Dosett medicinförvaring och medicindosering
Favoriter
Snabb leverans  60 dagar öppet köp Fri frakt från 599 kr
Kundservice

Dosett

Smart medicindosering
Storlek: 
Antal: 
Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
Innovatör:
  • Självkontrollerad medicinering
  • Barnspärr
  • Enkel hantering av medicinLäkemedelsbehållaren Dosett för medicinförvaring och medicindosering
Dosett® är ett hjälpmedel för bättre självkontroll av ordinerad medicin. Det är oftast inga problem att komma ihåg att ta en värktablett när man har huvudvärk eller en sömntablett när man inte kan sova. Men många läkemedel tas i förebyggande syfte, vilket innebär att man inte blir påmind av några akuta symtom. Dosett® gör livet lättare enklare genom att en veckas dosering av läkemedel och eller vitaminer placeras i Dosetten. Därigenom blir det enklare att ha koll på medicineringen.

Dosett Mini är lätt och smidig att ta med sig. Den är perfekt för fickan eller handväskan och är anpassad för att rymma en veckas behov av tabletter vid en dosering av tre tabletter dagligen alternativt tre veckors behov vid en dosering av en tablett dagligen. Dosett Mini är ca 10 cm lång och ca 8 cm bred.

Dosett Medi har 28 fack för tabletter och kapslar, vilket medger medicinering upp till fyra gånger per dygn under en vecka. Längd: 15,5 cm Bredd: 10 cm Med Dosett Medi samlar du en hel veckas behov av tabletter och kapslar på ett ställe. Dagar och tider finns tryckta på asken, måndag till söndag. Dosetten har totalt 28 fack, vardera med plats för flera tabletter. Barnspärr gör tabletterna oåtkomliga för små nyfikna barn.
Dosett Medi har måtten 15 x 10 cm.
 
Alla läkemedel passar inte för att förvaras i en dosett, läs i bipacksedeln för dina läkemedel. Om din läkemedel t ex är ljuskänsliga eller fuktkänsliga passar de inte för att ligga i en veckodosett. Dosetterna tål inte maskindisk utan handdiskas i ljummet vatten.

Dosett är en svensk uppfinning av Kjell Moe vid tiden informationschef på ett av Sveriges ledande läkemedelsbolag. Kjell skulle lämna sin sjuka svärmor hemma ensam och för att underlätta för svärmor, som åt en rad olika mediciner, organiserar han upp hennes läkemedel i doser för morgon, middag och kväll i tändsticksinneraskar som han lägger i rätt ordning i en stor, platt chokladkartong. Olyckligt nog tappar svärmor asken i golvet redan andra dagen och när Kjell återvände mådde svärmor inte så bra. Han lovade sig själv att inte medverka till försäljningen av fler läkemedel förrän han hittat på ett sätt att organisera dem säkert.

Dosetten kommer i blå eller röd färg.

Kundomdömen (1 st)
Betyg på Dosett i gruppen Utgått hos SmartaSaker.se
Visa alla omdömen Visa färre omdömen
SmartaSaker säljer smarta, funktionella, finurliga, praktiska och innovativa prylar. Här hittar du smarta problemlösare och roliga presenter till dig själv och dina nära. Saker som förenklar och förgyller vardagen! En stor del av vårt sortiment är svenska innovationer så du kommer med all säkerhet att upptäcka många nya, unika och extra smarta prylar. Välkommen!