Knivslipar för japanska och europeiska knivar.
Favoriter
Snabb leverans  60 dagar öppet köp Fri frakt från 599 kr
Kundservice

Knivslip

Vassaste kniven i lådan
Typ: 
Antal: 
Du måste vara inloggad för att kunna spara favoriter.
Kampanj:
Antal:
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
  • Snabb leverans
  • Öppet köp i 60 dagar
  • Fri frakt från 599 kr
Innovatör:
  • Alltid vass kniv
  • Liten och lätt
  • Portabel

 

Vassa knivar både gör matlagningen enklare och roligare. Med en enkel slip kan du lätt och snabbt vässa eggen själv. Viktigt att veta dock är att alla knivar inte kan slipas på samma sätt. Man ska exempelvis inte sätta en japansk kniv i en slip för europeiska knivar eftersom den tunna eggen skadas så lätt!

Europeiska köksknivar har normalt en egg med 20-25 graders vinkel (WMF, Swillinger, Sabatier m fl.). Japanska knivar har en egg med 15 graders vinkel (Satake, type 301, Mac och Global m fl). Slipvinkeln har stor betydelse för hur vass kniven uppfattas och hur kniven ska skärpas.

Japanska knivar slipas effektivast med en slipsten och blir därför vassare. Europeiska knivar slipas med ett bryne som skärper knivens skäregg.

Europeisk slip:
Knivslipen har två etapper för slipning, en grov och en fin (märkta COARSE och FINE). Den grova slipfåran består av hårdmetall vars blad är förinställda vilket ger vassa knivar i rätt vinkel varje gång. Den fina slipfåran som är gjord av keramiska stenar ger en perfekt skärpa och finish. Om kniven är väldigt slö bör den grova slipfåran användas först. Om kniven å andra sidan bara behöver putsas till lite går det bra att endast använda den finare slipen.

Japansk slip:
Rullslip med patenterad rotation och keramiskt hjul för perfekt resultat varje gång.
OBS! Enbart avsedd för stålknivar med japansk slipvinkel.

Slipmaskin för keramiska knivar och för knivar av stål:
Snabb, kraftfull och enkel lösning för att slipa knivar av olika material. Slipmaskinen är framtagen för slipning av Kyoceras knivar, men den fungerar även för andra märken. Drivs av fyra stycken batterier av typ AA (medföljer ej). Maskinen klarar keramiska knivar och stålknivar.Knivakademin  Knivakademin

Kundomdömen (0 st)
Betyg på Knivslip i gruppen HUS & HEM / Kökssaker hos SmartaSaker.se
Visa alla omdömen Visa färre omdömen
SmartaSaker säljer smarta, funktionella, finurliga, praktiska och innovativa prylar. Här hittar du smarta problemlösare och roliga presenter till dig själv och dina nära. Saker som förenklar och förgyller vardagen! En stor del av vårt sortiment är svenska innovationer så du kommer med all säkerhet att upptäcka många nya, unika och extra smarta prylar. Välkommen!