- Högkvalitativ kniv av rostfritt stål
- Inbyggda slipstenar i hölstret
- Säkerhetslås håller kniven på plats i hölstret
Knivar är förmodligen det viktigaste och mest använda redskapet i köket, i alla fall så länge de är vassa. Med vassa knivar blir matlagningen inte bara roligare, utan risken att skära sig minskar avsevärt då mindre kraft behövs för att kniven skall göra jobbet. Knivseggen mår bra av att skärpas regelbundet och med denna självslipande kniv har du alltid en vass kniv i lådan!
Knivarna Stay Sharp från Wiltshire är gjorda i högkvalitativt rostfritt stål och slipas varje gång de tas ut och stoppas in i sitt medföljande hölster. Brynstenarna i hölstret skärper upp hela knivseggen och ser till att du alltid har en nyvässad kniv att arbeta med.
Knivarna finns i tre modeller:
Brukskniv med ett kortare blad som enkelt skär grönsaker, frukt och andra mindre livsmedel.
Förskärare (trancherkniv) har ett långt och lite smalare blad somanvänds för att med god precision skära tunna skivor av skinka, rostbiff och andra stekar.
Kockkniv med ett stort och långt blad som är bra på allt från att hackagrönsaker till att skäraoch strimla kött.
Brukskniv: Bladlängd 13 cm, totallängd 25 cm, bladbredd 2 cm
Förskärare: Bladlängd 20 cm, totallängd 33 cm, bladbredd 3,2 cm
Kockkniv: Bladlängd 20 cm, totallängd 33 cm, bladbredd 4,5 cm
Säkerhetslåset i hölstret håller fast kniven i hylsan för säker förvaring i kökslådan. Tryck på knappen för att öppna låset, börja dra kniven mot dig och släpp knappen för att ta ut den ur hölstret. När kniven stoppas tillbaka i hölstret skall knappen ej vara intryckt.
Hölstret bör rengöras med jämna mellanrum och det är enkelt gjort genom att lossa på stoppet längst ut. Banka sedan hölstret försiktigt mot en plan, ren yta och släng eventuella metallflingor som trillar ut. Stoppet sätts sedan tillbaka och hölstret är redo att användas igen.