registreras i något register. Det kan dock hända att du får en bekräftelse på att kollen gjorts hemskickad till dig. Hela faktureringsrutinen sköts av Klarna AB. Vi överlåter vår fordran till Klarna i sin helhet. Vill du läsa med om Klarna och deras villkor, klicka HÄR! Det går också bra att ringa Klarna på 08-120 120 10. Du kan även få hjälp genom deras mailformulär. Gäller det en inkassofaktura får du snabbast hjälp genom att kontakta Segoria på 08-120 129 90.

Kommuner, statliga- och övriga organisationer kan behöva kontakta oss för att få ordern hanterad och fakturerad direkt av SmartaSaker. Skicka ett mail till: info@smartasaker.se


Leverans- och fraktvillkor

Vi packar och skickar varorna till dig inom 1 arbetsdag. Frakt debiteras normalt med 49 kr. Fri frakt till DB Schenkers ombud, eller med Budbee vid köp över 599 kr.


Paket till DB Schenkers ombud, 49 kr:

Paketet levereras normalt på 1-2 dagar till ditt paketombud. Du har möjlighet att välja vilket utlämningsställe du vill ha leveransen till, sök på ort eller postnummer och gör ditt val i kassan.

Hemleverans, Budbee express, 49 kr:
Leverans med bud hem till dörren för de flesta postnummer i Stockholm, Göteborg, Lund och Malmö.
Lägg din beställning före kl 12 och få leveransen hem samma vardagkväll i Stockholm och nästa dag i Göteborg, Lund och Malmö.  Budbee skickar ut ett SMS så snart paketet är på väg. Du kan följa paketets väg i realtid på karta och se exakt tidpunkt för när budet beräknas vara hemma hos dig. Önskar du byta leveransdag ändrar du detta direkt i spårningslänken från Budbee, hanteringskostnaden på 29kr betalas till Budbee i samband med att du ändrar leveransdag.

Företagspaket DB Schenker, 85 kr:

Leverans till företag, tänk på att uppge företagets leveransadress med korrekt postnummer. Tjänsten kan endast användas av företag, ej av privatpersoner.

Hemleverans, DB Schenker, 124 kr:

Leverans hem till dörren dagtid. Tänk på att du måste vara hemma personligen för att kvittera paketet.


Hämta själv, 0 kr:
Välkommen in till vår butik på Sankt Eriksplan 11, 113 20 Stockholm Karta - klicka här! och hämta ut din order. Vi skickar ett sms när din order är klar för upphämtning. Normala öppettider är vardagar 11.00-18.00, men slå oss gärna en signal för information om avvikande öppettider kring helgdagar. OBS!! Vi ansvarar för dina varor i 3 månader och kan heller inte förvara dina saker längre tid än så.

Brevleverans, 25 kr
Få din order hemskickad direkt i brevlådan i ett vadderat kuvert. Gäller endast små ordrar.

Paket Utrikes, 99 kr inom EU:
Vi skickar till samtliga länder inom EU.
Dessvärre kan vi i dagsläget inte leverera till våra vänner i Norge eller på Åland.


Avisering:
SMS: När din order har mottagits av paketombudet skickas ett sms till dig med det fyrsiffriga löpnummer du använder tillsammans med legitimation för att hämta ut ditt paket.


Brev: Få avisering med det fyrsiffriga löpnumret direkt hem i brevlådan. En aviseringsavgift på 8 kr tillkommer.


Paket som inte hämtats ut hos ombud:

Paketen returneras till SmartaSaker efter 14 dagar. Har Ditt paket returnerats till oss kan du hämta det på Sankt Eriksplan 11 i Stockholm eller kontakta oss för ny leverans. Du måste då betala ny frakt för Din försändelse.


För outlösta paket som gått i retur till oss och där kunden ångrat sitt köp, debiteras en returavgift på 100 kr.


Ångerrätt och reklamationer

SmartaSaker följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Ångerrätt
Om du ångrar köpet och vill lämna tillbaka varan erbjuder vi 60 dagars öppet köp. Vid oanvänd vara och obruten förpackning återbetalar vi hela varuvärdet. Om du använt produkten och SmartaSaker anser att det skett en värdeminskning (t.ex på grund av bruten förpackning) har vi möjlighet att göra ett avdrag i relation till värdeminskningen när vi återbetalar dina pengar. Vi informerar naturligtvis om detta i samband med returen.

Du som kund står för returfrakten till oss. Om du vill byta varan mot något annat, står vi för frakten tillbaka till dig. Vill du utnyttja öppet köp så skicka tillbaka varan väl förpackad tillsammans med kopia av orderbekräftelsen och anmärkning om att du vill utnyttja öppet köp. 

Returadressen: 

SmartaSaker
Sankt Eriksplan 11
113 20 Stockholm

Fri retur i butiken på Sankt Eriksplan 11 i Stockholm.

Reklamationer

Om en vara är felaktig eller transportskadad ska du alltid kontakta oss så snart felet upptäckts och ALLTID innan en retur.

Skriv ett mail till info@smartasaker.se och ange felet så får ni hjälp med retur och eller makulering av köpet. Specificera aktuell produkt och beskriv problemet. SmartaSaker står för returfrakten och vi ersätter dig med ny vara alternativt återbetalar dina pengar. När returen skickas till oss måste kundnummer och ordernummer framgå av försändelsen.

Vi återbetalar pengar för returer och godkända reklamationer inom 14 dagar.Sekretesspolicy och nyhetsbrev

Som kund hos oss har du möjlighet att få vårt nyhetsbrev med unika erbjudanden och tips om nyheter. Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom att klicka på länken för avprenumeration i nyhetsbrever eller skicka ett mail till info@smartasaker.se. Kunders personuppgifter som lämnas vid registrering behandlas konfidentiellt. Uppgifterna används för att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot kund, skicka order till rätt adress samt att kontrollera kreditvärdighet vid fakturabetalning. Personnummer behöver endast lämnas av de kunder som önskar betala mot faktura.

Policy för hantering av E-postadresser:
Av respekt för prenumeranter på SmartaSakers nyhetsbrev gäller följande för hantering av prenumeranters e-postadresser och övrig information: Våra prenumeranters E-postadresser skall under inga omständigheter säljas, hyras ut eller på andra sätt upplåtas till annan part. Utskick görs på sådant sätt att en E-postadress ej blir tillgänglig för andra än aktuell mottagare. I de fall då prenumeranter väljer att avsluta sin prenumeration på vårt nyhetsbrev kommer detta omedelbart och utan förbehåll att respekteras. Allt enligt personuppgiftslagen, PUL.SmartaSaker säljer smarta, funktionella, finurliga, praktiska och innovativa prylar. Här hittar du smarta problemlösare och roliga presenter till dig själv och dina nära. Saker som förenklar och förgyller vardagen! En stor del av vårt sortiment är svenska innovationer så du kommer med all säkerhet att upptäcka många nya, unika och extra smarta prylar. Välkommen!