Plättform till stekpannan
Favoriter
Snabb leverans  60 dagar öppet köp Fri frakt från 599 kr
Kundservice

Plättform till stekpannan

Gör stekpannan till ett plättlagg
Innovatör:
  • Grädda sju jämnstora plättar åt gången
  • Vänd alla plättar samtidigt
  • Lättdiskad och sparar plats

Att laga en god plättmiddag är snabbt gjort med denna plättform i silikon. Använd plättformen i din befintliga stekpanna och grädda upp till sju plättar samtidigt i pannan. De jämnstora plättarna blir perfekt gräddade på bägge sidorna med en enkel handvändning av formen!

Förutom plättar kan formen även användas till att steka runda frukostägg till mackan eller tillagning av små omeletter, rösti och alla sorters olika biffar. De sju plättformarna är ca 1,3 cm höga, 7 cm i diameter på åvansidan och 5 cm på undersidan. När smeten har gräddats och börjar stelna, vilar plätten på formens undersida och följer enkelt med runt i vändningen.

Hela plättformen är 22,5 cm i diameter och 39,5 cm lång inräknat handtagen. Plättformen bör därför användas i en stekpanna vars botten är ca 25 cm i diameter eller större för att inte smeten skall rinna ut under formen. Silikonformen tål värme upp till 230° C, kan frysas och köras i mikrovågsugn.

Så här gör du för bästa resultat:
Sätt stekplattan på medelvärme och pensla plättformen med matolja. Värm plättformen på båda sidor i stekpannan så att plättformen blir jämnvarm. Eventuell utbuktning planar snabbt ut när formen har blivit jämnvarm och plättformen är då redo att användas.

Smörj stekpannan och häll ner smeten i plättformen. När plättsmeten börjat stelna på översidan lyfts hela formen upp i de två handtagen, vänds runt och läggs ner i pannan igen (OBS! använd grytlappar). Stek klart och tryck ut de färdigstekta plättarna ur formen. Klart!

Smörj stekpannan igen vid behov och upprepa proceduren med resterande smet. Efter att alla plättar gräddats klart kan formen enkelt diskas i diskmaskinen och stoppas ner i en kökslåda.
Kundomdömen (1 st)
Betyg på Plättform till stekpannan i gruppen Utgått hos SmartaSaker.se
Visa alla omdömen Visa färre omdömen
SmartaSaker säljer smarta, funktionella, finurliga, praktiska och innovativa prylar. Här hittar du smarta problemlösare och roliga presenter till dig själv och dina nära. Saker som förenklar och förgyller vardagen! En stor del av vårt sortiment är svenska innovationer så du kommer med all säkerhet att upptäcka många nya, unika och extra smarta prylar. Välkommen!