Snabb leverans  60 dagar öppet köp Fri frakt från 599 kr
Kundservice

Geléhallonform i silikon i gruppen HUS & HEM / Kökssaker hos SmartaSaker.se (12368)
Anna Hägerstedt
Kanske gillar du också:

Geléhallonform i silikon

Gör eget smågodis!
Godissort: 
Antal: 
Kampanj:
Antal:
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
  • Snabb leverans
  • Öppet köp i 60 dagar
  • Fri frakt från 599 kr
Innovatör:
Anna Hägerstedt
  • Snabbt och enkelt
  • Kladdfritt
  • För allt möjligt smågodis



Nu kan du själv göra egna godisklassiker som geléhallon, eller kanske uppfinna framtidens stora klassiker med dessa pralinformar. Pralinformarna gör det snabbt och enkelt att skapa konfektyr av gelé, choklad, kola, eller annat gott.

Formarna är framtagna tillsammans med professionella tillverkare av konfektyr och är gjorda av livsmedelgodkänt silikon. Formarna tål både ugnsvärme och frystemperaturer från -50°C till +230°C och kan diskas i maskin.
Tips: Geléhallonen ska torka i 1-2 dygn, ställ dem gärna på ett galler för att det ska vara så luftigt som möjligt. Vi har ett Grillnät som passar perfekt för detta.

Obs! Formen finns i två varianter. Formen ”Gelehallon” är helt slät medan formen ”hallon” ser ut som riktiga hallon.



Recept på gelehallon!

Kommer från Frida Skattbergs matblogg - Fridas bakblogg

Geléhallon, 70 st:
150 g Jordgubbar, frysta – Vill du ha med hallonsmak så tar du 180 g Hallon.
10 Gelatinblad
1.5 dl Strösocker
0.5 dl Sirap, vit
1.5 dl Vatten
0.5 tsk Citronsyra

Garnering:
Strösocker
Citronsyra – ifall du vill ha dem lite syrliga.

Gör så här:
Börja med att olja in silikonformar.
Tina sedan jordgubbar i micron.
Mixa jordgubbarna slätt i en mixer och sila bort de små kärnorna i en finmaskig sil.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.
Koka upp strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme.
Låt stormkoka i 5-6 minuter och rör sedan ner jordgubbsmixet.
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma jordgubbsblandningen.
Tillsätt till sist citronsyra och rör om.
Fördela smeten jämnt i formarna.
Låt stelna svalt i 1 dygn.

Häll upp strösocker (och ev. citronsyra) på ett fat.
Rulla godiset i sockerblandningen och lägg dem på ett galler.
Låt de torka 1-2 dygn.

Förvaras torrt!


Kundomdömen (0 st)
Betyg på Geléhallonform i silikon i gruppen HUS & HEM / Kökssaker hos SmartaSaker.se
Visa alla omdömen Visa färre omdömen
SmartaSaker säljer smarta, funktionella, finurliga, praktiska och innovativa prylar. Här hittar du smarta problemlösare och roliga presenter till dig själv och dina nära. Saker som förenklar och förgyller vardagen! En stor del av vårt sortiment är svenska innovationer så du kommer med all säkerhet att upptäcka många nya, unika och extra smarta prylar. Välkommen!