Klimatkompenserade frakter

Våra klimatsmarta leveranser

Hållbarhet för oss handlar om vår vilja och engagemang att göra hållbara, långsiktiga och medvetna val genom hela verksamheten. Exempel på detta är att vi väljer klimatsmarta frakt-alternativ och att det finns en hållbarhetstanke kring våra produktval. 

–Jag är stolt över att vi var bland de första e-handlarna som började klimatkompensera våra frakter, säger Ella Stemme, VD och grundare för SmartaSaker.

Kompenserar för CO2-utsläpp

Med varje leverans har e-handeln en viss klimatpåverkan i form av CO2-utsläpp. Vårt bidrag till förändring är att klimatkompensera för alla paket som vi skickar ut. Det är en investering i hållbarhet som inte medför någon extra kostnad för dig som kund. Att klimatkompensera innebär att ekonomiskt stödja projekt som leder till en minskning av CO2-utsläpp som motsvarar våra leveranser, och gärna mer än så. Vi klimatkompenserar våra frakter och är med och bidrar till ett solenergiprojekt i Indien.

Uttar Pradesh – förorenat distrikt i Indien

I Uttar Pradesh bor det över 200 miljoner människor och är en av Indiens mest tätbefolkade regioner. Energikällan som används är vanligtvis kol och har resulterat till omfattande föroreningar. Periodvis fylls Uttar Pradesh med tjocka lager av rök och smuts som bidrar till andningssvårigheter hos lokal befolkningen och riskerar att små barn utvecklar astma. 
Nirosha Solar

Nirosha Solar – framtiden för förnybar energiförsörjning

Solcellsparken Nirosha Solar är ett projekt som vill minska regionens kolanvändning och eftersträva en framtid med förnybar energiförsörjning. Med solcellsparken ska solpotentialen nyttjas bättre och därmed stärka det instabila elnätet. Projektets framgång är en stor inspiration för fler och större investeringar i förnyelsebara lösningar i regionen. Projektet har även bidragit till fler arbetstillfällen för lokal befolkningen.

         Nirosha Solar

Gröna kartonger

Kartongerna som vi använder för våra leveranser är tillverkade i FSC-certifierat material och består av mellan 60-100 procent återvunnet material beroende på storlek. FSC, Forest Stewardship Council, är en oberoende, internationell organisation som jobbar för ett miljöanpassat skogsbruk i hela världen. 

Varje beställning packas i en kartong som skyddar men som inte innehåller onödig luft. Dessutom staplas kartongerna ordentligt och tillsammans ger det mer effektiva transporter. Om det behövs extra skydd från tryck och stötar fylls kartongerna med uppblåsbart plastemballage. Det består till 70 procent av återvunnet material. Plasten väger nästan ingenting och fylls med luft först när den ska användas. Det sparar också på transporterna.

Du som tömmer ut luften i plasten och lägger det för återvinning ser till att materialet återanvänds. 

Sol, vind och bergvärme

Fyra mil från Uppsala ligger Morgongåva och det stora transportcentrum som alla våra smarta saker kommer till innan de packas om som paket till våra kunder. Uppe på taket glänser Sveriges största solcellsanläggning för elproduktion. Värme och kyla i den enorma lokalen kommer från bergvärme, som också är en energismart lösning.

Till butiken och vårt kontor i Stockholm använder vi förnybar el från ett vindkraftverk som vi äger andelar i.

Nöjda men inte färdiga

Under de senaste åren har vi gjort en hel del för en mer hållbar e-handel. Det känns bra men vi är inte klara utan jobbar vidare för att erbjuda dig och framtiden så klimatsmarta saker som möjligt.

Vi har även samlat våra produkter som har en miljösmart funktion. Du hittar dessa handplockade prylar under vår kategori miljösmart. 

Logga in
Välj land