Bokashi - gör din egen kompost med Bokashi | SmartaSaker
100% klimatkompenserad frakt!
Leverans 1-2 dagar 60 dagar öppet köp Fri frakt fr 499kr

Varukorg

Logga in

Skriv in din epost och lösenord för att logga in och se dina tidigare ordrar och dina sparade uppgifter.

Ny kund hos oss? Skapa konto

Glömt lösenord?

Bokashi - Den japanska kökskomposteringsmetoden

Bokashi är en gammal japansk komposteringsmetod som omvandlar dina matrester till näringsrik jordförbättring att plantera i trädgårdslandet. Bokashimetoden har funnits länge, men populariserades och kommersialiserades under 1980-talet i japan. En bidragande orsak till det var Teruo Higa som utvecklade varumärket EM, kort för effektiva mikrooganismer.

Vad är Bokashi?

De effektiva mikroorganismerna, EM, påskyndar fermenteringsprocessen och gör att matresterna snabbare bryts upp ner när du planterar dem i jorden. De se även till att ta vara på all näring i matresterna vilket ger riktigt bra jordförbättring för lång tid framöver. Bokashimetoden används idag i över 120 länder och är ett av de mest populära sätten för både små och stora hushåll att kompostera sitt matavfall på.

Glöm inte att ta vara på allt Bokashi lakvatten som rinner ner i botten av bokashihinken. Det extremt näringsrika lakvattnet kan spädas ut med vanligt vatten och användas när du vattnar dina blommor.

Bokashiprodukter

Det är enkelt att kompostera med bokashimetoden. Vi har ett smidigt Bokashi startkit som gör det enkelt att komma igång med bokashi kompostering. Om du redan är igång kan du komplettera med mer bokashiströ, biokol eller köpa en extra bokashihink om du vill utöka din kompostering. Du kan även köpa bokashispray och refill till bokashispray.

Bokashi på vintern

Det går utmärkt att fortsätta använda din bokashi kompost på vintern. Efter att matresterna har fått stå inomhus tillsammans med bokashi strö i sina hinkar ett par veckor, kan du förvara dem i utomhus i säckar, plastbackar, hinkar och andra kärl. Du kan antingen förvara dem för sig själv eller tillsammans med jord. Mikroorganismerna vilar när det är kallt ute men kommer igång igen lagom till våren då det blir varmare temperaturer ute.

Bokashi jordfabrik

Du kan göra en egen bokashi jordfabrik genom att blanda bokashikomposten med jord och förvara det i plastlådor. När våren sedan kommer har du näringsrik jord att plantera ut i rabatterna.

Beställ ett Bokashi komposthink startkit eller Bokashi 2.0 startkit och börja kompostera med Bokashimetoden du också!
+ Visa mer - Visa mindre
Sortera efter:
Komposthink Bokashi startkit
Omvandlar matrester till jordförbättring och växtnäring
960 kr
Bokashi 2.0 startkit
Startkit för kompostering med Bokashi-metoden
1595 kr
Biokol
Använd i Bokashihinken för långvarig jordförbättring
119 kr
Bokashiströ
Bokashiströ till din komposthink
135 kr
Startkit Bokashi 2.0 Ocean
Bokashihinkar av återvunna fisknät
1695 kr
Extra bokashihink med kran
Komplettera startkitet med en extra hink
490 kr
Bokashispray
Bryter ner matavfallet i Bokashihinken
329 kr

Alltid på Smarta Saker

Fri frakt över 600 kr
Snabba leveranser
30 dagars öppet köp
Ring oss: 08-736 09 99
DI Gasellföretag 2021Certifikat: Trygg e-handel Medlem i Hållbar e-handel