Frakt och leverans - Våra frakt- & leveransalternativ | SmartaSaker
Favoriter
100% klimatkompenserad frakt!
Frakt 39 kr  60 dagar öppet köp Fri frakt från 499 kr

Frakt och leverans

SmartaSaker.se levererar till adresser inom Sverige. Nedan kan du läsa om alla fraktsätt vi erbjuder. Tillgängliga fraktsätt för din order genereras utifrån det postnummer du anger innan du går vidare i kassan.

Du kan spåra alla dina försändelser från SmartaSaker genom Mina paket-appen, ladda ner den här!


 

DHL

• 1-2 vardagar
• Leverans direkt till valt ombud
• Tillgängligt i hela landet


Du väljer själv vilket ombud paketet ska skickas till. Observera att ombud på mindre orter ibland har begränsad utkörning vilket kan påverka leveranstiden. När paketet har kommit fram till ombudet får du en avisering och kan hämta ditt paket med hjälp av svensk legitimation samt kolli-ID eller löpnummer.

 


DB Schenker

• 1-2 vardagar
• Leverans direkt till valt ombud
• Tillgängligt i hela landet


Du väljer själv vilket ombud paketet ska skickas till. Observera att ombud på mindre orter ibland har begränsad utkörning vilket kan påverka leveranstiden. När paketet har kommit fram till ombudet får du en avisering och kan hämta ditt paket med hjälp av legitimation samt kolli-ID eller löpnummer. 

Budbee

• Hemleverans med bud
• Levereras till angiven adress på vald tid
• Tillgängligt i ett flertal storstäder


Levereras med bud hem till dig vardagkvällar kl 17-22. Budbee erbjuder möjligheten att följa bilen i realtid för en mer exakt leveranstid. Om du begärt att paketet lämnas utanför din dörr är du själv ansvarig från och med att chauffören lämnat leveransen. Mer information om tjänsten hittar du här: www.budbee.com

Best Transport

• Hemleverans med bud
• Levereras till angiven adress på vald tid
• Tillgängligt för drygt 70% av Sveriges befolkning


Leverans med bud hem till dig, paketet levereras på kvällstid mellan kl 18 och 22. Om du begärt att paketet lämnas utanför din dörr är du själv ansvarig från och med att chauffören lämnat leveransen. Mer information om tjänsten hittar du här: www.besttransport.se 

Företagsfrakt

• Bud till din arbetsplats på dagtid
• Kan endast väljas av företag
• Fraktkostnad 89 kronor


Levereras med bud nästföljande vardag till angiven företagsadress (till vissa orter gäller längre leveranstid). Företagspaket som inte kan levereras lämnas till närmaste utlämningsställe och du får en avisering.

 

 

Välj frakt i kassan

I kassan får du en lista med fraktalternativ baserade på det postnummer du angivit. Tänk på att du behöver göra ett aktivt val om du önskar ett annat ombud än det förvalda, eller vill välja ett senare leveranstillfälle för en budleverans. Genom att klicka på rullgardinsmenyn kan du se alternativen för leveranstidpunkt och markera det som passar dig bäst.

Spåra ditt paket

När din order skickas från vårt lager får du en leveransbekräftelse till din e-postadress. I leveransbekräftelsen finns en spårningslänk som du kan klicka på för att spåra din försändelse. Om du inte fått någon avisering om att paketet kommit fram, men ser via spårningslänken att paketet kommit till ombudet, går det bra att hämta ut paketet med kolli-id/spårningsnummer/löpnummer samt legitimation.


Ladda ned appen Mina Paket för att enkelt spåra dina paket från smartasaker.se.

  

Hos ombudet

För att hämta ut din försändelse behöver du din legitimation och det nummer som du hittar i sms- eller e-postaviseringen. Har du valt brev-avi så ta med avin samt din legitimation till ombudet.

Tänk på att du alltid ska kunna visa legitimation vid uthämtning av paket. Det är endast personen vars namn står på paketet som får hämta ut det hos ombudet. Försändelsen ligger hos postombudet i 14 dagar innan den returneras till oss. Vi förbehåller oss rätten att debitera kostnaderna för frakt och hantering om paketet ej hämtas ut. Kostnaden för detta är 150 kr. Observera därför att om du ångrar ett köp och vill returnera varan brukar det löna sig att kontakta oss, hämta ut paketet och göra en vanlig manuell retur.

Leveransförsening

Det kan hända att leveranstiderna förlängs om oförutsedda förseningar uppstår längs vägen.
Till vissa delar av Norrland samt Gotland levererar Schenker och DHL med en eller ett par dagars fördröjning, denna är inte alltid inräknad i den beräknade leveranstid vi anger på hemsidan.